Mercan, birçok farklı kategorideki ürün ve hizmete tek bir platform üzerinden ulaşmanızı sağlayan bir mobil uygulamadır.

Mercan ile üye iş yerlerinin kendi web siteleri üzerindeki sınırsız seçenek arasından dilediğinizce alışveriş yapabilirsiniz.

Ücretsiz indirip, güvenle ve kolaylıkla kullanabileceğiniz Mercan’da; ulaşımdan fatura ödemelerine, alışverişten finansal hizmetlere kadar birçok çözümü bir arada bulabilirsiniz.

Kullanıcılara ürün ve hizmetlerini sunacak kurum ve şirketler de size tek bir yerden ulaşıp bu güvenli pazaryerinin sağlayacağı fırsatlardan yararlanabilecektir.

Mercan üye iş yerlerinden alışveriş yaparken, ödemelerinizi fastPay'in güvenli ödeme çözümü olan fastPass ile online ve güvenli bir şekilde, kredi veya banka kartı kullanarak yapabilirsiniz. Ayrıca her üye iş yerinde farklılık gösteren, farklı ödeme çözümleri ve kapıda ödeme seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

Mercan Superapp'de üye iş yeri olmak ve incelemek için "Mercan SuperApp" web sitesi üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Mercan App, ücretsiz bir uygulamadır. 

Bu uygulama, kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşturur.

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi"  sayfasından yükleyerek kurulumu sağlayabilirsiniz.

mercan-app3.png (118 KB)

Uygulama detayında yer alan "Client ID, Client Secret" bilgilerini Mercan SuperApp (Denizbank) tarafından almanız gerekmektedir.

Bilgileri uygulamaya ekleyiniz ve sözleşmeyi onaylayarak kurulumu tamamlayabilirsiniz.

mercan-app4.png (87 KB)

FastPass Ödeme Sistemi

FastPass, BKM, Paypal tarzı bir ödeme sistemidir.

İçerisine tanımlanan kart bilgileri ile ödeme yapma olanağı sağlamaktadır.

Mercan SuperApp ile alışveriş yapılmak istenen siteye giriş yapıldıktan sonra ödeme seçeneklerinde bu ödeme sistemi gelecektir.

Müşteri isterse ilgili ödeme sistemini değiştirebilir.

FastPass sistemini aktif etmek için Denizbank'tan alınan "App Key" bilgisinin panele tanımlanması gerekmektedir.

Tanımlama sağlamak için yönetim panelinizde "Siparişler > Ödeme Seçenekleri" sayfasına tıklayınız.

FastPass ödeme yöntemini seçerek düzenleme ekranından entegrasyon bilgilerini ekleyebilirsiniz.

- Mode : FastPass ödeme yönteminin "Test" veya "Live" olarak canlı ve test ortamında kullanılma durumunu belirleyebilirsiniz.

- App Key : FastPass seçeneğinin canlı sitede kullanılabilmesi için Denizbank tarafından alınan App Key bilgisinin tanımlanması gerekmektedir.

- Ocp-Apim-Subscription-Key : FastPass yönteminin test modunda kullanılabilmesi için bu bilginin de tanımlanması gerekmektedir. Test ortamı kullanılmayacak ise boş bırakılmalıdır.

mercan-app5.png (114 KB)

mercan-app6.png (80 KB)

Mercan SuperApp ve FastPass kuurulumu ve kullanımı hakkında bilgi almak için Nildesk üzerinden destek ekibimize ulaşabilirsiniz.