ÜYE OL PARA KAZAN / ÜYE OL İLK SİPARİŞTE PARA KAZAN

Sitenize ziyaretçileri üye olmaya teşvik etmek için kampanya oluşturabilirsiniz.

Üye olma yolu ile kullanılabilecek 2 farklı sistem tanımlı kampanyamız bulunmaktadır.

 

1. ÜYE OL PARA KAZAN

Sistem tanımlı olan Üye Ol Para Kazan kampanyamız sayesinde üye olan kişiye benzersiz otomatik bir hediye çeki tanımlanır.

Üye olan kişi bu hediye çeki ile sizin ayarlamalarınız doğrultusunda indirim kullanabilir.

Üye ol para kazan kampanyasında üyeye hediye çeki üye olur olmaz tanımlanır ve hemen alışveriş yaparak kullanabilir.

Tanımlanan hediye çekini üyeler sitenizde "Hesabım > Hediye Çeklerim" menüsünden görüntüleyebilir. Ek olarak tanımlanan hediye çeki üye e-posta adresine mail olarak gönderilmektedir.

 

2. ÜYE OL İLK SİPARİŞTE PARA KAZAN

Sistem tanımlı olan Üye Ol İlk Siparişte Para Kazan kampanyamız sayesinde üye olan kişi sitenizde ilk alışverişini tamamladıktan sonra hediye çeki tanımlanır.

İlk sipariş sonrası üye olan kişi bu hediye çeki ile sizin ayarlamalarınız doğrultusunda ikinci siparişinde indirim kullanabilir.

Üye ol ilk siparişte para kazan kampanyasında üyeye hediye çeki üye olup ilk siparişini tamamladıktan sonra tanımlanır ve ikinci alışverişini yaparak kullanabilir.

Tanımlanan hediye çekini üyeler sitenizde "Hesabım > Hediye Çeklerim" menüsünden görüntüleyebilir. Ek olarak tanımlanan hediye çeki üye e-posta adresine mail olarak gönderilmektedir.

 

Kampanya Düzenlemeleri

Kampanyaların detaylarını düzenlemek için "Kampanyalar" sayfasına tıklayınız.

Kampanya listesinde hangi kurguyu kullanacaksanız onun düzenleme penceresini açınız.

Düzenleme penceresinde alanlar ortak olduğu için genel olarak anlatılmaktadır.

Alanların detaylı açıklamasını Gelişmiş Kampanya Modülü makalemizde incelemek için tıklayınız.

Üye ol para kazan ve üye ol ilk siparişte para kazan kampanyaları benzersiz kupon kodları ile kullanılabilmektedir.

Kampanya detayındaki "Kupon Kod Aktif" seçeneği "Evet" olarak seçilmeli ve "Kupon Maximum Kullanım" alanı "1" olarak bırakılmalıdır.

Maximum kullanımının artırılması durumunda oluşan her kupon kodunu üyeler birden fazla kullanabilir demektir.

Kampanya detayında bulunan kullanım tarihi, aktiflik, kargo, ödeme, üye grubu vb. seçim alanlarını kurgunuza uygun şekilde düzenleyebilirsiniz. Ek düzenleme yapmak istemiyorsanız sadece kampanyanın geçerli olduğu tarihleri belirlemeniz yeterli oalcaktır.

 

Kampanya Koşulu Ekleme

Kampanyanın genel bilgileri düzenledikten sonra "Kampanya Koşullarını Düzenleyin" sekmesine tıklayınız.

Kampanya koşulu sayfasında kazanılan hediye çekini hangi durumlarda kullanabileceğine dair şartlar belirleyebilirsiniz.

Kampanya koşulu ekle penceresinde koşul türü, minimum adet/tutar (Aynı koşul içerisinde sadece biri seçilebilir. Biri mutlaka sıfır olmalıdır.), maximum tutar, para birimi seçimlerini düzenleyebilirsiniz.

Örneğin; Kazanılan hediye çekini 300 TL üzeri alışverişlerde kullanmasını istiyorsanız koşulu "Sepet", minimum tutarı "300" ve "Promosyonu Dahil Et" seçeneğini aktif etmelisiniz.

Örneğin; Tüm ürünlerde değilde sadece bir kategoride 2 adet ürün aldığında kullanılsın istiyorsanız; koşulu "Kategori" (Seçtikten sonra hangi kategori olacağı seçilmelidir.), minimum adeti "2" ve "Promosyonu Dahil Et" seçeneğini aktif edebilirsiniz.

 

Kampanya Promosyonu Ekleme

Koşul/koşullarınızı belirledikten sonra bu koşullar sağlandığında verilecek olan promosyonu belirleyebilirsiniz.

"Kampanya Promosyonlarını Düzenleyin" sekmesine tıklayınız.

Kampanya promosyonu ekleme penceresinde promosyon türü, indirim türü/miktarı, para birimi, promosyon adedi bilgilerini düzenleyebilirsiniz.

Koşullar sağlandığında ayarladığınız promosyon üyelere verilecektir.

Örneğin; Sepette 30 TL indirim yapmak istiyorsanız promosyon türünü "Sepet", indirim türünü "Fiyat" seçerek "30" yazabilirsiniz.

Kampanyada belirlenebilecek çok fazla koşul ve promosyon seçeneği bulunduğundan öncelikle Gelişmiş Kampanya Modülü makalemizi incelemelisiniz. Makaleye ulaşmak için tıklayınız.

 

Kampanya E-Posta İçeriklerinin Düzenlenmesi

"Ayarlar > E-Posta ve Sms Şablonları" sayfasında "Üye Ol Para Kazan" ve "Üye Ol İlk Alışverişte Para Kazan" kampanyalarında gidecek mail içeriğini düzenleyebilirsiniz.

İlk defa kampanya oluşturuyorsanız veya istediğiniz kurguyu yapamadıysanız destek ekibimiz ile iletişime geçerek kurgunuzu iletebilir, eğer yapılabilirliği mevcut ise örnek bir kampanya oluşturulmasını isteyebilirsiniz.