Sitenizde üye ve bayi kayıtlarında T.C. kimik numarası bilgisi alabilir, zorunluluğunu yönetebilir ve doğrulunu kontrol edebilirsiniz.

Üye ve bayi kayıt sayfalarında T.C. bilgisi almak için "Üyeler > Üye Bilgi Alan Yönetimi" sayfasından aktif edebilir ve zorunlu tutabilirsiniz.

kimlik1.png (65 KB)

Kimlik numarası girmek istemeyen veya yurtdışından kayıt olan kullanıcılar için "T.C. Uyruklu Değilim" seçeneğini aktif edebilirsiniz. 

Bu seçenek kayıt aşamasında seçildiğinde kimlik numarasının geçilmesine izin verir.

Üye Bilgi Alan Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.


Adres sayfasında kullanıcılardan T.C. bilgisini almak istiyorsanız "Siparişler > Adres Alan Yönetimi" sayfasından aktif edebilir ve zorunlu tutabilirsiniz.

kimlik2.png (50 KB)

Kimlik numarası girmek istemeyen veya yurtdışından sipariş veren kullanıcılar için "T.C. Uyruklu Değilim" seçeneğini aktif edebilirsiniz. 

Bu seçenek adres aşamasında seçildiğinde kimlik numarasının geçilmesine izin verir.

Adres Alanları Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.


Kayıt sayfaları veya adres sayfasında alınan T.C. kimlik numarasının doğrulunun kontrol edilmesini sağlayabilirsiniz.

Kimlik doğrulama işlemi için "Ayarlar > Genel Ayarlar > TC Kimlik No Doğrulaması (Merkezi Nüfus Sistemi)" ayarını aktif edebilirsiniz.

Ayarın aktif olması durumunda T.C. kimlik numarası merkezi nüfus sisteminden kontrol edilir. Bu ayar için üye kayıt ekranında "Ad, Soyad, Doğum Günü ve T.C. Kimlik No" alanları zorunlu olmalıdır. Bu ayar üyeliksiz alışverişlerde çalışmayacaktır.

kimlik3.png (32 KB)

kimlik4.png (50 KB)

kimlik5.png (96 KB)


Aynı T.C. kimlik numarası ve vergi numarası ile tekrar üyelik oluşturulmamasını istiyorsanız "Ayarlar > Genel Ayarlar > T.C. Kimlik No ve Vergi Numarası Benzersiz Olsun (Üyelik-Adres)" ayarını aktif edebilirsiniz.

Ayar aktif edildiğinde T.C. kimlik numarası ve vergi numarası benzersiz olur. Üyelik ve adres bölümlerinde daha önce bu bilgilerle bir kayıt var ise uyarı alınır.

kimlik6.png (53 KB)