E-Ticaret yazılımınızda çeşitli, entegrasyonlar için, web servis altyapımızı kullanabilirsiniz.

Gelişen teknolojiye paralel olarak servis altyapılarında düzenli geliştirmeler sağlanmıştır.

T-Soft web servisleri ile, lojistik entegrasyonları, mobil uygulamalar, erp entegrasyonları gibi farklı kategorilerde birçok entegrasyon T-Soft yazılım ekibi veya hizmet alan müşteriler tarafından yapılabilmektedir.

Web servis işlemlerini yönetmek için "Ayarlar > Kullanıcılar > Web Servis Kullanıcıları" sayfasına tıklayınız.

web2.png (153 KB)

REST servislerde sınırsız sayıda kullanıcı oluşturulabilmekte, her kullanıcının her metot için farklı statülerde yetkilendirmeleri yapılmaktadır.

Bu sayede güvenlik en üst seviyeye çıkarılmıştır. Servisler ile yapılan işlemler aynı zamanda loglandığı için meydana gelebilecek problemlerde tespit ve çözüm süreçleri daha hızlı olabilmektedir.

web7.png (38 KB)

1. Yeni Ekle : Entegrasyon işlemlerini yapabilmek için api konsoluna giriş sağlayabileceğiniz kullanıcılar oluşturmanız gerekmektedir. "Yeni Ekle" butonuna tıklayarak açılan pencereden web servis kullanıcısı oluşturabilirsiniz.

1.1. Kullanıcı Adı : Web servise giriş yaparken kullanılacak olan kullanıcı adı bilgisidir.

1.2. Parola : Web servise giriş yaparken kullanılacak olan parola bilgisidir. Yönetim paneline müdahalede bulunabildiği için güçlü parolalar oluşturmalısınız.

1.3. E-Posta : Oluşturulan kullanıcıya ait e-posta bilgisidir.

1.4. IP Adresleri : İlgili kullanıcıya güvenlik amacı ile giriş yaptığı ip bilgisini ekleyebilirsiniz.

1.5. Şifreleme : Alanı şuan kullanımda değildir.

1.6. Anahtar Kelime : Alanı şuan kullanımda değildir.

1.7. Oturum Süresi : Api konsoluna giriş sağladıktan sonra belirlenen oturum süresidir. Belirlenen oturum süresi dolduğunda api panelinden çıkış yaparak tekrar giriş yapılması gerekmektedir.

1.8. Dil : Web servis ekranını kullanacağınız sistem dilini belirleyebilirsiniz. Türkçe ve İngilizce olarak iki seçenek bulunmaktadır.

1.9. Aktif : Web servis kullanıcısının aktiflk/pasiflik durumunu belirleyebilirsiniz. Pasife alınan kullanıcıları işlem sağlayamaz.

1.10. Sınırlı Hesap : Oluşturulan web servis kullanıcısının tüm alanlara erişebilmesini istiyorsanız sınırlı hesap seçeneğini kaldırmanız gerekmektedir. Sadece belirli alanlara erişmelerini istiyorsanız aktif ederek yetkileri düzenleyebilirsiniz.

1.11. Kullanıcı Tipi : Kullanıcı ekleme aşamasında farklı tipler kullanılmaktadır. Kullanıcı tipi olarak tedarikçi/satıcı, üye/bayi, yönetici ve mağaza olarak ayrılmaktadır. 

1.12. Kullanıcı Seçin : Eklediğiniz web servis kullanıcısı aynı zamanda panel kullanıcısı ise eşleştirme sağlayabilirsiniz.

1.13. Eşleşen Kullanıcı Şifresi İle Giriş Yapılsın : Panel kullanıcısı ve web servis kullanıcısını eşleştirdiğinizde, api konsol sayfasına girmek için kullanıcı şifresini kullanmasını istiyorsanız aktif edebilirsiniz.

1.14. Yetkiler : Web servis kullanıcılarının yetkilerini bu alandan düzenleyebilirsiniz. 

web4.png (31 KB)


2. Düzenle : Seçili web servis kullanıcısının düzenleme penceresini açar.

3. Yetkileri Düzenle : Seçili kullanıcının yetkilerini düzenlemek için yetki listesini açar. Her yetkinin karşısından tek tek aktif/pasif yapabilir veya sağ alanda bulunan genel başlıklardan menü olarak toplu aktif/pasif işlemi yapabilirsiniz.

web5.png (83 KB)

4. Sil : Seçili kullanıcıyı panelden siler.

5. Yenile : Webservis kullanıcı listesini yeniler.

6. Console Giriş : Kullanıcı seçimi yapıldıktan sonra "Console Giriş" butonuna tıklayarak api konsol sistemine geçiş sağlayabilirsiniz. Ayrıca www.siteadi.com/rest1/console linkinden giriş sağlayabilirsiniz. Console sayfasında yapmak istediğiniz işlemler ile ilgili detaylı bilgi için "API Web Servis" departmanımıza talep oluşturabilirsiniz.


web6.png (23 KB)

Webservis'ten Sipariş Oluşturma / Gelişmiş Webservis makalemizi incelemek için tıklayınız.