E-ticarette kombin özelliği, müşterilere ürünleri birlikte kullanma, satın alma ve öneriler sunarak satışları artırmak ve alışveriş deneyimini geliştirmek için önemli bir stratejidir. 

Kombin modülü, e-ticaret sitelerinin belirli ürünleri bir araya getirerek müşterilere set halinde sunmasını sağlar.

Kombin modülü özellikle moda ve giyim sektöründe yaygındır, ancak ev dekorasyonu, elektronik ve diğer perakende sektörlerinde de kullanılabilir.

Örneğin, bir kıyafet kombinasyonu eklemek, bir bluz, etek ve ayakkabıyı bir arada sunmak anlamına gelir. Kombinler, müşterilere stil önerileri sunarak karar verme sürecini kolaylaştırır ve aynı anda birden fazla ürünün satılmasını teşvik eder.

Farklı ürünleri kombin içerisine ekleyerek tek sayfa üzerinden listeleyebilir, oluşturduğunuz kombinler için kampanya indirimleri yapabilirsiniz.

Kombin özelliği lisansa bağlı olarak çalışmaktadır.

Paketinizde Kombin lisansınız var ise destek ekibimize talep oluşturarak lisansın aktif edilmesini isteyebilirsiniz. Eğer paketinizde Kombin lisansınız yok ise satış temsilciniz ile görüşerek bilgi alabilirsiniz.

Slide Adımları

- "Ürünler > Tanımlar > Kombinler" sayfasına tıklayınız.

- Yeni kombin eklemek için artı butonuna tıklayınız.

- Ad : Kombin başlığının girilmesi gereken alandır. Site tarafında kullanıcılar buraya eklenen bilgiyi görüntüleyecektir.

- Kategori : Eklenen kombinler bir kategoriye bağlı olmalıdır. Kombin eklemeden önce kombin kategorilerinin eklenmesi gerekmektedir. Eklenen kategoriler arasından bu alanda seçim yapabilirsiniz.

- Açıklama : Kombin hakkında açıklama girilmesi gerekilen alandır. Site tarafında müşteriler kombinin açıklamasını görüntüleyebilir.

- Sıra No : Kombin liste sayfasında kombinlerin hangi sırayla görüntülenebileceğini düzenleyebilirsiniz.

- Vitrin Kombini : Vitrin Kombin özelliği standart temalarda mevcut değildir. Siteye özel yapılan bir özelliktir.

- Durum : Kombinin aktif olup olmadığını bu alandan belirleyebilirsiniz. Aktif olmayan kombin sitenizin ön yüzünde görüntülenmeyecektir.

- Link : Eklenen kombine ait seo link tanımlamasını yönetebilirsiniz. Ekleme yapılmadığında seo link bilgisi kombin adına göre otomatik oluşacaktır.

- Seo Başlık/Tanımlamalar : Kombinin Google'a yansıyan seo başlık ve açıklama alanlarıdır. Tarayıcı başlığında meta başlık bilgisi görüntülenir. Seo tanımlamalar alanına kombine ait bir kaç cümle ekleyebilirsiniz. Google indekslemeleri sonucu aramada kombin başlığının altında gelecek açıklama alanıdır.

- Ad : Kombine özel bir kampanya yapmak istiyorsanız isim bilgisi tanımlayabilirsiniz. Site tarafında müşterileriniz kampanyanın adını görüntüleyebilecektir.

- İndirim Türü : Kampanyanın indirim türünü seçebilirsiniz. "Yüzdesel" ya da "Fiyat" seçeneklerini kullanabilirsiniz.

- İndirim Değeri : Kampanyaya yapılacak olan indirim değerini bu alandan belirleyebilirsiniz. İndirim türü seçimine göre değer bilgisini ekleyebilirsiniz.

- Kategori Listesi : Kombin eklerken seçim yapılabilecek kategori bu alandan ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz tüm kombin kategorileri yine bu butona tıkladığınızda açılan sayfada listelenecektir. Kombin Kategorisi Ekleme makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Sil : Seçili olan kombini/kombinleri silmek için kullanabilirsiniz. Silme işlemini kombin listesi içindeki sil butonlarını da kullanabilirsiniz.

- Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

- Görünüm : Sayfada görüntülenecek sütunları düzenleyebilirsiniz.

- Arama/Filtreleme : Kombinler listesinde anahtar kelimeler ile arama yaparak aradığınız kombine daha hızlı ve kolay erişebilirsiniz. Kategori ve webservis kodu filtreleri ile listelenecek kombinleri listeleyebilirsiniz.

- Düzenle : Kombin eklerken girmiş olduğunuz verileri bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz. Eğer birden fazla dil lisansınız var ise buradan kombine ait dil çevirisini sağlayabilirsiniz.

- Ürün Ekleme : Kombinleri oluşturduktan sonra içerisine ürünler tanımlanmalıdır. Tanımlama yapmak için ürün simgesine tıklayınız. Açılan pencerede eklenen ürünler listelenir. Yeni ekleme yapmak için artı butonuna tıklayınız.

- Eklemek istediğiniz ürünü/ürünleri seçtikten sonra "Listeye Aktar" butonuna tıklayınız. Seçtiğiniz ürünler "Seçilenler Listesi" alanına yansıyacaktır. Ürün seçimlerini tamamladıktan sonra "Onay" butonuna tıklayarak ürünleri ekleyebilirsiniz.

- Görsel Ekleme : Kombininize eklediğiniz ürünlerin birlikte olduğu ve/veya tek oldukları görselleri ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz görseller Kombin sayfasında görüntülenecektir. Her kombine 3 görsel eklenebilmektedir. Ekleme yapmak için görsel simgesine tıklayınız.

- Eklemek istediğiniz resimleri seçmek için yükleme alanına tıklayınız. Eklediğiniz görsel önizleme alanına gelecektir. Eklenen görseli güncelleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. İşlemin tamamlanması için kaydet butonuna tıklayınız. Ekleme işlemi sonrasında görseli silmek için tekrar görsel simgesine tıklayabilir ve görseli kaldırabilirsiniz.

- Kombin listesi alanında eklenen kombinlere ait kod, isim, ürün sayısı, kategori, link, sıra numarası ve aktiflik durumu gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Liste alanında görüntülenecek sütunları "Görünüm" butonundan düzenleyebilirsiniz.

- Sitede "Kombin Listesi" sayfalarında kategoriler ve kategorilere bağlı kombinler görüntülenmeye başlanacaktır.

- Kombin detaylarında görsel, ürün ve fiyat bilgileri görüntülenecektir. Stoğu biten ürünlerde bilgilendirme sağlanır ve stoğa gelince haber ver butonu gösterilir. Kombin detayında kullanıcılar tüm ürünleri veya belirli ürünleri seçerek sepete ekleyebilir. Ürünlerde varyantlar varsa seçimler yapılmasını sağlar. Seçilen ürünlere göre anlık toplam fiyat bilgisi görüntülenir.