1. CLOUDİNARY UYGULAMASI KURULUMU

Bu uygulama, Ürün Kişiselleştirme Modülümüz ve Cloudinary arasında entegrasyon sağlar.

Müşterilerinizin ürün detay sayfasında Cloudinary üzerinden basit bir şekilde görsel yüklemesini ve görsellerin bulut depolama ile online ortamda saklanmasını sağlayabilirsiniz.

Bu uygulamanın kullanılabilmesi için Ürün Kişiselleştirme modülüne sahip olunması ve cloudinary hesabınızın zip indirme engelini kaldırtmanız gerekmektedir.

Uygulamayı görmek ve işlem linkleri hakkında T-Soft Apps sayfamıza ulaşmak için tıklayınız.

Slide Adımları

Kişiselleştirme Bulut Depolama (Cloudinary), ücretli bir uygulamadır.

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi" sayfasından satın alarak kurulumu sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama, kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşturur.

Uygulama içeriğinde Cloudinary panelinden aldığınız bilgileri ekleyiniz. 

- Cloud Name : Cloudinary "Dashboard" sayfasında bulunan "Cloud Name" alanıdır.

- Upload Present : Cloudinary ekranında "Settings > Upload" sayfasında bulunan "Upload Present > Name" alanındaki değeri eklemelisiniz.

- Api Key ve Api Secret : Cloudinary "Dashboard" sayfasında bulunan "Api Key" ve "Api Secret" alanlarıdır.

- Kişiselleştirme Form Id : Ürünlerde kullanmak için açılan formların idleri tanımlanmalıdır. Form idlerini görmek için "T-Soft Yönetim Paneli > Ürünler > Tanımlar >Ürün Kişiselleştirme" sayfasına tıklayınız. Birden fazla form tanımlamak için idler arasına kısa çizgi (-) ekleyebilirsiniz.

1.1. Cloudinary hesabı oluşturmak veya mevcut hesabınıza giriş yapmak için https://cloudinary.com sayfasını açınız. Hesabınız var ise "Login", yeni hesap oluşturmak için "Sign Up For Free" butonuna tıklayınız. Yeni hesap oluşturma için sunulan seçeneklerden size uygun olanı seçerek devam ediniz.

1.2. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sol altta bulunan ayar simgesine tıklayınız. Ayar sekmesinde b sayfasına tıklayınız.

1.3. Security sayfasında, "Allowed Fetch Domains" ve "Allowed Strict Referral Domains" alanlarını sitenizin domain adresi ile doldurularak "Save" butonuna tıklayınız.

1.4. Kaydetme işleminden sonra "Settings > Upload" sekmesine tıklayınız.

1.5. Bu sekmede "Upload Presets" kısmındaki "Add Upload Preset" bağlantısına tıklayınız.

1.6. Açılan sayfada "Upload Preset Name" alanından bir isim belirlenir. Bu isim uygulama kurulumu sırasında istenmektedir.

1.7. Aynı sayfada "Signing Mode" seçeneği "Unsigned" olarak seçiniz ve "Save" butonuna tıklayınız.

1.8. Presets ayarlarından sonra, tekrar  "Upload Presets" kısmındaki "Add Upload Preset" bağlantısı alanında eklediğiniz seçeneğinin "Edit" butonuna tıklayınız. Solda bulunan menüden "Upload Control" sekmesine geçiş yapınız ve 'Allowed formats' alanına yüklenmesine izin vermek istediğiniz görsel formatlarını ekleyiniz. Birden fazla format eklemek için aralarına virgül ekleyebilirsiniz. Düzenlemeleri yaptıktan sonra  "Save" butonuna tıklayınız.

1.9. Ayarlamalar tamamlandığında uygulama içerisinde kullanılacak bilgileri almak için "Dashboard" sayfasına tıklayınız. Cloud Name, Api Key ve Api Secret bilgilerini anasayfadan alabilirsiniz.

 

2. CLOUDEWER UYGULAMASI KURULUMU

Cloudewer uygulaması, Ürün Kişiselleştirme Modülümüz ve Cloudewer arasında entegrasyon sağlar.

Cloudewer medya ve dosyalarınızı yükleyebileceğiniz bir bulut paylaşım platformudur.

Görüntüleri ve dosyaları çevrimiçi olarak yüklemek, depolamak, dönüştürmek, yönetmek ve sunmak için performansınızı optimize eder.

Cloudewer, dinamik görsel deneyimlerini daha hızlı yayınlamanıza yardımcı olur ve medya ağırlıklı sayfaların performansını önemli ölçüde iyileştirir.

Uygulamayı görmek ve işlem linkleri hakkında T-Soft Apps sayfamıza ulaşmak için tıklayınız.

Uygulama kurulum bilgileri ve entegrasyon için T-Soft Apps departmanımıza talep oluşturabilirsiniz.