Çoklu dil desteği ile e-ticaret sitenizin farklı dil seçenekleri ile hizmet vermesini sağlayabilirsiniz. 

Müşteri, e-ticaret sitesinin çoğunlukla sol üst köşesinde yer alan dil değiştirme açılır kutusundan, istediği dil seçeneğini belirleyerek, sitenin o dilde hizmet vermesini sağlayabilmektedir. 

Kullanılan her dil ek lisansa bağlıdır.

Paketinizde bulunan dil lisanslarını aktif ettirmek için, destek ekibimize talep oluşturabilirsiniz.

Paketinizde bulunmayan dil lisansları için satış temsilcilerimiz ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yönetim panelinde dil sayfasına ulaşmak için "Ayarlar > Dil Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

Dil Yönetimi Site Görünümü

Dil seçimi sayfasında sistemde tanımlı olan tüm diller listelenmektedir.

Dil Yönetimi Sayfası

1. Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

2. Görünüm : Sayfada görüntülenmemesini istediğiniz sütunları düzenleyebilirsiniz. 

3. Düzenle : Seçili dil seçeneğinin düzenleme penceresini açar.

3.1. Aktif : Sitede ön tanımlı olan dil seçeneği hangisi ise onda aktif edilmelidir. Her sitede tek bir varsayılan dil olabilir. Diğer diller için bu alan pasif kalmalıdır. Site varsayılan dili, site açılışı sırasında belirlenmelidir. Siteye ürün ve içerik eklemeleri yapıldıktan sonra varsayılan site dili değiştirilmemelidir. Değiştirilmesi durumunda mevcutta eklenen içeriklerde kayıplar yaşanabilmektedir.

3.2. Seçilebilir : Sitede birden fazla dil göstererek müşterilerin bu diller arasından seçim yapabilmelerini sağlayabilirsiniz. Sitede görünmesini istediğiniz tüm diller için bu alanı aktif etmelisiniz.

3.3. RTL : Sağdan sola yazılan diller için aktif edilmesi gerekilmektedir. Dilin yönünü değiştirmektedir.

Dil Yönetimi Mağaza Tarafından Seçilebilsin


3.4. Sıra No : Sitenin ön yüzünde bulunan "Dil" alanında yer alan diller arasında sıralama sağlar. Sıra numarası düşük olan dil diğer dillerden önce gelmektedir.

Dil Yönetimi Düzenle


4. Ad : Dile ait isim bilgisidir.

5. Kısaltma : Dile ait sistemde tanımlı dil kodlarıdır. Kodsal alanlarda yapılan çeviriler için de bu alandaki dil kodları baz alınmaktadır.

6. Bayrak : Dilin ait olduğu ülkenin bayrakları listelenmektedir.

7. Aktif : Sitede varsayılan olarak seçili olan dil bilgisidir. Sadece tek bir dilde "onay" işareti olmalıdır, diğerlerinde "eksi" işareti yer almalıdır. Panelden eklediğiniz tüm içerikler için ön tanımlı dil olarak aktif ettiğiniz (1) dil seçili gelecektir. Diğer dillerdeki karşılıklarını çeviriler yaparak ekleyebilirsiniz.

8. Yön : Dilin yazım yönünün bilgisidir. Sağdan sola yazılan dillerde "rt|", soldan sağa yazılan dillerde ise "|tr" şeklinde görünmektedir.

9. Seçilebilir : Kullanılan dillerden site ön yüzde görünmesini ve seçilmesini istediklerinizi aktif ettikten sonra, bu alandan kontrolünü sağlayabilirsiniz. Lisansınızın olduğu ama kullanmak istemediğiniz dillerde düzenleme penceresinden bu alanı pasife alabilirsiniz.