YÖNETİM PANELİ ÜZERİNDEN ALINABİLECEK RAPORLAR

E-ticaret sitelerinde birçok bilginin dışarı aktarılabilmesi raporlama ve toplu düzenleme yönetimleri için önem taşımaktadır.

T-Soft ile birçok alanda excel ve csv formatlarında dışara aktarabilir, içeri aktarım desteği olan bölümlerinde yaptığınız düzenlemeleri tekrar sitenize aktarabilirsiniz.

EXCEL RAPORLARI

1. Excel Ürün Dışa Aktar / Excel Ürün İçe Aktar

Sitenize eklediğiniz ürünlere ait birçok alanı excel ile dışarı aktarabilir, yaptığınız düzenlemeleri ürün içe aktar seçeneği ile tekrar içeri aktarabilirsiniz. Yeni ürün ekleme işlemleri için de excel içe aktar yapısı kullanılabilmektedir.

Excel Ürün Dışa Aktar makalemizi incelemek için tıklayınız.

Excel Ürün İçe Aktar makalemizi incelemek için tıklayınız.

2. Excel Alt Ürün Dışa Aktar / Excel Alt Ürün İçe Aktar

Sitenize eklediğiniz ürünlere ait alt ürün seçeneklerinin birçok alanını excel ile dışarı aktarabilir, yaptığınız düzenlemeleri alt ürün içe aktar seçeneği ile tekrar içeri aktarabilirsiniz. Yeni alt ürün ekleme işlemleri için de excel alt ürün içe aktar yapısı kullanılabilmektedir.

Excel Alt Ürün Dışa Aktar makalemizi incelemek için tıklayınız.

Excel Alt Ürün İçe Aktar makalemizi incelemek için tıklayınız.

3. Yorumlar Dışa Aktar

Sitenize ve ürünlerinize gelen tüm yorumlar yönetim panelinde "Ürünler > Yorumlar" sayfasında listelenmektedir.

Gelen yorumları excel ile dışarı aktararak inceleyebilirsiniz. 

Yorumlar makalemizi incelemek için tıklayınız.

4. Markalar Dışa Aktar

Ürünlere tanımlanan ve siteye eklenen markalara ait bilgileri excel ile dışarı aktarabilirsiniz. Ürün ekleme ve güncelleme excel işlemlerinde panelde olmayan markalar yazılarak içeri aktarıldığında marka listesine de otomatik olarak eklenmektedir.

Markalar makalemizi incelemek için tıklayınız.

5. Üye / Ürün Kod Güncelleme Raporları

Kod güncelleme raporları ile üyelerinize ve ürünlerinize ait kodların tüm değişimlerini eski ve yeni değer olarak görüntüleyebilir, değişiklik yapıldığı zamanı inceleyebilirsiniz. İncelemek istediğiniz raporları excel ile dışarı aktarabilirsiniz.

Üye Kod Güncelleme Raporları makalemizi incelemek için tıklayınız.

Ürün Kod Güncelleme Raporları makalemizi incelemek için tıklayınız.

6. Arama Konsolu

E-ticaret sitelerinin en önemli alanlarından birisi arama yapılarıdır. Kullanıcıların hangi ürünleri aradıklarını, hangi kelimeleri kullandıklarını, toplam aranma sayısı, çıkan arama sonuçları vb. birçok bilgiye T-Soft altyapısı ile ulaşabilirsiniz. Arama sonuçları ile ilgili tüm bu bilgileri excel ile dışarı aktarabilirsiniz. 

Arama Konsolu makalemizi incelemek için tıklayınız.

7. Siparişler Dışa Aktar

Sitenize gelen tüm sipariş bilgileri excel ile dışarı aktarabilirsiniz. Siparişlerin excel aktarımları için farklı seçenekler bulunmaktadır. Siparişler makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Siparişleri Aktar : Siparişe ait sipariş numarası, alıcı bilgisi, süreci, ödeme bilgisi, adres bilgisi vb. genel bilgilerin yer olduğu bir excel dosyası verir.

- Siparişleri ve Ürünlerini Aktar : Sipariş içerisinde yer alan ürünlerin bilgisini görmek için bu seçeneği kullanabilirsiniz. Her siparişin içerisindeki ürünler ayrı satırlarda, bulunduğu siparişe ait numara ile listelenmektedir. Sipariş ve ürünlerin genel bilgileri yer almaktadır.

- Sipariş Ürünlerini Aktar : Yalnızca siparişin içerisindeki ürün bilgilerinin yer aldığı bir excel dosyası verir. Her seferde tek bir sipariş seçilerek dışarı aktarım sağlanabilmektedir.

- Siparişleri Fiyat Detaylarıyla Aktar : Siparişlerin tüm fiyat alanlarının detayını aktarır. Fiyatların kdv dahil ve hariç durumlarını inceleyebilirsiniz.

- Siparişleri Notlarıyla Aktar : Siparişlere sistem tarafından ve panel kullanıcıları tarafından eklenen süreç bilgileri ve notlarını excel olarak dışarı aktarabilirsiniz.

8. Sipariş Ürünleri Dışa Aktar

Yönetim panelinde sitenize gelen her sipariş içeriğinde yer alan ürünlerin raporlamasına ulaşabilirsiniz. Hangi üründen ne kadar satıldı, hangi tarihlerde satıldı vb. ürün bazında satış raporları görebilirsiniz.

Sipariş Ürünleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

9. Provizyon Raporları Dışa Aktar 

Kredi kartı ile alınan siparişlerde gerçekleşen provizyon işlemlerini inceleyebilirsiniz. Hatalı düşen provizyon raporlarına ait hata mesajlarını inceleyebilirsiniz. 

Provizyon Raporları makalemizi incelemek için tıklayınız.

10. İadeler Dışa Aktar

Yönetim panelinizde yaptığınız iade ayarlarına bağlı olarak sipariş veren kullanıcılar teslim edilen siparişleri için iade başvuruları oluşturabilir. Oluşturulan iade başvuruları "Siparişler > İadeler" sayfasında listelenmektedir. Gelen iade başvurularını excel ile dışarı aktararak inceleyebilir ve raporlayabilirsiniz.

İadeler makalemizi incelemek için tıklayınız.

11. İade İşlemleri Dışa Aktar

Yönetim paneli üzerinden tamamlanan tüm iade işlemleri  "Siparişler > İade İşlemleri" sayfasında listelenmektedir. İadesi oluşturulmuş ve site tarafında tamamlanmış siparişleri bu sayfada görebilirsiniz.

İade İşlemleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

12. Teslimat Bölgeleri Dışa Aktar

Sipariş adımlarındaki en önemli unsurlardan birisi teslimat bölgeleridir. Yönetim panelinizde bulunan tüm teslimat bölgelerini excel olarak dışarı aktarabilirsiniz.

Teslimat Bölgeleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

13. Kargo Entegrasyonu Dışa Aktar

Gelen siparişlerin hazırlandıktan sonra kargoya verilme, kodların oluşturulması, takibinin sağlanması vb. işlemleri yönetim paneliniz üzerinden kolayca yönetebilirsiniz. Kargo entegrasyonuna gönderilen her siparişlerin bilgilerini görmek ve raporlamak için dışarı aktarabilirsiniz. Kargo entegrasyonu sayfasındaki siparişlerin kargo bilgilerini dışarı aktarır. Oluşan kargo takip no, url vb. bilgilerde bu excelde yer almaktadır.

14. Kampanya Kupon Kodları

Oluşturduğunuz kampanyaları sepet sayfasında görünmesin veya sadece belirli bir kesime özel kod ile iletmek istiyorsanız kupon kodu aktif ederek kurgulayabilirsiniz. Kupon kodlu çalışan kampanya kurgularınızda birden fazla kod kullanabilirsiniz. 

- Excel Dışa Aktar : Bir kampanyaya ait veya tüm kupon kodlarını excel formatında dışarı aktarmanızı sağlar. Kupon kodlarına tanımlı tarih, sayısal vb. bilgiler bu excelde yer almaktadır.

- Kod Dışa Aktar / Kod İçe Aktar : Kampanyalara ait ekli kodları txt metin formatında dışarı aktarabilirsiniz. Kod içe aktar yapısı ile txt dosyası olarak eklemek istediğiniz kupon kodlarını kampanyaya toplu olarak tanımlayabilirsiniz. 

Kampanya Kupon Kodları makalemizi incelemek için tıklayınız.

15. Hediye Çekleri/Hediye Çeki Sihirbazı Dışa Aktar / İçe Aktar

Sitenizde üyeleriniz için tek veya birden fazla kullanımlık hediye çekleri oluşturabilirsiniz. Hediye çeki özelinde ücretsiz kargo tanımlayabilir, hediye çekinin kullanım alanlarını ve kullanabilecek kişileri sınırlayabilirsiniz. Oluşturulan hediye çeklerini excel olarak dışarı aktarabilirsiniz. İçe aktar seçeneği ile örnek dosya alarak yeni hediye çeklerini excel formatında toplu olarak aktabilirsiniz.

Hediye Çekleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

16. Kategori Dışa Aktar

Yönetim panelinize eklediğiniz tüm kategori bilgilerini excel olarak dışarı aktarabilirsiniz. Excel dosyasında tüm kırılımlar ayrı gelmektedir. Alt kategoriler için yanlarında bağlı oldukları ana kategori kodları yer almaktadır. Bu şekilde ana kategori ve alt kategori yapısını inceleyebilirsiniz.

Kategoriler makalemizi incelemek için tıklayınız.

17. Üyeler Dışa Aktar / İçe Aktar

Sitenize kayıt olan her üye bilgisi yönetim panelinde "Üyeler > Üyeler" sayfasında listelenmektedir. Sitenize gelen üyelere ait bilgileri excel olarak dışarı aktarabilirsiniz. Üyeler sayfasında excel dışa aktarma seçildiğinde üyelere ait alabileceğiniz sütun bilgileri gelecektir. Excel formatında aldığınız üyelerde şifre bilgileri aktarılamamaktadır. Üyeler içe aktar yapısı ile üyelerde kvkk kapsamına girmeyen bilgileri toplu olarak güncelleyebilirsiniz. Farklı altyapılardan geçiş sağlıyorsanız içe aktarma sayfasından örnek dosya alarak excel formatında toplu üye ekleyebilirsiniz.

Üyeler makalemizi incelemek için tıklayınız.

Excel İle Üye Aktarımı makalemizi incelemek için tıklayınız.

18. Ziyaretçi Defteri Dışa Aktar / İçe Aktar

Ziyaretçi defteri sitenize gelen ziyaretçilerinizin yorumlarını alarak diğer ziyaretçilerinizle bu yorumları paylaşabileceğiniz ve aynı zamanda ziyaretçileriniz size soru sormalarını sağlıyor olabileceğiniz bir modüldür. Ziyaretçi defteri kullanımında sitenizde ziyaretçiler size sorular gönderebilir. Gelen sorular "Üyeler > Ziyaretçi Defteri" sayfasında listelenir. Gelen tüm soruları excel ile dışarı aktararak inceleyebilirsiniz.

Ziyaretçi Defteri makalemizi incelemek için tıklayınız.

19. Puan Bakiye Dışa Aktar

T-Soft altyapısı ile üyelerinizin çeşitli işlemler sonucunda puan kazanmalarını, kazanılan puanları sitenizde kullanabilmelerini sağlayabilirsiniz. Puan bakiye sayfasında tüm üyelere ait puan bilgileri yer almaktadır. Puan bakiyesi bulunan üyeleri incelemek için excel olarak dışarı aktarabilirsiniz. Kazanılan puan değeri, açıklaması, puan tipi vb. bilgilere excel dosyasında ulaşabilirsiniz.

Puan Bakiye makalemizi incelemek için tıklayınız.

20. Cari Hareketler Dışa Aktar

Sitenizde üyelerinizin ödeme cari hareketlerini görebilirsiniz. Cari Hareketler sayfası üyelerinizin tüm cari hareketlerini görüntüleyebileceğiniz ve sizin toplam genel borç ve alacağınızı gösteren bir sayfadır. Bu sayfada yer alan bilgileri excel olarak dışarı aktararak inceleyebilirsiniz.

Cari Hareketler makalemizi incelemek için tıklayınız.

21. Cari Bakiyeler Dışa Aktar

Üyelere ait, cari bakiyelerin takibini site panelinizden yönetebilirsiniz. Cari bakiyeler sayfasından üyelerinizin toplam borcunu, alacağını ve bakiyesini görüntüleyebilirsiniz. Üyelerinize ait bakiye hareketlerini excel olarak raporlayabilirsiniz.

Cari Bakiyeler makalemizi incelemek için tıklayınız.

22. Ödeme Bildirimleri Dışa Aktar

T-Soft E-ticaret yazılımı Cari Hareket yapısı ile, alacak ve borç hareketlerini kayıt eden bir alt yapıya sahiptir. Cari hesapla tanımlanan kredilerin ödemelerini daha sonradan Ödeme Bildirimleri sayfasıyla alabilirsiniz. Ödeme yapmamış üyelerinize  bir mail gönderebilirsiniz. Gönderilen mail içeriğinde ödeme yapacağı tutarı belirleyerek mailine gidecek bir link ile ödeme sayfasına yönlendirebilirsiniz. Ödeme bildirimleri sayfasında yer alan bilgileri excel olarak alabilirsiniz. Excel dosyasında üye bilgisi, ödeme bildirimi atılma bilgisi, okundu bilgisi vb. içerikler yer almaktadır.

Ödeme Bildirimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

23. Mağazalar Excel Toplu İşlemler

Firmanıza bağlı birden fazla mağazanız veya mağazası olan bayiniz varsa bunları sitenize ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz mağaza bilgileri excel ürün sihirbazı kullanarak online excelde dışarı aktarabilirsiniz. Aynı online excel yapısı ile sitenize toplu olarak mağaza eklemesi sağlayabilirsiniz.

Toplu Mağaza Ekleme makalemizi incelemek için tıklayınız.

24. Link Yönetimi 

Sitenize eklediğiniz ürün, kategori, sayfa ve diğer tüm içerikler için bir link oluşmaktadır. Oluşan linkleri sitenizde inceleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. 

- Dışa Aktar / İçe Aktar : Sitenizde bulunan tüm linkleri dışarı aktarabilirsiniz. Linklere ait kategori, seo vb. bilgileri inceleyebilirsiniz. İçeri aktar yapısı ile linklerde düzenleme yaparak siteye aktarabilirsiniz.

- Yönlendirme İçe Aktar : Sitenizde artık kullanılmayan, 404 veren veya farklı altyapıdan geçiş sağladıysanız eski linkleri sitenizde oluşturduğunuz yeni linklere toplu olarak yönlendirebilirsiniz.

Link Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

301 Yönlendirme makalemizi incelemek için tıklayınız.

25. 404 Hata Raporları Dışa Aktar

Sitenizde ulaşılmak istenen ama ulaşılmayan, 404'e düşen linkler yönetim panelinde listelenmektedir. Sitenizde oluşan tüm 404 linkleri yönetim panelinizden dışarı aktarabilirsiniz. 

404 Hata Raporları makalemizi incelemek için tıklayınız.

26. Günlük Sipariş İstatistikleri Dışa Aktar

Günlük sipariş istatistikleri bölümünden seçtiğiniz ayın günlerine göre toplam sipariş adetini ve tutarlarını öğrenebilirsiniz. Oluşan günlük sipariş istatistiklerini excel olarak dışarı aktarabilir ve raporlayabilirsiniz. 

Günlük Sipariş İstatistikleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

27. Aylık Sipariş İstatistikleri Dışa Aktar

Sitenize gelen siparişlerin aylık olarak sipariş istatistiğini görüntüleyebilirsiniz. Aylık Sipariş İstatistikleri bölümünden ay içerisindeki toplam sipariş adedi ve tutarı hakkında bilgi alabilirsiniz. Oluşan aylık sipariş istatistiklerini excel olarak dışarı aktarabilir ve raporlayabilirsiniz. 

Aylık Sipariş İstatistikleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

28. Genel Ürün İstatistikleri Dışa Aktar

Sitenizdeki ürünlerin satış, incelenme, yorum ve tavsiye sayısını öğrenebilirsiniz. Ürünlere ait genel istatistik bilgileri excel formatında dışarı aktarabilir ve raporlayabilirsiniz.

Genel Ürün İstatistikleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

29. Ürün Bazında Aylık Satış İstatistikleri Dışa Aktar

Sitenizdeki ürünlerin aylık satış toplamı ve satış karı sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Satış istatistiklerini ürün bazında excel formatı ile dışarı aktarabilirsiniz.

Ürün Bazında Aylık Satış İstatistikleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

30. Kullanıcı Giriş Raporu Dışa Aktar

Yönetim panelinizde işlem yapmasını istediğiniz kişiler için kullanıcılar oluşturulmalıdır. Eklenen panel kullanıcılarının sisteme ne zaman, hangi IP üzerinden, tarayıcıdan girdiği vb. bilgileri görüntüleyebilir ve excel formatında dışarı aktarabilirsiniz.

Kullanıcı Giriş Raporu makalemizi incelemek için tıklayınız.

31. Kullanıcılar Dışa Aktar

Yönetim panelinizde site yöneticileri ve çalışma arkadaşlarınız için panel kullanıcıları oluşturabilirsiniz. Panel kullanıcısı olarak eklenmeyen hiç kimse sitenizin paneline giriş sağlayamaz. Eklediğiniz kullanıcılara ait bilgileri incelemek için dışarı aktarabilirsiniz.

Kullanıcılar makalemizi incelemek için tıklayınız.

32. Kargo Yönetimi > Tüm Bölgeler Dışa Aktar/İçe Aktar

Sitenizde bölge bazlı farklı kargo ücretlendirmesi yapabilirsiniz. 

Ülke, şehir, ilçe ve mahalle (Mahalle Veritabanı Uygulaması) bazında kargolama bölgesi atayabilirsiniz.

Yönetim panelinde toplamda kullanabileceğiniz 30 adet kargolama bölgesi seçeneği sunulmaktadır.

Bu bölgelerin fiyatlandırmalarını excel ile dışarı aktarabilir ve içe aktar yapısı ile ekleme/güncelleme yapabilirsiniz.

Kargolama Bölgesi Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

33. Kampanya Sihirbazı Dışa Aktar/İçe Aktar

Kampanya sihirbazı sayfasından hazır şablonları kullanarak hızlı ve kolay şekilde kampanya kurguları oluşturabilirsiniz.

Kampanya sihirbazında excel dışa/içe aktar yapısı ile excel üzerinden işlem yapabilirsiniz.

Kampanya Sihirbazı makalemizi incelemek için tıklayınız.

CSV RAPORLARI

1. CSV Ürün Sihirbazı

E-Ticaret sitelerinde ürün bilgilerinin güncelliği çok önemlidir. T-Soft altyapısında ürünlerinizi güncellemek için birden fazla yöntem bulunmaktadır.

Excel raporlama ve düzenleme seçeneklerine ek olarak CSV uygulaması ile daha geniş düzenleme içeriklerine ulaşabilirsiniz.

CSV uygulaması ile içe aktarma, dışa aktarma, esnek fiyat düzenleme, dil çevirileri, kargo takip numarası ekleme vs işlemlerini yapabilirsiniz.

Eğer düzenleyeceğiniz ürün sayısı fazla ise, en kolay ve hızlı yöntem olarak "CSV Ürün Sihirbazı" uygulamamızı kullanabilirsiniz.

CSV Ürün Sihirbazı makalemizi incelemek için tıklayınız.

2. CSV Toplu Filtre Ekleme

E-ticaret sitenizin kategori sayfalarında kullanıcıların ürünlere daha kolay ulaşabilmesini sağlamak için filtreleme yapısı kullanabilirsiniz.

Filtrelerin siteye yansıması için öncelikle yönetim paneli üzerinden eklenmesi gerekmektedir.

Filtre grupları ve filtre seçenekleri eklendikten sonra ürünlere tanımlayarak siteye yansıtabilirsiniz.

Filtreleri ürünlere tanımlama işlemini manuel ve toplu olarak yapabilirsiniz. 

Toplu işlem için CSV filtre uygulamamızı kullanabilirsiniz.

CSV Toplu Filtre Ekleme makalemizi incelemek için tıklayınız.