Fiziksel bir mağazanız var ise, sitenize mağaza bilgilerini, adresini, harita yapısını ekleyerek kullanıcılara gösterebilirsiniz.

Mağazalar sayfanıza mağaza eklemek için, aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

"Bölümler > Mağazalar" sayfasına tıklayınız. Açılan sayfada "+" simgesine tıklayarak mağaza ekleme penceresini açınız.

1. Genel

- Mağaza : Mağazanın adını ekleyebileceğiniz alandır. Bu alana yazdığınız isim sitede gösterilecektir.

- Mağaza Grubu : Açılan her mağaza bir gruba bağlı olmalıdır. Merkez, şube vb gruplar oluşturabilirsiniz. Mağaza Grubu Oluşturma makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Aktif : Oluşturulan mağazanın sitede görünürlüğünü belirleyebilirsiniz.

- Mağazadan Teslim : Kullanıcıların siparişlerini mağazanızdan teslim almasını istiyorsanız, bu alanı aktif edebilirsiniz. Mağazadan Teslim ek lisansa bağlı bir özelliktir. Mağazadan Teslim lisansının kullanımı hakkında makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Sıra No : Ekledğiniz mağazalar arasında görüntülenme sırasını belirleyebilirsiniz.

2. Adres Bilgileri : Mağazanıza ait, adres bilgisini ekleyebileceğiniz alanlardır.

3. Harita Bilgileri : Mağazanızın konumuna ait bilgileri ekleyebilirsiniz. Harita konumu için 2 seçenek bulunmaktadır. 

- X / Y Koordinatı : Mağazanın konumu için, harita eklerken kullanabilirsiniz. Harita üzerinde konumuzun x y koordinatlarını bu alana eklemeniz gerekmektedir.

- Iframe Embed Kodu : Harita eklerken x, y koordinatı yerine embed kodunuz var ise, bu alandan ekleyebilirsiniz. Embed kodu alanı doldurulduğunda buradaki bilgiler alınır x,y koordinatından girilen bilgiler dikkate alınmaz. Mağaza Harita Ekleme makalemizi incelemek için tıklayınız.

4. Gelişmiş Ayarlar : Mağazalara özel bilgiler, çalışma saatleri vs eklemek için ek bilgi alanlarını kullanabilirsiniz. Eklediğiniz içerikler mağazalarımız sayfasında mağaza bilgileri arasında görünmektedir.

5. Seo Ayarları : Mağazalarınızı oluşturduktan sonra google tarafında doğru indekslenmesi amacıyla seo bilgilerini düzenleyebilirsiniz. Her mağazanın düzenleme penceresinden seo bilgilerini tanımlayabilirsiniz. 

6. Resim Ekleme : Mağazanıza ait görselleri ekleyebilirsiniz. Mağazayı ekledikten sonra resim yükleyebilirsiniz. Resim alanına tıklayarak yeni görsel ekleyebilir, ekli görseli silebilir veya görseli güncelleyebilirsiniz.

Mağazalar Genel Blok Kullanım makalemizi incelemek için tıklayınız.