CSV ÜRÜN SİHİRBAZI - SİPARİŞLERİ VE ÜRÜNLERİ DIŞA AKTAR

Yönetim panelinizde bulunan siparişleri ve sipariş içerisinde yer alan ürünleri CSV formatında dışarı aktarabilirsiniz.

Aldığınız dosyada siparişler ve sipariş ürünlerine ait genel tüm bilgileri görüntüleyebilirsiniz. 

CSV formatında sipariş aktarımları için, uygulama marketinden "CSV Ürün Sihirbazı" uygulamasını kullanabilirsiniz.

CSV Ürün Sihirbazı uygulamasını yükleme hakkındaki makalemizi incelemek için tıklayınız.

Uygulamaya erişmek için "Uygulamalarım" veya "Ürünler > Excel Ürün Sihirbazı" sayfalarını kullanabilirsiniz.

CSV uygulaması ile yönetim panelinizdeki siparişleri dışarı aktarmak için "Siparişler > Siparişleri ve Ürünlerini Dışa Aktar" seçeneğini seçiniz ve adımları takip ediniz.

Slide Adım Açıklamaları

1. Filtreler : CSV uygulamasında siparişleri çeşitli özelliklerine göre filtreleyebilirsiniz.

1.1. Sipariş Tarihi : Sadece belirlediğiniz tarih aralığında gelen siparişleri seçerek dışarı aktarabilirsiniz.

1.2. Tutar : Sadece belirlediğiniz fiyat aralığındaki siparişleri filtrelemek için kullanabilirsiniz.

1.3. Sipariş No : Sipariş özelinde aktarım yapmak için sipariş numarası ile filtreleme yaparak sınırlandırabilirsiniz.

1.4. Sipariş Durumu : Aktarmak istediğiniz sipariş süreçlerine göre filtreleyebilirsiniz. Sadece bu alandan seçtiğiniz sipariş süreçlerindeki veriler dışarı aktarılacaktır.

1.5. Dil : Sitenizde çoklu dil kullanımınız var ise sipariş verilirken seçilen dil bilgisine göre filtreleme yapabilirsiniz.

1.6. Üye Grubu : Sitenizde kullandığınız üye gruplarına özel filtreleme yaparak, sadece belirlediğiniz grup siparişleri inceleyebilirsiniz.

1.7. Kargo Şirketi : Sipariş verilirken seçilen kargo firmasına göre filtreleme yapabilirsiniz.

1.8. Ödeme Şekli : Sipariş verilirken seçilen ödeme seçeneğine göre filtreleme yapabilirsiniz.

1.9. Fatura No : Siparişte faturalandırma işlemi sonrasında sadece belirli bir fatura numarasına ait siparişi filtreleyerek dışarı aktarabilirsiniz.

1.10. Kaynak : Siparişin hangi kaynak üzerinden verildiği bilgisi ile filtreleme yapabilirsiniz.

1.11. Kargo Takip No : Sipariş içerisinde oluşan kargo takip numarasına özel sipariş filtrelemesi yapabilir ve dışarı aktarabilirsiniz.

1.12. Üye Tipi : Siparişi veren kullanıcının üyelik tipine göre filtreleme yapabilirsiniz. Üyelikli veya üyeliksiz sipariş seçeneklerini kullanabilirsiniz.

1.13. Dışarı Aktarılacak Adet : Dışarı aktarılacak toplam veri satırını sınırlandırabilirsiniz. Örnek olarak 10 yazdığınızda seçtiğiniz filtrelere uygun rastgele 10 sipariş dışarı aktarır. 

1.14. Ayraç : CSV dosyasının farklı türleri bulunmaktadır. Dışarı aktardığınız dosyada kullanılacak CSV ayırıcısı seçebilirsiniz. Virgül, noktalı virgül ve ayrım çizgisi olarak üç ayırıcı vardır. Standart olarak virgül kullanılmaktadır.

2. Seçilebilir Sütunlar : CSV uygulamasını kullanarak düzenleme yapabileceğiniz tüm alanlar listelenmektedir. Tüm sütunları dışarı aktarmak istiyorsanız yeşil ok butonuna tıklayarak tüm alanları seçebilirsiniz. Sadece belirli sütunlarda işlem yapacaksanız her başlığın yanında bulunan artı (+) butonuna tıklayarak seçili sütunlar listesine ekleyebilirsiniz.

3. Seçili Sütunlar : Siparişe ait dışarı aktarılmak için seçilen sütunlar listelenir. Seçilen sütunları toplu temizlemek için kırmızı ok butonuna tıklayabilirsiniz. Tüm sütunları değilde bazı sütunları listeden çıkaracaksanız her başlığın yanında bulunan eksi (-) butonuna tıklayabilirsiniz.

4. Önizleme : Yaptığınız filtrelemeler sonucunda dışarı aktarılacak dosyanın önizlemesini görebilirsiniz.

5. İndir : Yapılan filtrelemelere uygun siparişleri, seçilen sütunlar ile birlikte almak için "İndir" butonuna tıklayabilirsiniz.

 

CSV Sütunları Ayırma

Dışarı aktardığınız CSV dosyasında sütunlar birleşik olarak gelmektedir. Aşağıdaki adımları takip ederek sütunları ayırabilirsiniz. 

Slide Adım Açıklamaları

1. CSV dosyasında "A" sütununu seçiniz.

2. "Veri" sekmesini seçerek, "Metni Sütunlara Dönüştür" seçeneğine tıklayınız.

3. Açılan pencerede "Sınırlandırılmış > İleri" seçeneklerine tıklayınız.

4. Ayırıcı türünü aldığınız dosyanın ayracına göre seçiniz ve "İleri" butonuna tıklayınız. Sadece dosyaya ait ayraç seçilmelidir. Sütun isimleri arasında yer alan ayraç, dosyanın da ayracıdır.

5. Sütunların veri biçimlerini seçerek, "Son" butonuna tıklayınız. Tüm sütunlar aynı veri ise "Genel" seçebilirsiniz. Sütunlar farklı veri biçimlerinde ise penceredeki "Veri Önizleme" alanından sütunları seçerek "Veri Biçimi" seçebilirsiniz. Sütuna ait veri biçimi seçenekler arasında yok ise "Gelişmiş" butonuna tıklayarak kontrol edebilirsiniz.