QNB EFİNANS EFATURA EARŞİV UYGULAMASI

QNB EFİNANS EFATURA EARŞİV: İşinizin Dijital Dönüşümünde Yeni Bir Adım

     İş dünyasında hız ve verimlilik her zamankinden daha önemli hale gelirken, QNB eFinans eFatura eArşiv uygulaması, şirketinizin dijital dönüşümünü yönlendirmenin güçlü bir adımıdır.

     Bu yenilikçi çözüm, geleneksel fatura ve arşivleme süreçlerini modern, hızlı ve güvenli bir şekilde dijital platforma taşıyarak işletmenizin operasyonel performansını artırmanıza yardımcı olur.

     QNB Efinans uygulaması, fatura süreçlerinizi güvenli bir dijital ortama taşıyarak kağıt israfını önler ve hataları en aza indirir. Fatura oluşturma, gönderme ve takip etme süreçleri hızlanırken, güçlü güvenlik önlemleri sayesinde işletmenizin hassas verileri her zaman koruma altında kalır.

     Uygulama, arşivleme süreçlerini daha etkili hale getirerek belgelerinizi düzenli bir şekilde saklamanıza ve ihtiyaç duyduğunuzda hızlı bir şekilde erişmenize olanak tanır. Arşivleme işlemleriyle ilgili manuel çabalar azalırken, arşivleme süreçlerinizi otomatikleştirerek zaman ve kaynak tasarrufu sağlarsınız.

     QNB Efinans Efatura EArşiv uygulaması ile T-Soft e-ticaret sitenizin dijital dönüşümüne hemen başlayın, iş süreçlerinizi optimize edin ve rekabet avantajı elde edin. 

 

T-Soft sitenizde QNB eFinans sistemini kullanarak e-fatura ve e-arşiv faturalarınızı kolay ve hızlı şekilde oluşturabilirsiniz.

QNB eFinans uygulamasını kullanmaya başlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Slide Adımları

- "Bölümler > Uygulama Marketi" sayfasına tıklayınız.

- QNB eFinans uygulamasını bulunuz ve uygulama üzerine tıklayınız. Uygulama içerisinde "Yükle" butonuna tıklayınız.

- Uygulama detayında e-posta bilgisi giriniz ve sözleşmelerini okuyarak onaylayınız. Uygulama yükleme işlemini tamamlamak için "Yükle" butonuna tıklayınız. 

- Uygulamanın yüklenmesi için girdiğiniz e-posta adresine "OTP Doğrulama" kodu gelecektir. Kodu ekleyerek "Doğrula" butonuna tıklayınız. Başarılı bilgisi açıldığında uygulama yüklenmiş olacaktır. 

- Uygulama ayarlarını yapmak için "Uygulamaya Git" butonuna tıklayınız.

- Uygulamaya girildiğinde "Şirket Bildirimi > Şirket Ekle" butonundan firma bilgilerinizi ekleyiniz. Şirket bilgilerinizi ekledikten sonra "Kaydet" butonuna tıklayınız. Şirket ekleme sonrasında bilgileriniz şirket ayarlarında görüntülenecektir.

- Uygulama anasayfasında yer alan "Paket Bildirimi" uyarı için bir paket satın almalısınız. Paket almak için "Satın Al" veya "Paketlerim" seçeneğine tıklayınız.

- Paket ekranına ulaşabilmeniz için "Bill-Tekrom E-Posta Doğrulama" alanına mailinize gelen doğrulama kodunu ekleyiniz ve "Gönder" butonuna tıklayınız.

- Doğrulama işlemi sonrasında bilgileriniz T-Soft ekibi tarafına iletilecektir. Cariniz T-Soft tarafından onaylandıktan sonra paket sayfası açılacaktır. Cari onaylanana kadar bekleme ekranı gösterilecektir. Cari onaylama süresi yapılan kontrollere göre farklı sürelerde tamamlanmaktadır.

- Cariniz onaylandığında "Paketlerim" sayfası açılacaktır. Paketleri inceleyerek kullanmak istediğiniz pakette "Satın Al" butonuna tıklayınız. Her paketin ücreti, kontör adedi ve birim kontör fiyatı bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.

- Satın alma ekranında kart bilgilerinizi giriniz. 

- Satın aldığınız kontör karşılığında kesilecek olan faturada yer almasını istediğiniz adres bilgilerini ekleyiniz. İlk defa adres eklerken "Farklı Bir Fatura Adresi Belirle" seçeneğini işaretleyiniz ve gelen adres bilgilerini doldurunuz.

- Satın alma işlemi tamamlandığında "Paketlerim" ekranında paket alanı yeşil olacaktır. 

- "Satın Alınanlar" sekmesinde uygulama üzerinden yapılan tüm satın almaların bilgilerine ulaşabilirsiniz.

- Paket satın alımı sonrasında QNB tarafından e-posta hesabınıza bilgilerinizin olduğu bir mail gelecektir. Mail içerisinde yer alan "Konnektör" bilgileri ile QNB eFinans Portal paneline giriş yapabileceksiniz. Mail geldikten sonra mali mührünüz yanınızdayken QNB ekibini arayarak hesap aktivasyon işlemlerini yaptırmalısınız. Hesap aktivasyonu sırasında faturalarınızı entegratör aracılığı ile keseceğinizi belirtmelisiniz. QNB paneline girdikten sonra mailde gelen şifre bilgisini değiştirmeniz istenecektir. Değiştirdiğiniz şifre bilgisini not alınız.

- QNB hesap aktivasyonu işlemlerini tamamladıktan sonra uygulamayı tekrar açınız ve "Şirket Bildirimi > Konnektörü Olmayan Şirketler" seçeneğine tıklayınız.

- Şirket ayarları sayfasında şirket bilgilerinizde bulunan "Konnektör Ayarları" alnına tıklayınız. Açılan pencerede "Konnektör Sağlayıcısı" olarak "QNB eFinans" seçiniz. "Kullanıcı Adı" ve "Şifre" alanına QNB paneline girişte kullandığınız konnektör bilgilerini yazınız ve "Kaydet" butonuna tıklayınız.

- Tüm bilgiler doldurulduğunda uygulama anasayfanızda uyarılar kalmayacaktır. 

- Uygulamayı kurduktan sonra fatura kesmek için "Siparişler" sayfasına tıklayınız.

- Fatura oluşturmak istediğiniz sipariş/siparişleri seçiniz.

- Siparişleri seçtikten sonra "Uygulamalarım > QNB eFinans eFatura eArşiv" seçeneğine tıklayınız.

- Uygulama ekranına yönlendirildiğiniz 2 seçenek sunulmaktadır. Oluşturmak istediğiniz fatura türüne göre "E-Arşiv" veya "E-Fatura" seçebilirsiniz. Seçim sonrasında "Faturayı Oluştur" butonuna tıklayınız.

- E-Arşiv Faturalar : Oluşturduğunuz faturalar "Faturalarım" sayfasında listelenir. E-Arşiv faturalarınız "E-Arşiv Faturalar" sekmesinde görüntülenir. Faturalarınıza ait genel bilgileri tabloda görüntüleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz faturada herhangi bir hata alınmamış ise tabloda yer alan "No" sütununa kesilen faturanın numarası yansıtılır. Bu sütuna no bilgisi gelmemiş ise fatura oluşturmada hata alınmıştır. Hata ve faturanın oluşma bilgisini "Durumu" sütunundan görüntüleyebilirsiniz. Her faturanın yanında yer alan ok simgesinden "Faturayı İndir" ve "İade Faturası Oluştur" işlemlerini yapabilirsiniz. 

- E-Faturalar : Oluşturduğunuz faturalar "Faturalarım" sayfasında listelenir. E-Fatura faturalarınız "E-Faturalar" sekmesinde görüntülenir. Faturalarınıza ait genel bilgileri tabloda görüntüleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz faturada herhangi bir hata alınmamış ise tabloda yer alan "No" sütununa kesilen faturanın numarası yansıtılır. Bu sütuna no bilgisi gelmemiş ise fatura oluşturmada hata alınmıştır.

- Gelen E-Faturalar : Firmanıza kesilen e-fatura bilgilerini "Gelen E-Faturalar" sekmesinde görüntüleyebilirsiniz.

- İşlemlerim : "İşlemlerim" sekmesinde yaptığınız işlemlerin bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.

- Uygulamaya fatura kesmeden de girebilmek için "Uygulamalarım" sayfasından erişim sağlayabilirsiniz.