MAĞAZALAR GENEL KULLANIM

Sitenizde mağazalarımız sayfasında mevcut mağaza bilgilerini listeleyebilirsiniz.

Mağazalarımız bloğunun genel kullanımını aşağıdaki açıklamalar ile detaylı öğrenebilirsiniz.

Mağazalarımız sayfasının tasarımına ve sayfada görünecek olan blok ayarlarına müdahale edebilirsiniz.

 

Mağaza Genel Blok Ayarları 

1. Blok Başlığı : Eklenen bloğun sitede görüntülenecek başlık bilgisidir.

2. Tema : Blokta kullanılacak tema seçimini yapabilirsiniz. Standart veya özel tema (Özel temada blok kodlaması var ise) olarak kullandığınız temalardan seçim yapabilirsiniz. Aktif temanız dışında sitenizde yüklü olan diğer temalardan da seçim yapabilirsiniz.

3. Şablon : Seçtiğiniz tema içeriğinde tanımlı şablonlar içinden seçim yapabilirsiniz. Seçtiğiniz şablon bloğun tasarımsal görünümü etkileyecektir.

4. Yetkilendirme : Blok görünürlüğü üye, bayi ve ziyaretçi bazında yönetilebilir. Sadece aktif edilen gruplarda blok görüntülenir.

5. Görünüm : Eklediğiniz bloğun hangi cihazlarda görüntülenebileceğini yönetebilirsiniz. Bu şekilde farklı cihazlar için farklı görünümler oluşturabilirsiniz.

6. Dil Ayarları : Sitenizde aktif olan dillere özel bloklar oluşturabilirsiniz. Eklediğiniz bloğun sadece belirli dillerde görünmesini istiyorsanız bu alandan seçim yapabilirsiniz.

7. Yayınlanma Ayarları : Eklediğiniz bloğun belirli bir tarihte yayınlanma ve yayından kalkma durumunu belirleyebilirsiniz. Kampanya dönemlerinizde yayınlamak istediğiniz içerikleri önceden hazırlayabilir ve ilgili tarih geldiğinde otomatik yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Mağaza Blok Ayarları

Dil Seçimi : Blok içerisine eklenen görselleri kullandığınız tüm diller için özelleştirebilirsiniz. Her dil için seçim yaptıktan sonra resim alanından ekleme yapabilirsiniz. 

Ayarlar : Slider bloklarına özel görsel üzerinden görüntülenebilecek yazı ve buton özelleştirmeleri yapabilirsiniz.

- Harita Zoom Değeri : Mağazalarımız sayfasında görüntülenen genel harita tasarımında konumun görüntülenme zoom değerini belirleyebilirsiniz.

- Her Sayfada Gösterilecek Mağaza Adeti : Mağazalar sayfasında tek sayfada görüntülenecek toplam mağaza adedini belirleyebilirsiniz. Belirttiğiniz kadar mağaza ilk sayfada listelenir ve sayfalama yapısı ile diğer mağazaların görüntülenmesine olanak sağlar.

- Şehir/İlçe/Ülke/Grup Görünsün Aktif : Mağazalarımız sayfasında bulunan filtre alanlarını etkiler. Mağazaların hangi özelliklere göre filtrelenmesini istiyorsanız aktiflik durumunu yönetebilirsiniz.

- Blok Başlığını Göster : Blok başlığı alanına girilen içeriğin sayfada görüntülenme durumunu yönetir.

- Google Koordinat (X-Y-Z) : Harita gösterebilmek için koordinat yapısını kullanıyorsanız bu alandan konum bilgilerinizin koordinatlarını eklemelisiniz. Girilen koordinatların çalışması için "Google Haritalar API Anahtarı" ayarının dolu olması ve API key bilgisinin geçerli olması gerekmektedir.

- Google Haritalar API Anahtarı : Harita gösteriminde koordinat yapısının kullanılabilmesi için bu ayar dolu olmalıdır. API anahtarını Google Haritalar üzerinden alabilirsiniz. Anahtar bilgisi geçerli ise eklenen koordinatlara göre harita tasarımı siteye yansıyacaktır.

- Iframe Embed Kodu :  Genel hartia kullanımı için koordinat yerine iframe yapısını kullanabilirsiniz. Iframe kodlarını Google Haritalar üzerinden alarak ekleyebilirsiniz. Mağaza Harita Ekleme makalemizde yer alan iframe kodu alma açıklamasından faydalanabilirsiniz.