E-ticaret sitelerinde Adres Alan Yönetimi, sipariş alırken kullanıcılardan hangi bilgilerin isteneceğini belirlemenizi sağlayan önemli bir özelliktir.

Bu sayfada, üyeler ve bayiler için adres bilgilerini özelleştirebilir, zorunlu alanları tanımlayabilir, karakter sınırlandırmaları koyabilir ve istenmeyen karakterleri belirleyebilirsiniz.

Böylece, adres bilgilerinin doğru ve eksiksiz alınması sağlanır.

Düzenlenen bu bilgiler, sipariş tamamlama sürecinde "Adres" sayfasında gösterilir.

Adres Alan Yönetimi, kullanıcı deneyimini iyileştirir ve siparişlerin sorunsuz bir şekilde teslim edilmesine katkıda bulunur.

Slide Adımları

- "Siparişler > Yapılandırma > Adres Alanları Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

- Düzenle : Adres alanlarının düzenleme penceresini açar. Liste alanında bulunan düzenlemeleri bu pencereden de yönetebilirsiniz.

- Alan : Sipariş sayfasında, adres ekleme adımında görüntülenmesini sağlayabileceğiniz alanlardır. 

- Üye Görsün : İlgili alanın ziyaretçilere  ve normal üyelere görünürlüğünü belirleyebilirsiniz. Görünmesini istediğiniz alanları aktif etmelisiniz.

- Bayi Görsün : İlgili alanın bayi gruplarına görünürlüğünü belirleyebilirsiniz. Görünmesini istediğiniz alanları aktif etmelisiniz.

- Mobil Görsün : İlgili alanın mobil uygulamada görünürlüğünü yönetebilirsiniz. Görünmesini istediğiniz alanları aktif etmelisiniz.

- Üye Zorunlu : Adres bilgisi girilirken üyelerin zorunlu olarak doldurması gereken alanları belirleyebilirsiniz. Aktif edildiğinde ilgili alan boş bırakılırsa adres eklenemez.

- Bayi Zorunlu : Adres bilgisi girilirken bayilerin zorunlu olarak doldurması gereken alanları belirleyebilirsiniz. Aktif edildiğinde ilgili alan boş bırakılırsa adres eklenemez.

- Mobil Zorunlu : Adres bilgisi girilirken mobil uygulamada zorunlu olarak doldurması gereken alanları aktif yönetebilirsiniz. Aktif edildiğinde ilgili alan boş bırakılırsa adres eklenemez.

- Minimum Karakter : Bazı alanlar için karakter sınırlaması yapmanız gerekebilir. Örneğin, T.C. veya vergi numarası gibi uzunluğu belirli olan alanlarda normal olması gereken uzunluklarından daha az giriş sağlanmaması için limit ekleyebilirsiniz.

- Maximum Karakter : Bazı alanlar için karakter sınırlaması yapmanız gerekebilir. Örneğin, T.C. veya vergi numarası gibi uzunluğu belirli olan alanlarda daha fazla giriş sağlanmaması için limit ekleyebilirsiniz.

- İstenmeyen Karakterler : E-posta, T.C. veya sadece sayısal/sözel olması gereken alanlarda farklı girişlerin sağlanmaması için karakter yasaklaması yapabilirsiniz. Örneğin, sayısal alanlara harf vs girilmemesi için aralarında virgül olacak şekilde harfleri ekleyebilirsiniz veya ad soyad alanlarında "@, -, /" gibi karakterler eklenirse kargo ve fatura aşamalarında sorun yaşanacağı için yasaklayabilirsiniz. 

- Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

- Görünüm : Sayfada görüntülenmesini istediğiniz sütunları düzenleyebilirsiniz.

- Adres alan yönetimi sayfasında düzenlediğiniz bilgiler sipariş tamamlama aşamalarında "Adres" sayfasında gösterilecektir. Zorunlu alanlar doldurulmadan devam edilmek istendiğinde uyarı verilecektir.