ÖDEME SEÇENEKLERİ AYARLARI (GENEL AYARLAR)

Sitenizde kullandığınız ödeme seçenekleri ile ilgili yönetebileceğiniz ayarlar bulunmaktadır.

Yönetim panelinde ödeme ayarlarına ulaşmak için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Ödeme Seçenekleri Ayarları" sayfasına tıklayınız.

ana1.png (157 KB)

Ödeme seçenekleri ayarları sayfasında kullanabileceğiniz ayarlara ait bilgilendirmelere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1. Ödeme Sayfası Taksitli Kredi Kartı Kullanım Mesajı : Sipariş tamamlama sayfasında, ödeme aşamasında taksitli kredi kartı kullanırken gösterilecek uyarı mesajıdır.

2. Yapı Kredi Sanal Posu Joker Vadaa Kullanımı : Yapı kredi sanal posunda joker vadaa kullanımını aktifleştirmek için kullanabilirsiniz.

3. Ürün Bazında Taksit/Tek Çekim Yönetimi : Sitenizde ki ürünlerde farklı taksit seçenekleri sunmak için bu ayarı aktif edebilirsiniz. Ayarı aktif ettikten sonra ödeme seçeneklerinden eklediğiniz taksitleri ürün bazında tanımlayabilirsiniz. Ürün Bazında Tek Çekim ve Taksit Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

4. Ürün Bazında Havale Yönetimi : Sitenizde ki ürünlerin tamamında havale indirimi yapmak istemiyorsanız veya seçtiğiniz ürünlerdeki havale indirimlerini farklı yapmak istiyorsanız bu ayarı aktifleştirebilirsiniz. Ayarı aktif ettikten sonra ürünlere indirim tanımlama hakkında Manuel ve Toplu Havale Yüzdesi Atama makalemizi incelemek için tıklayınız.

5. Kredi Kartı Numarası İlk 6 Son 4 Hane Saklansın : Bu ayar v4 sürümde kullanılmamaktadır.

6. Kredi Kartı Taksit Notları : Ürün detay sayfalarında yer alan "Ödeme Seçenekleri" tabında görünmesini istediğiniz notları ekleyebilirsiniz. Taksit bilgilerinin en altında eklediğiniz not görünecektir.

7. Kargo Tutarını Kredi Kartı Komisyon Oranına Dahil Etme : Ayar aktif olursa kredi kartı ödeme seçeneğinde kargo ücretine komisyon ücreti yansımaz.

8. Paypalda Ürünler Gözüksün : Ayar aktif edildiğinde paypal ödeme sistemi ile gerçekleşen ödemelerde ürünler ayrı ayrı gösterilir.

9. Ödeme Banka Kartları İle Yapıldığında Otomatik 3D Çekim Yapılsın : Sipariş ödemesi banka kartları ile yapılıyorsa, bilgiler girildikten sonra otomatik 3D ekranına yönlendirilmesini sağlar.

10. Kredi Kartından Müşterinin Seçtiği Para Birimi İle Çekim Yapılsın : Çoklu para birimi sistemi kullanılan sitelerde bu ayar aktif edildiğinde, müşteri hangi para birimini aktif etmiş ise o para birimi üzerinden çekim yapılır. ayar pasif olduğunda sitenin varsayılan para birimi üzerinden çekim yapılır. Site varsayılan para birimi TL ise ve müşteri sitede USD para birimini seçtiyse, ayarın aktif olması durumunda müşteri kartından dolar olarak çekim sağlanır. Ayar pasif olduğunda sitede bulunan mevcut kur ile USD fiyatı çarpılır ve TL karşılığı kadar çekim sağlanır. Türkiye bankalarına ait sanal poslar, özel izin alınmadığı sürece döviz çekimine kapalıdır. Bu ayar aktif edilmeden önce bankadan özel izin alınması gerekmektedir.

11. Yapı Kredi Sanal Posu Kredi Kartı Kampanyalarını Göster : Yapı kredi sanal posu kredi kartı kampanyalarını göstermek için aktifleştirebilirsiniz.

12. Ürün Bazında Ödeme Yöntemi Yasaklama : Sitenizde kullandığınız ödeme seçeneklerini bazı ürünlerde yasaklama işlemi sağlayabilirsiniz. Seçtiğiniz ürünlerden yasakladığınız ödeme yöntemleri, ilgili ürünlerin siparişlerinde kullanılamaz. Ayarı aktif ettikten sonra Manuel ve Toplu Ödeme Yöntemi Yasaklama makalemizi incelemek için tıklayınız. 

13. Ürün Bazında Kargo Firması Yasakla : Sitenizde kullandığınız kargo seçeneklerini bazı ürünlerde yasaklama işlemi sağlayabilirsiniz. Seçtiğiniz ürünlerden yasakladığınız kargo firmaları, ilgili ürünlerin siparişlerinde kullanılamaz. Ayarı aktif ettikten sonra Manuel ve Toplu Kargo Firması Yasaklama makalemizi incelemek için tıklayınız. 

14. Pos Onayındaki Sipariş Süreci Kaç Gün Sonra Değişsin : "Pos Onayındaki Sipariş Sürecini Değiştirilecek Süreç" ayarından süreç seçtiğinizde otomatik güncellemenin çalışması için, bu ayardan gün süresi belirlemelisiniz.

15. Pos Onayındaki Sipariş Sürecini Değiştirilecek Süreç : Pos onayı sürecinde kalan siparişlerin süreçlerini belirlediğiniz süre sonunda otomatik değiştirebilirsiniz. Bu ayardan pos onayındaki siparişlerin güncelleneceğini sipariş sürecini seçebilirsiniz.

16. İade Et Ekranında Kredi Kartına İadesinide Gerçekleştir Checkbox Seçili Gelsin : Yönetim panelinden iade işlemleri yaparken kredi kartı ile gelen siparişlerde "Sanal Pos İadesi Gerçekleştirme" lisansınız var ise, direk karta iade gerçekleştirebilirsiniz. İade et ekranında kredi kartına iade et seçeneğinin ön tanımlı olarak seçili gelmesini istiyorsanız bu ayarı aktif edebilirsiniz. İadeler Sayfası makalemizi incelemek için tıklayınız.

odemeayar.png (113 KB)