BLOK YÖNETİMİ

T-Soft altyapısı kullandığınız sitede, tüm sayfalar bloklar ile oluşturulmaktadır.

Bir bloğu birden fazla sayfada kullanabilir, sitenize yeni blok ekleyebilir, kodsal müdahaleler gibi birçok işlemi yapabilirsiniz.

Sitenizde kullandığınız sayfaların blok içeriklerine ulaşmak için "Tasarım > Blok Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

blok2.png (272 KB)

Sitenizde bulunan blokları bu sayfadan yönetebilir, düzenleyebilir, kaldırabilir ve sistem tanımlı olmayan blokları silebilirsiniz.

blok.png (118 KB)

1. Bulunduğunuz Sayfa : Sitenizde yer alan tüm sayfalar bu alanda listelenmektedir. Sayfada işlem yapmadan önce bu alandan düzenleme yapılacak sayfayı seçiniz.

2. Seo Bilgileri : Seçtiğiniz sayfaya ait, seo bilgilerini yönetebilirsiniz. Tıklandığında seçili sayfaya ait seo bilgilerine yönlendirir.

3. Hızlı İşlemler : Sitenizde bulunan blokları listelemek için kullanabileceğiniz, farklı filtre seçeneklerinin sunulduğu alternatif bir sayfadır.

blok3.png (64 KB)

4. Link : Seçili sayfanın seo bilgileri penceresine yönlendirir.

5. Kaydet : Blok konumlarında yapılan değişikliklerin siteye uygulanması için "Kaydet" butonuna tıklamalısınız.

6. Sol Aktif : Seçili sayfada sol kısım blok kullanımını aktif eder. Bu buton kapalıyken sol kısıma eklenen bloklar sitede görüntülenmez.

7. Inner Aktif : Seçili sayfanın genişliğini belirler. İnner aktif seçili sayfalarda iken site sol ve sağ alanlarda boşluk olacak şekilde konumlanır. İnner aktif seçeneğinin pasife alındığı sayfalar sitede sola ve sağa yaslı olarak görünecektir. Tasarımsal sorunlar oluşturabileceğinden az kullanan sayfalarda veya kullanıcı tanımlı sayfalarda denemenizi önermekteyiz.

İnner Aktif Seçili İken :

blok4.png (955 KB)

İnner Aktif Kapalı İken :

blok5.png (2.04 MB)

8. Sağ Aktif : Seçili sayfada sağ kısım blok kullanımını aktif eder. Bu buton kapalıyken sağ kısıma eklenen bloklar sitede görüntülenmez.

9. Yedekle : Blok sayfasının mevcut halini blok konumlandırmasını ve eklenen blokları yedekleyebilirsiniz. Sayfalarınızda oluşan sorunlar için yedekle yapısı kullanmadan önce destek ekibimiz ile görüşebilirsiniz.

10. Geri Yükle : Yedeklediğiniz sayfalarda, ilgili tarihlerde yedeğe dönüş yapmak için kullanılmaktadır. Ön tanımlı yükleme seçeneğini ile sayfadaki blok kullanımı varsayılana çevrilecektir. Sayfalarınızda oluşan sorunlar için "Geri Yükle" yapısı kullanmadan önce destek ekibimiz ile görüşebilirsiniz.

11. Yeni Blok : Sitenizde kullanmak üzere yeni bloklar oluşturabilirsiniz. Blokları gelişmiş editörde araçlar ve şablon yapısında kodsal içerikler ile düzenleyebilirsiniz. Yeni Blok Oluşturma makalemizi incelemek için tıklayınız.

12. Görünüm : Seçili sayfanın site ön yüzdeki linkine yönlendirir.

13. Üst Kısım : Seçili sayfada üst kısımda (header) görüntülenecek olan blokların eklendiği alandır. Sadece konumu "Üst-Alt" seçili bloklar eklenebilmektedir.

14. Sol Kısım : Seçili sayfada sol kısımda görüntülenecek olan blokların eklendiği alandır. Sadece konumu "Sol-Sağ" seçili bloklar eklenebilmektedir.

15. Orta Kısım : Seçili sayfada orta kısımda (gövde) görüntülenecek olan blokların eklendiği alandır. Sadece konumu "Orta" seçili bloklar eklenebilmektedir. 

16. Sağ Kısım : Seçili sayfada sağ kısımda görüntülenecek olan blokların eklendiği alandır. Sadece konumu "Sol-Sağ" seçili bloklar eklenebilmektedir.

17. Alt Kısım : Seçili sayfada alt kısımda (footer) görüntülenecek olan blokların eklendiği alandır. Sadece konumu "Üst-Alt" seçili bloklar eklenebilmektedir.

18. Kullanılabilir Bloklar : Seçili sayfada kullanılabilecek tüm blokları listeler. İsim ve Konum filtrelemelerini kullanarak blokları filtreleyebilirsiniz. Bu alandan sayfada blok eklemek istediğinizde öncelikle konum seçimi yapmalısınız. İşlem yapacağınız konum dışında bir alana blok ekleme veya çıkarma yapamazsınız. Konumu "Orta" seçtiyseniz, gelen blokları sadece orta kısıma ekleyebilir ve sadece orta kısımda ekli olan blokları kaldırabilirsiniz. Blok kısımlarına ekleme ve çıkarma işlemleri sürükle bırak mantığı ile yapılmaktadır. Blok değişiklikleri sonrası siteye yansıması için "Kaydet" butonuna tıklamalısınız.