Kategorilerinize ait ekleme, düzenleme, silme vb birçok işlemi "Ürünler > Tanımlar > Kategoriler" sayfasından yapabilirsiniz.

Kategoriler sayfasındaki alanların kullanımına aşağıdaki maddelerden ulaşabilirsiniz.

 

 

Ara : Kategoriler listesinde anahtar kelimeler ile arama yaparak aradığınız kategoriye daha hızlı ve kolay erişebilirsiniz.

Yeni : Yeni kategori ve alt kategori ekleme işlemlerinde kullanılmaktadır. Kategori Ekleme makalemizi incelemek için tıklayınız.

Daha Fazlası : Kategori sayfasında yer alan diğer alanlara erişmek için "Daha Fazlası" butonuna tıklamanız gerekmektedir.

  • 1. Ürün Sayılarını Hesapla : Kategorilere ürün eklemesi, silmesi, ürün taşıması gibi işlemlerden sonra ürün sayıları güncellenmeyebilir veya ilk ürün yüklemesi sonrası bu alan boş gelebilir. Doğru ürün sayılarını görmek için bu butona tıklamanız gerekmektedir.
  • 2. Kategoriye Bağlı Ürünlerin Bağlantısını Kaldır : Kategorilerinize eklenmiş ürünlerin ilgili kategoriden bağlantısını kaldırmaktadır. İlgili işlem sonucunda seçilmiş olan kategoride ürün sayısı 0 olacaktır.

Katalog Oluştur : Seçili kategorinin ürünlerinin bulunduğu bir  pdf oluşturur. Pdf içerisinde ürünlere ait görsel ve açıklamalar yer almaktadır. Katalog oluşturmak için "PDF Katalog Oluşturma Aracı" uygulamasını satın almanız gerekmektedir.

Dışa Aktar : Kategorileri excel formatında dışarı aktarabilirsiniz.

Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

Görünüm : Sayfada görüntülenmemesini istediğiniz sütunları düzenleyebilirsiniz. 

 

 

Düzenle : Kategori eklerken girmiş olduğunuz verileri bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz. Eğer birden fazla dil lisansınız var ise buradan kategoriye ait dil çevirisini sağlayabilirsiniz.

Vitrin Düzenle : Her kategoriye ait ayrı ayrı yönetilebilir üst ve alt vitrinler bulunmaktadır. Bu alan üzerinden üst ve alt vitrinler için düzenleme, ekleme ve silme işlemleri sağlayabilirsiniz. Kategori Vitrinleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

Resim : Kategorilerinize üst menü açılır penceresinde görünecek görsel ekleyebilirsiniz. Özel temalarda eklediğiniz görsel yansımayabilir bu durumlarda destek ekibimizle irtibata geçebilirsiniz.

Ad : Kategorilere vermiş olduğunuz adları bu alan üzerinden görebilirsiniz.

Ürün Sayısı : Kategoride bulunan toplam ürün sayısını görebilirsiniz.

WS Kategori Kodu : Kategorilerin benzersiz, sistem tanımlı kodlarıdır. Excel ile ürün yüklemelerinde kategori kodu sütununa bu alandaki ws kodunu girmelisiniz. Kategori web servis kodunu kendiniz yönetmek istiyorsanız Ayarlar > Genel Ayarlar >Diğer Ayarlar "Kategori Web Servis Kodu Yönetilebilsin" ayarını aktif etmelisiniz. 

Meta Başlık : Kategorilere vermiş olduğunuz seo başlıkları bu alan üzerinden görebilirsiniz.

Link : Kategorilere vermiş olduğunuz linkleri bu alan üzerinden görebilirsiniz.

Sıra No : Kategoriye ait Sıra Numarasını bu alandan girebilirsiniz. Sıra Numarası düşük olarak kategori öncelikli olarak gösterilmektedir. 

Aktif : Seçili kategori/kategorilerde site görünürüğünü ifade eden yeşil bayrağını toplu aktif/pasif yapar.

Sil : Seçili kategoriyi silmek için kullanabilirsiniz. Kategorinin içerisinde ürün yok ise direkt olarak silme işlemi sağlanır. Eğer kategoride ürün var ise kategoriyi silemezsiniz. "Daha Fazlası" alanından 2. butondan kategoriye ait ürünleri silmeniz gerekmektedir.