T-Soft e-ticaret altyapısında kullandığınız siteniz için gelen üye ve sipariş sayılarınız arttığında belli aralıklarla arşivleme işlemi yaptırabilirsiniz.

Arşivleme yapısı sayesinde yönetim panelinizde üyeler ve siparişler sayfasının yavaşlamasının önüne geçilir ve güncel üye/sipariş bilgilerine ulaşmanız kolaylaşır.


1. ÜYE ARŞİVLEME

Üye arşivleme işlemi için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Eski Üyeleri Arşivle" ayarından kaç ay öncesine ait üyelerin arşivlenmesini istiyorsanız, ay olarak değer girmelisiniz.

Belirlediğiniz ay öncesine kadar siteye hiç giriş yapmamış üyeler arşivlenir.

Arşivlenen bir üye siteye üye girişi yaptığında otomatik olarak arşivden çıkarılmaktadır.

Örneğin: Ayara 6 girilmişse, 6 ay öncesine kadar hiç giriş yapmamış üyeler farklı tabloda tutulur, ilk giriş yaptığında tekrar aktif üyeler tablosuna getirilir.

Arşivlenen üyelere "Üyeler > Üyeler" sayfasında normal arama yaparak ulaşamazsınız.

Bu yüzden üye filtreleme alanından "Arşiv" butonuna tıklayarak filtreleme yapmanız gerekmektedir.

Arşivlenen üyeler içinden isterseniz manuel olarak da bir üyeyi filtreleyerek "Arşivden Çıkar" butonu ile arşivden çıkarma işlemi sağlayabilirsiniz.



2. SİPARİŞ ARŞİVLEME

Siparişlerinizin sayıları arttıkça siparişler sayfanızda yoğunluk ve karışıklık olmamasına adına arşivleme yapısını kullanabilirsiniz.

Sipariş arşivleme işlemi için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Eski Siparişleri Arşivle" ayarından kaç gün öncesine ait siparişlerin arşivlenmesini istiyorsanız, gün olarak değer girmelisiniz.

Belirlediğiniz gün öncesinde gelen siparişler arşivlenir.

Arşivlenen siparişlere normal arama yaparak ulaşamazsınız. Bu yüzden "Siparişler > Siparişler" sayfasında arşiv seçeneğini aktif ederek filtreleme yapmanız gerekmektedir.

Arşivlenen sipaarişler içinden isterseniz manuel olarak siparişleri filtreleyerek "Arşivden Çıkar" butonu ile arşivden çıkarma işlemi sağlayabilirsiniz.

"Siparişler > Sipariş Süreçleri" sayfasından hangi sipariş süreçlerinin arşiv yapısına dahil edileceğini belirleyebilirsiniz.

Sipariş Süreçleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

Arşivleme ayarlarını tanımladıktan sonra destek ekibimize bilgi verdiğinizde gerekli işlemler sağlanacaktır.