HEMEN AL SONRA ÖDE (HASO) ALIŞVERİŞ KREDİSİ ÖDEME ENTEGRASYONU

Ödeme bir satın alma sürecinin en kritik noktasıdır. Burası eksik olan bir satın alma, hiçbir şeyi satamama ile sonuçlanmaktadır.

T-Soft e-ticaret sistemi, alternatif ödeme sistemlerinin sanal pos, ve 3d sanal pos alt yapıları ile entegre olmuş, binlerce T-Soft e-ticaret sistemi kullanıcısı bu entegrasyon alt yapısı ile tahsilatları yapmaktadırlar.

T-Soft e-ticaret altyapısı ile ödeme sistemi olarak Haso Alışveriş Kredisi ödeme seçeneği bulunmaktadır.

HASO (Hemen Al Sonra Öde) Sistemi, 2017 yılında temelleri atılan ve 2018 Mart ayında şirketleşerek faaliyete geçen, karar değerlendirme ve alacak yönetim platformudur.

Kredili alışveriş imkanı sunan HASO, Yapı Kredi, Garanti ve Kuveyt Türk seçenekleri ile anlaşma sağlayarak T-Soft altyapısındaki e-ticaret sitenizde kredili ürün satışı sağlayabilirsiniz.

Haso alışveriş kredisi özelliği ek lisansa bağlı olarak çalışmaktadır. Lisansı aktif ettirmek için Nildesk üzerinden POS/Ödeme Sistemleri departmanımıza talep oluşturabilirsiniz.

Haso Alışveriş Kredisi ödeme sistemi entegrasyonu için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Öncelikle alışveriş kredisi imkanı sunan HASO ile görüşerek hesap işlemleri tamamlanmalı ve entegrasyon için gerekli api bilgileri alınmalıdır.

Aldığınız bilgileri eklemek için "Siparişler > Ödeme Seçenekleri" sayfasına tıklayınız.

iyzico1.png (360 KB)

Lisansınız aktifken ödeme seçenekleri arasında "Alışveriş Kredisi" seçeneği yer alacaktır.

Alışveriş Kredisi özelliğinin düzenleme kalemine tıklayınız.

haso1.png (99 KB)

Düzenleme kaleminde aşağıdaki bilgiler doğrultusunda işlem yapabilirsiniz.

Alışveriş Kredisi Detayları

- Ödeme Tipi Adı : Ödeme sayfasında kullanıcılara görünecek olan ödeme seçeneği başlığıdır.

- Hizmet Açıklaması : Alışveriş kredisi kullanımında ek hizmet bedeli alıyorsanız, alınan ücretin tanım bilgisini yazabilirsiniz. 

- Tutar Tipi : Ek hizmet bedeli almak istiyorsanız bu alandan seçim yapmalısınız. Almak istenmiyorsa pasif kalmalıdır.

- Tutar Değeri : Ek hizmet bedeli için "Tutar Tipi" alanından seçim yapıldıysa bu alandan alınacak olan hizmet değeri girilmelidir.

- KDV : Alınan ek hizmet bedeline ait kdv bilgisi girilmelidir.

- Üye Görsün/Bayi Görsün : Alışveriş kredisi ödeme yönteminin hangi kullanıcılara görünmesi gerektiğini bu alandan seçebilirsiniz.

- Ödeme Seçenekleri : Ödeme seçenekleri menüsünde sunulan Haso ile entegrasyon sağladıysanız düzenleme kalemine tıklayarak bilgileri ekleyebilirsiniz. Canlı olarak çalışması için "Mode" alanından "Prod" seçilmelidir. Entegrasyon için gerekli bilgileri HASO tarafından alarak bu pencereden eklemeniz gerekmektedir.

haso2.png (101 KB)

Kurulum sonrasında entegrasyonu kontrol etmek için test sipariş vermelisiniz. Test sipariş esnasında herhangi bir sorun ile karşılaşmanız durumunda nildesk veya çağrı merkezi üzerinden ödeme departmanımıza bağlanarak kontrol sağlayabilirsiniz.

haso3.png (68 KB)