Sitenizde hizmet verdiğiniz ülke, şehir, ilçe, mahalle seçimlerini yönetebilirsiniz.

Hizmet vermediğiniz veya ürün gönderimi sağlamadığınız bölgeleri pasife alarak adres seçimi esnasında görünmemesini sağlayabilirsiniz.

Düzenlemeleri sağlamak için öncelikle Siparişler > Teslimat Bölgeleri sayfasına tıklayınız.

tes1.png (331 KB)

Teslimat Bölgesi sayfasında sistemde tanımlı olan tüm ülke, şehir, ilçe, mahalle (Mahalle Veritabanı uygulaması kurulu ise mahalleler listelenir.) bilgilerini görebilirsiniz. 

1. Yeni Ekle : Sistemde bulunmayan bir adres bilgisi mevcut ise "Yeni Ekle" butonu ile ekleyebilirsiniz. Şehir ve İlçe tanımlamasında bağlı oldukları ülke, şehir bilgiside girilmelidir. Kod alanını sistemde bulunan diğer kodlar ile çakışmayacak şekilde kendiniz oluşturabilirsiniz.

tes3.png (67 KB)

2. Filtre : Filtrelemek istediğiniz bölge tipini seçebilirsiniz. Örneğin; Ülkeleri filtrele dediğinizde sadece ülke tipindeki bölgeleri listelenir.

3. Dışa Aktar : Teslimat bölgelerini excel formatında dışarı aktarabilirsiniz. İçe aktarma özelliği bulunmamaktadır.

4. Filtre 2 : İlk filtre alanından seçim yaptıktan sonra buradan ikinci filtreyi seçebilirsiniz. Örnek olarak, ilk alanda ülkeleri filtrele seçerek, bu alandan da görmek istediğiniz ülkeyi seçerseniz o ülkeye bağlı tüm şehirleri listeler veya ilkinde şehirleri filtrele, ikincisinde İstanbul seçerseniz İstanbul'a ait tüm ilçeleri listeler. Bu şekilde kırılımlı filtreleme yapabilirsiniz.

5. Ada Göre Filtrele : Aradığınız bölgenin adını yazarak arama yapabilirsiniz.

6. Toplu İşlem : Toplu bölge aktif/pasif etme, Toplu kargo firması, bölge, mağaza, ön tanımlı kargo ataması yapabilme veya toplu olarak bölge silme işlemi için kullanabilirsiniz.

7. Dil Yönetimi : Bölgelerin diğer dillerdeki çevirilerini yönetebilirsiniz.

8. Kod : İlgili bölgenin sistemde tanımlı kodudur.

9. Düzenle : Teslimat bölgesindeki adını ve kargolama bölgesini buradan düzenleyebilirsiniz. Kargo entergasyonlarında adres bilgilerinde sistemdeki isim ile kargodaki bölge ismi aynı değil ise sorun yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda kargoda görünen isim ne ise gelip sistemdekini güncelleyebilirsiniz.

10. Tip : Bölgenin tip bilgisini gösterir.

11. Ad : Site ön yüzde ve kargo firmasına iletilen evraklarda görünen isimdir.

12. Kargolama Bölgesi : Bölge bazlı farklı kargo ücretlendirmesi yapıyorsanız bu alandan hangi bölgeye hangi ücret bölgesinden gideceğini belirleyebilirsiniz. Kargo Bölge Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

13. Ön Tanımlı Kargo : Birden fazla kargo firması kullanıyorsanız bölgeye özel sipariş sayfasından ön tanımlı (seçili) gelecek olan kargo firması ataması yapabilirsiniz.

14. Aktiflik : Bölgenin site ön yüzde görünürlüğü aktif/pasif eder. Pasif ise sitede görünmez ve seçilemez. Eğer yurtdışına sipariş göndermiyorsanız tüm ülkeleri pasife alabilirsiniz. Böylece sitenize yurtdışından erişilse bile sipariş tamamlayamazlar.

tes2.png (88 KB)