Sitenizde e-ihracat satışları da yapmak istiyorsanız farklı para birimlerini kullanabilirsiniz. 

Birden fazla para birimi kullanabilme özelliği Çoklu Para Birimi ek lisansına bağlıdır. 

Lisansınız var ise destek ekibimiz ile iletişime geçerek aktif ettirebilirsiniz. Lisansınız yok ise satış temsilciniz ile görüşerek lisans hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Para birimlerini siteye eklemek ve yönetmek için "Ayarlar > Döviz Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

Döviz Yönetimi Giriş

Para birimlerine ait işlemlerin tamamı döviz yönetimi sayfasından yapılmaktadır.

Döviz Yönetimi Sayfası

1. Yeni Ekle : Sitenize yeni bir para birimi eklemek için artı (+) butonuna tıklayınız. 

- Para Birimi : Eklediğiniz para biriminin ismini bu alandan ekleyebilirsiniz.

- Kısaltma : Para biriminin kısaltmasını ekleyebilirsiniz. Kısaltmanın merkez bankasındaki ile birebir aynı olması gerekmektedir.

- Banka Kur Farkı (%) : Merkez bankasından gelen kur bilgisinin üzerine yüzdesel olarak ekleme veya çıkarma yapmak için kullanabilirsiniz. Örnek olarak; 20 yazdığınızda merkez bankası kurunun üzerine yüzde 20 ekleyerek siteye yansıtır. -20 yazarsanız merkez bankası kurundan yüzde 20 eksilterek siteye yansıtır.

döviz5.png (9 KB)

Açılan penceredeki alanları doldurduktan sonra para biriminiz eklenmiş olur. Döviz listesinden diğer alanlarını düzenleyebilirsiniz.

Düzenleme

2. Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

3. Görünüm : Sayfada görüntülenmemesini istediğiniz sütunları düzenleyebilirsiniz.

4. Düzenle : Seçili para biriminde düzenleme penceresini açar. İsim, kısaltma, kur gibi alanları açılan pencereden düzenleyebilirsiniz.

5. Para Birimi : Eklediğiniz para birimlerinin isimlerini görüntüleyebilirsiniz. Standart temalarda siteye sadece para biriminin kısaltması yansımaktadır. Kodsal düzenlemeler ile isterseniz para birimi ismini de sitede gösterebilirsiniz.

6. Kısaltma : Para biriminin merkez bankası bulunan kısaltmasıdır. 

7. Sizin Kurunuz : Eklediğiniz para birimlerinde merkez bankasına bağlı kalmadan, kendi belirlediğiniz oranları kullanmak istiyorsanız bu alandan kur bilginizi ekleyebilirsiniz. Sizin kurunuz alanına, para biriminin düzenleme penceresinden ekleme yapılmaktadır. Sizin kurunuz sütununu kullanabilmek için "Otomatik Banka Kuru" sütununun pasif durumda olması gerekmektedir. 

8. Merkez Bankası Kuru : Para birimlerinin merkez bankasında görüntülenen güncel kur bilgisini getirir. Merkez bankası kurunu kullanabilmek için "Otomatik Banka Kuru" sütununun aktif olması gerekmektedir.

9. Kur Kaynağı : Para biriminde görünen kurun merkez bankasından mı yoksa manuel mi yönetildiğini kontrol edebilirsiniz. Kur kaynağı olarak sadece merkez bankası kullanılmaktadır.

10. Banka Kur Farkı (%) : Merkez bankasından gelen kur bilgisinin üzerine yüzdesel olarak ekleme veya çıkarma yapmak için kullanabilirsiniz. Örnek olarak; 20 yazdığınızda merkez bankası kurunun üzerine yüzde 20 ekleyerek siteye yansıtır. -20 yazarsanız merkez bankası kurundan yüzde 20 eksilterek siteye yansıtır.

11. Ön Tanımlı Para Birimi : Sitenize ilk girildiğinde varsayılan fiyat birimi ne olsun istiyorsanız onu seçebilirsiniz. E-ihracat modülleri ile ülke bazlı para birimi seçimleri yapılabilmektedir.

12. Site Tarafında Seçilebilsin : Eklediğiniz para birimlerini kullanıcılar site tarafında seçerek değiştirebilsin istiyorsanız aktif edebilirsiniz. Para birimi değişimlerinde kur bilgilerine göre fiyatlar çevrilerek kullanıcılara gösterilecektir.

13. Sil : Seçili para birimini sitenizden siler.

Para Birimi Site Görünümü