E-Ticaret sisteminizde sipariş adımlarının tamamlanması için gerekli işlemlerden birisi de kargo yönetimidir.

T-Soft altyapısı ile birden fazla kargo firması kullanabilir, entegrasyon sağlayabilir, müşterilere farklı kargo seçenekleri sunabilirsiniz.

Kargo ayarlarınızı yönetmek için, "Siparişler > Kargo Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

Slide Adım Açıklamaları

Kargo yönetimi sayfasında aşağıda anlatılan işlemleri kolayca yapabilirsiniz.

- Yeni Ekle : Yeni bir kargo firması tanımlamanızı sağlar. Kargo Firması Ekleme makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Sil : Mevcutta bulunan kargolardan kullanmadıklarınız seçim yaparak silebilirsiniz.

- Bölge Yönetimi : Teslimat bölgelerine özel farklı kargo fiyatlandırmaları oluşturabilirsiniz. Kargo Bölge Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Kargo Ayarları : "Ayarlar > Genel Ayarlar > Kargo Ayarları" sayfasına hızlı bir şekilde erişmenizi sağlar. Kargo Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Entegrasyon Ayarları : Kullandığınız kargo firmaları için entegrasyon lisansı satın aldıysanız manuel işlem yapmanızı gerektiren  sipariş süreçleri, kargo barkodu, kargo takip numarası ve müşteri bilgilendirmeleri gibi işlemleri manuel olarak yapmak yerine bu işlemler otomatik olarak entegrasyon sağlamaktadır.  Kargo entegrasyon lisans aktifleştirme ve ayarlamaları için çağrı merkezimizden veya nildesk üzerinden talep açarak destek ekibimize ulaşabilirsiniz. Kargo Entegrasyon Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Dil : Kargo firması ve açıklamasını dile göre çevirisini yapabilirsiniz.

- Ad : İlgili kargo firmasının isminin listelendiği alandır. Kullanıcıların hangi ismi görmesini istiyorsanız o şekilde giriş yapabilirsiniz.

- Hesaplama Türü : Kargo fiyatlandırması hangi türe bağlı olarak belirlendiğini seçebilirsiniz. Fiyat, Desi, Kg ve Fiyattan Yüzde olmak üzere dört farklı tür seçebilirsiniz. Örneğin; Desi seçildiğinde Tutar Bilgileri bölümüne alt/üst limit alanı desi aralıklarına göre fiyatlandırma yapabilirsiniz.

- Kargo Entegrasyon : Entegrasyon kullanılan firmalar için bu alandan kullanılan entegrasyon seçilmelidir. Lisansınız yok ise seçim sağlayamazsınız. Lisansınız var ise destek ekibimiz ile iletişime geçerek işlemleri yaptırabilirsiniz. Entegrasyon Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Para Birimi : Yurtiçi ve yurt dışı satışlar için farklı kargo firmaları kullaırken para birimlerini de buna göre seçebilirsiniz.

- Üye Ücretsiz Kargo Limiti : Sitenizde alışveriş yapan kullanıcılar için belirli bir limit üzerinde ücretsiz kargo imkanı sunuyorsanız bu alandan belirtmelisiniz.

- Bayi Ücretsiz Kargo Limiti : Sitenizde bayi kullanıcılarınız var ise, bu kullanıcıları bayi gruplarına tanımladıktan sonra sadece bayilere özel farklı ücretsiz kargo limiti belirleyebilirsiniz.

- Üye Aktif : Kargonun üyelere görünürlüğünü yönetir. Pasif olursa kargo görünmez.

- Bayi Aktif : Kargonun bayi üyelerine görünürlüğünü yönetir. Pasif olursa kargo görünmez.

- Ön Tanımlı Kargo : Sepete ekleme popupunda ve sepette kargo ücreti fiyatını göstermek istiyorsanız seçtiğiniz bir kargo firmasını ön tanımlı seçmelisiniz. Ön tanımlı seçtiğiniz kargo sipariş sayfasında da seçili olarak gelecektir. Ön tanımlı bir kargo firması yok ise kargo firması seçimi yapılana kadar kargo ücreti görünmez.  Ön tanımlı kargo seçtikten sonra sepette kargo fiyatının görünmesi için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Sepette Kargo Fiyatı Görünsün" ayarını da aktif etmelisiniz.

- Bölgesel Kargo : Teslimat bölgelerine özel farklı kargo firmaları ile çalışıyorsanız bu özellikten faydalanabilirsiniz. Bölgesel kargo ek lisansa bağlı olarak çalışmaktadır. Bölgesel Kargo Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Sıra No : Sipariş sayfasında kargoların hangi sıra ile listeleneceğini belirleyebilirsiniz.

- Vergi Dairesi : Yönetim paneli üzerinden siparişlerinizde e-fatura/e-arşiv oluşturma işlemleri sağlıyorsanız çalıştığınız kargo firmalarına ait vergi dairesi bilgisini girmeniz gerekmektedir.

- Vergi Numarası : Yönetim paneli üzerinden siparişlerinizde e-fatura/e-arşiv oluşturma işlemleri sağlıyorsanız çalıştığınız kargo firmalarına ait vergi numarası bilgisini girmeniz gerekmektedir.

- İade Kabulü : Çalıştığınız kargo firması ile iade anlaşmanız bulunuyor ise "İade Kabulü" sütununu aktif hale getirebilirsiniz. İade İşlemleri makalemizi incelemek için tıklayınız.