Ürünü en boy olarak hesaplayarak ana ürün fiyatına çarpma işlemi yapmasını isterseniz, Fiyat Çarpanı formunu kullanabilirsiniz.
Fiyat çarpanı formunda ziyaretçilerin veri girişi sağlayabileceği alanlar oluşturulur.
Yazılan değerler öncelikle birbirileri ile daha sonra çıkan sonuç ürün fiyatı ile çarpılır.
Alt ürün seçeneklerine ek olarak, ürüne ait almak istediğiniz ölçü gibi bilgiler içinde fiyat çarpanı formunu kullanabilirsiniz.
Fiyat çarpanı form tipleri ek lisansa bağlı olarak çalışmaktadır.
Lisansınız var ise, aktif ettirmek için destek ekibimize talep oluşturabilirsiniz. Lisansınız yok ise, satış temsilcilerimiz ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.
Fiyat çarpanı oluşturmak için "Ürünler > Tanımlar > Ürün Kişiselleştirme" sayfasına tıklayınız ve aşağıdaki adımları takip ediniz.
"Yeni Form Ekle (+)" butonuna tıklayınız. Açılan pencerede oluşturduğunuz forma bir isim veriniz ve "Yeni Alan Ekle" butonuna tıklayınız.
Yeni alan ekle penceresinde oluşturulan fiyat çarpanına ait bilgileri ekleyebilirsiniz.
Ekleyeceğiniz forma ait içerik ve kullanım seçeneklerini düzenleyeceğiniz alandır.
1. Alan Başlığı : Formun sitede ve panelde görünen ismidir.
2. Alan Tipi : Ekleyeceğiniz form tipini bu alandan belirleyebilirsiniz. Fiyat çarpanı seçildiğinde "Fiyat Çarpanı" alanı aktif olacaktır.
3. Seçenekler : Bu alanda form seçeneklerini tanımlayabilirsiniz. Açılan pencerede "Yeni Seçenek" butonuna tıklayınız ve seçeneklerinizi tanımlayabilirsiniz.
4. Varsayılan Değeri : Oluşturulan formlarda ön tanımlı olarak görünen alanlardır. Örneğin, "Renk Seçiniz", "Resim Yükleyiniz"...
5. Sıra No : Bir forma birden fazla form tipi ekleyebilirsiniz. Tek bir ürün için seçenek kutusu, metin alanı, onay kutusu vb formları ekleyebilir ve bu alanların üründe görünecek olan sıralamasını yönetebilirsiniz.
6. Zorunlu : Kullanılan kişiselleştirme alanının zorunluluğunu yönetebilirsiniz. Zorunlu yaptığınız formlarda istenen işlem gerçekleşmeden üyeler ürünleri sepete ekleyemezler.
7. Minimum - Maksimum Karakter Sayısı : Metin girişi aldığınız formlarda kullanıcının girebileceği minimum ve maksimum karakter limitlerini belirleyebilirsiniz.
8. Regex Doğrulama : Kullandığınız form tipinde üyelerden aldığınız bilgilerde kontrol sağlamak istiyorsanız aktif edebilirsiniz. Sadece sayı, metin veya mail girişi sağlattığınız alanlar için kontrol oluşturabilirsiniz. Sadece metin girişi aldığınız bir form alanında regex doğrulamayı aktif ederek, "Örnekler" butonu içerisinden kontrolünün sağlanmasını istediğiniz alanı ekleyiniz. Geçersiz formatlar girildiğinde uyarı verilecektir. Sadece metin form tipini kullanarak, regex doğrula kullanılan alanlarda notlar ekleyebilir veya varsayılan değer alanından durum bilgisi verebilirsiniz.
Kişiselleştirme formundan eklediğiniz her özellik için, ek ücret belirleyebilirsiniz.
Ürüne eklettiğiniz resim ve yazılardan, farklı boyutlar ve özellikler için sunduğunuz seçeneklerden, hediye paketi gibi ekleme yaptırdığınız onay alanları vb daha birçok kurgu için farklı fiyatlandırmanız olabilir.
Fiyat çarpanı kullanımı için fiyat değerlerini seçenekler içerisinden tanımlayabilirsiniz. Genel form kullanımına ait ek ücret tanımlaması bulunuyor ise bu sekmeden ekleyebilirsiniz.
Kişiselleştirme formuna, form tipi ve seçeneklerini tanımladıktan sonra "Fiyat Ayarları" sekmesine tıklayınız.
1. Fiyat Açıklaması : Eklenen fiyata ait kullanıcıları bilgilendirmek için kullanabilirsiniz. Örneğin, "+10 TL Kişiselleştirme Bedeli Uygulanacaktır" tarzında eklemeler yapabilirsiniz.
2. Fiyat : Formdan alınacak olan kişiselleştirme bedelidir. Kişiselleştirme ücretini bu alandan ekleyebilirsiniz.
3. Bu Fiyata Kdv Dahildir : Kişiselleştirme ücretinin kdv dahil olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Bu seçeneği pasif bırakırsanız fiyat alanına yazdığınız tutara ek olarak tekrar kdv ekleyecektir.
4. Sabit Fiyat : Forma tanımlanan ücretin, ürün adedi arttıkça artmasını istiyorsanız bu seçenek pasif kalmalıdır. Eğer üründen kaç adet alınırsa alınsın, kişiselleştirme formunun ücreti sabit olarak bir kere alınacaksa bu alanı aktif etmelisiniz.
Eklediğiniz kişiselleştirme formlarının diğer dillerde çevirilerini tanımlayabilirsiniz.
Form işlemlerini tamamladıktan sonra "Dil Ayarları" sekmesine tıklayınız.
"Ekle" butonu ile çevirisini yapacağınız alanları ekleyebilirsiniz.
"Nasıl Kullanılır" butonuna tıklayarak dil ayarlarının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.
Oluşturdunuz dil değişkenlerini form başlıgında, fiyat açıklamasında veya seçeneklerde kullanabilirsiniz.
"Form Özellikleri" tabında "Alan Başlığı" alanındaki değer {#DEGISKEN#} ise "Dil Ayarları" tabında DEGISKEN adında bir kayıt olmalıdır. Bu ifadenin oldugu yerde dil türkçe ise, türkçe karşılığı, ingilizce ise ingilizce karşılığı gelecektir.
Oluşturulan formların ürünlerde görünmesi için her ürüne tanımlanması gerekmektedir.
Kişiselleştirme formunu ürüne tanımlamak için, "Ürünler > Ürünler" sayfasında ürünün düzenleme penceresinde "Ek Bilgiler > Kişiselleştirme Formu" sekmesinden tanımlayabilirsiniz.
Ürüne Kişiselleştirme Formu Tanımlama makalemizi incelemek için tıklayınız.
Ürün Kişiselleştirme Kullanımı makalemizi incelemek için tıklayınız.
Fiyat Çarpanı Örnekleri