Sitenize üye olmak isteyen kullanıcılar için farklı alternatifler ekleyebilirsiniz.

Birden fazla üyelik seçeneğinin olması üyelik işlemini kolaylaştıracaktır.

Apple Login uygulaması, ziyaretçilerinizin sitenize Apple hesapları ile hızlı bir şekilde üye olmalarını ve giriş yapmalarını sağlar.

Apple hesabı ile üye olmak isteyen ziyaretçiler için "Apple İle Giriş" butonunu sitenize ekleyebilirsiniz.

Apple Login seçeneği ek lisansa bağlı olarak kullanılabilmektedir ve kurulum yapmak için developer hesabınızın olması gerekmektedir.

Developer hesabı oluşturmak için Apple'ın developer sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Apple developer hesabının yıllık ücreti bulunmaktadır.

Apple Login lisansınız varsa aktif ettirmek için destek ekibimize talep oluşturabilirsiniz. Lisansınız yoksa satış temsilciniz ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Apple Login kurulumunu yapmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Slide Adımları

1. Apple geliştirici sayfası olan "https://developers.apple.com/" adresini tarayıcınızda açarak "Account" menüsünden Apple developer hesabınız ile giriş yapınız.

2. Giriş yaptığınızda açılan kullanıcı anasayfasında "Certificates, Ids & Profiles" seçeneğine tıklayınız.

3. Açılan sayfada sol menü içerisinden "Identifiers" seçeneğine tıklayınız. Identifiers sayfasında yeni uygulama oluşturmak için "Identifiers +" butonuna tıklayınız.

4. "App IDs" seçeneğini seçerek "Continue" butonuna tıklayınız.

5. "Select a Type" bölümünden, "App" seçeneğini seçiniz ve "Continue" butonuna tıklayınız.

6. Açılan sayfada aşağıdaki adımları tamamlayarak "Continue" butonuna tıklayınız.

- Description : Oluşturulan uygulama için açıklama bilgisi ekleyiniz. Örnek olarak site adınızı ekleyebilirsiniz.

- Bundle ID : "Explicit" seçerek uygulama ismi eklemelisiniz. Örnek olarak "com.siteadi.appleLogin" yazabilirsiniz.

- Capabilities : Bu alanda gelen uygulama seçeneklerinden "Sign In With Apple" seçeneğini seçiniz.

7. Yönlendirileceğiniz sayfada girdiğiniz bilgileri kontrol ederek "Register" butonuna tıklayınız.

8. "Identifiers" sayfasından "App IDs > Services IDs" seçeneğine tıklayınız.

9. Service IDs sayfasında, "Identifiers +" butonuna tıklayınız.

10. "Services IDs" seçeneğini seçiniz ve "Continue" butonuna tıklayınız.

11. Açılan sayfada aşağıdaki adımları tamamlayarak "Continue" butonuna tıklayınız.

- Description : Oluşturulan services id için bir açıklama bilgisi ekleyiniz.

- Identifier : Servis id'sine ait identifier bilgisi ekleyiniz. Örnek olarak "com.siteadi.app" olarak ekleyebilirsiniz.

12. Gelen ekranda girdiğiniz bilgileri kontrol ederek "Register" butonuna tıklayınız.

13. Services IDs sayfasında oluşturduğunuz id bilgisine tıklayınız.

14. Service ID düzenleme sayfasında "Sign In With Apple" alanından "Configure" butonuna tıklayınız.

15. Configure penceresinde aşağıdaki adımları takip ederek bilgileri ekleyiniz ve "Next" ve "Continue" butonuna tıklayınız.

- Primary App ID : Bu alandan oluşturduğunuz uygulamayı seçiniz.

- Domains and Subdomains : Sitenize ait alan adlarını ve varsa sub domain bilgilerini ekleyiniz. Birden fazla ekleme yaparken aralarına boşluksuz virgül (,) ekleyebilirsiniz. Alan adı eklemesi yaparken "siteadi.com" ve "www.siteadi.com" olarak iki şekilde eklemelisiniz. Örnek olarak "siteadi.com,www.siteadi.com"

- Return URLs : Uygulama dönüş linkini başına site linkiniz gelecek şekilde eklemelisiniz. Alan adınızı "siteadi.com,www.siteadi.com" olarak eklediğimiz için, dönüş linkinide bu şekilde iki kere eklemelisiniz. Dönüş linki "https://siteadi.com/srv/service/social/apple/response" bu şekildedir. Site adınızı ekleyerek, aralarında virgül olacak şekilde linkleri ekleyiniz. 

Örnek olarak, "https://siteadi.com/srv/service/social/apple/response,https://www.siteadi.com/srv/service/social/apple/response"

16. Bu işlem sonrasında ana menüye dönerek "Keys" seçeneğine tıklayınız. Açılan sayfada "Keys +" butonuna tıklayınız.

17. Register a New Key sayfasında, aşağıdaki adımları takip ederek bilgileri ekleyiniz.

- Key Name : Eklediğiniz key bilgisine bu alandan isim tanımlayınız.

- "Sign in with Apple" seçeneğini aktif ediniz ve "Configure" butonuna tıklayınız.

18. Configure Key sayfasında, "Primary App ID" alanından oluşturduğunuz uygulama bilgisini seçiniz ve "Save" butonuna tıklayınız. Save butonuna tıkladığınızda önceki sayfaya dönüş sağlayacaksınız. Gelen sayfalarda sırasıyla "Continue" ve "Register" butonlarına tıklayınız.

19. Key sayfasında "Register" butonuna tıkladığınızda, key bilgilerini indirebileceğiniz bir sayfa gelecektir. Bu sayfada gelen dosyayı indiriniz. İndirdiğiniz dosyayı mutlaka kaydediniz. Apple sisteminde dosya indirildikten sonra silinmektedir.

20. İndirilen dosyayı notepad++, not defteri vb programlar ile açarak kopyalayınız. Kopyalanan key bilgisini yönetim panelinde "Ayarlar > Genel Ayarlar > Apple Login Key İçeriği" ayarına ekleyiniz.

21. Dowload Your Key sayfasında verilen bilgiler içerisinden "Key ID" bilgisini kopyalayınız. Kopyalanan key idsini yönetim panelinde "Ayarlar > Genel Ayarlar > Apple Login Key ID" ayarına ekleyiniz.

22. Identifiers sayfasında oluşturduğunuz uygulamaya tıklayarak "App ID Prefix" alanından "Team ID" bilgisini kopyalayınız. Kopyalanan team idsini yönetim panelinde "Ayarlar > Genel Ayarlar > Apple Login Team ID" ayarına ekleyiniz.

23. "Identifiers > App IDs > Services IDs" sayfasından oluşturduğunuz service bilgisine tıklayınız. Identifier alanında bulunan bilgiyi kopyalayınız. Kopyalanan app service idsini yönetim panelinde "Ayarlar > Genel Ayarlar > Apple Login Client ID" ayarına ekleyiniz.

24. Yukarıdaki işlemleri uyguladıktan ve bilgileri yönetim paneline ekledikten sonra ön bellek temizleyerek üye giriş sayfanızı kontrol edebilirsiniz. Üye giriş sayfanıza Apple Login butonu gelmediyse şablon kontrolünün sağlanması için destek ekibimize talep oluşturabilirsiniz.

25. Apple Login ile üye olan kullanıcıların "Üyeler > Üyeler" sayfasında "Platform" sütununda Apple simgesi bulunacaktır.