Sitenize üye olmak isteyen kullanıcılar için farklı alternatifler ekleyebilirsiniz.

Birden fazla üyelik seçeneğinin olması üyelik işlemini kolaylaştıracaktır.

Facebook hesabı ile üye olmak isteyen ziyaretçiler için "Facebook İle Giriş" butonunu sitenize ekleyebilirsiniz.

Facebook İle Giriş kurulumunu yapmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

NOT : Facebook Login kurulumu sağlayabilmek için kullandığınız developer hesabına bağlı onaylı bir Business hesabınız olmalıdır. Business hesabınız onaylı değil ise öncelikle Facebook Business üzerinden işletme onayını gerçekleştirmelisiniz.

Slide Adımları

1. Öncelikle facebook developer girişi için https://developers.facebook.com adresine giriniz. Giriş yapmak için "Log In" seçeneğine tıklayınız.

2. "Facebook İle Giriş Yap" butonuna tıklayınız. Hesap bilgilerinizi giriniz ve "Giriş Yap" butonuna tıklayınız.

3. Giriş işleminden sonra "My Apps" seçeneğine tıklayınız.

4. Uygulama oluşturma sayfasında "Create App" butonuna tıklayınız.

5. Create app sayfasında uygulamayı hangi amaç için kullanmak istediğinizin bilgisi sorulmaktadır. Verilen seçenekler arasından "Other" seçiniz ve "Next" butonuna tıklayınız.

6. Uygulama tipi için "Tüketici" seçeneğini seçiniz ve "Next" butonuna tıklayınız. Uygulama detayı sayfasında yer alan bilgileri tanımladıktan sonra "Create App" butonuna tıklayınız.

- Add An App Name : Uygulamanızın ismidir. Site adınızı yazabilirsiniz.

- App Contact Email : Hesaba tanımlı mail adresi seçili gelecektir.

- Business Portfolio : Facebook hesabına tanımlı business manager hesabınızı seçmelisiniz. Facebook Login kurulumu sağlayabilmek için kullandığınız developer hesabına bağlı onaylı bir Business hesabınız olmalıdır. Business hesabınız onaylı değil ise öncelikle Facebook Business üzerinden işletme onayını gerçekleştirmelisiniz.

7. Oluşturulacak uygulama türleri arasından "Facebook Login" seçiniz ve "Set Up" butonuna tıklayınız.

8. Facebook login uygulama türü için "Web" seçeneğine tıklayınız.

9. Yönlendirildiğiniz sayfada "Tell Us About Your Website" alanına web sitenizin linkini ekleyiniz ve "Save" butonuna tıklayınız. Örnek : https://www.siteadi.com

10. Sol menüden "App Settings > Basic" sayfasına tıklayınız. Sayfadaki tüm bilgileri tanımladıktan sonra "Save Changes" butonuna tıklayınız.

- Display Name : Uygulama isim bilgisidir. Uygulama oluştururken verdiğiniz isim bilgisi otomatik gelecektir. 

- App Domains : Site linkinizi ekleyiniz. Eklediğinizde altında seçim yapabileceğiniz alan oluşacaktır bu alana tıklayarak eklemeyi tamamlayın.

- Privacy Policy URL : Sitenizde kullandığınız gizlilik ve güvenlik sözleşmesinin linkini, site adı ile birlikte tam url olacak şekilde ekleyiniz. Örnek: https://www.siteadi.com/gizlilik-ve-guvenlik

- Terms of Service URL : Sitenizde kullandığınız üyelik sözleşmesinin linkini, site adı ile birlikte tam url olacak şekilde ekleyiniz. Örnek: https://www.siteadi.com/uyelik-sozlesmesi

- User Data Deletion : Kullanıcıların sitenizden üyeliklerini silebileceğine dair bilgi içeren bir url tanımlamalısınız. Üyelik sözleşmesi içerisine üyelik silme ile alakalı bilgiler ekleyerek onun linkini verebilirsiniz. İsterseniz üyelik silme için farklı bir içerik metni oluşturup onun linkini de tanımlayabilirsiniz.

- Category : Kullanım e-ticaret sitesinde olacağından uygulama kategorisini "Shopping" seçebilirsiniz.

- Business Verification : Uygulamayı oluştururken seçtiğiniz business hesabı bu alanda gelecektir. Başlangıçta seçim yapmadıysanız bu alandan işletme onaylı business hesabınızı eklemelisiniz.

- Website : Website alanında site bilginiz gelecektir. Eğer bu alan boş gelirse "Add Platform" butonuna tıklayarak ekleyebilirsiniz.

11. "App Review > Permissions And Features" sayfasına tıklayınız.

- Listede "public_profile" seçeneğini bulunuz ve "Request Advanced Access" butonuna tıklayınız.

- "Confirm Advanced Access For public_profile" alanını okuduktan sonra onay veriniz ve "Confirm" butonuna tıklayınız.

- "Data Handling Questions" sayfasında bulunan soruları inceleyiniz ve sitenize uygun şekilde seçimlerinizi yapınız. Tamamlandığında "Submit" butonuna tıklayınız.

- Gelen uyarıda tekrar "Submit" butonuna tıklayınız.

- İşlem tamamlandığında "public_profile" seçeneğinde "Advanced Access" gelişmiş erişim aktif edilmiş olacaktır. 

12. Sol menüden "Facebook Login > Settings" sayfasına tıklayınız. Gelen sayfada aşağıdaki işlemleri yapınız ve "Save Changes" butonuna tıklayınız.

- Client OAuth Login : Bu seçenek varsayılan olarak "Yes" şeklinde gelmektedir. Bu seçeneği "No" yapmalısınız.

- Valid OAuth Redirect Urls : Site linkinizin sonuna "/srv/service/social/Facebook/callback/" yazarak bu alana ekleyiniz. Eklediğiniz link seçilebilir şekilde oluşacaktır, tıklayarak seçiniz.

Örnek : https://www.siteadi.com/srv/service/social/Facebook/callback/

13. Uygulamanın kullanılabilmesi için canlıya alınması gerekmektedir. "App Mode" alanına tıklayarak uygulamayı "Development" modundan, "Live" moduna almalısınız.

14. App mode seçeneğine tıkladığınızda gelen pencerede "Start Checkup" butonuna tıklayınız.

- "Data Use Checkup" ayarlamalarına onay vererek "Continue" butonuna tıklayınız.

- "Data Use Certified" seçeneğinde sözleşmelere onay vererek "Continue" butonuna tıklayınız.

- Onaylar verildikten sonra "Submit" butonuna tıklayınız.

14. İşlemleri tamamladıktan sonra tekrar "App Mode" alanına tıklayarak uygulamayı "Live" moduna alınız.

15. Sol menüden "Settings > Basic" sayfasına tıklayınız. Facebook Login entegrasyonu için kullanılacak olan "App Id" ve "App Secret" bilgileri yer almaktadır. "Show" butonuna tıklayarak uygulama parolasını görebilirsiniz.

16. "Settings > Basic" sayfasından yer alan bilgileri, yönetim panelinde "Ayarlar > Genel Ayarlar" sayfasında yer alan "Facebook Login" ayarlarına ekleyiniz.

17. Ayarlar düzenlendiğinde siteye Facebook Login seçenekleri otomatik olarak eklenecektir. 

18. Facebook ile giriş yaptıktan sonra üyenin e-posta bilgisi girmesi gerekmektedir. E-posta bilgisi Facebook üzerinden gelmediği ve sitede zorunlu olduğu için bu alan doldurulduktan sonra kayıt işlemi gerçekleşecektir.