TEDARİKÇİ PANELİ AYARLARI (GENEL AYARLAR)

Sitenizde tedarikçi yapısı ile ürün satışı yapabilirsiniz.

Her tedarikçi kendi ürününü eklesin, ürününü düzenleyebilsin ve kendine ait ürüne sipariş geldiğinde bunu tedarikçiye gösterebilirsiniz.

Tedarikçi paneli kullanımı için öncelikle tedarikçileri yönetim paneline eklemeniz gerekmektedir.

Tedarikçi ekleme hakkında "Tedarikçi Sayfası" makalemizi incelemek için tıklayınız.

Tedarikçi Paneli makalemizi incelemek için tıklayınız.

Tedarikçi paneli kullanımı ile ilgili diğer makalelerde iletilen işlemleri tamamlamalısınız.

Bu işlemlere ek olarak tedarikçi paneli kullanırken, tedarikçilerinizin yapacağı işlemlere ayarlar ile müdahale edebilirsiniz.

Ayarlara ulaşmak için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Tedarikçi Paneli Ayarları" sayfasına tıklayınız.

genel.png (151 KB)

Tedarikçi paneli ayarları sayfasında kullanabileceğiniz ayarların açıklamalarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Tedarikçi Panelinde Alış Fiyatı Girilebilsin : Tedarikçi panelinden, tedarikçileriniz ürün eklerken ürüne alış fiyatı girebilsin istiyorsanız ayarı aktif edebilirsiniz.

2. Tedarikçi Ürünü Pasif Yapabilsin : Aktif edildiğinde tedarikçi kendine ait ürünleri pasife alabilir.

3. Tedarikçi Başvurusu Onaylama : Sitede "Tedarikçi Başvuru Sayfası" üzerinden kayıt olan kullanıcıların, üyeliklerin aktif olma yöntemini belirleyebilirsiniz.

     - Onaylamasız (Standart Kullanım) : Bu seçenek seçildiğinde, kayıt tamamlandığında üyelik otomatik aktif olur ve tedarikçi paneline girilebilir.

     - Manuel Onaylama : Bu seçenek seçildiğinde, kayıt tamamlandıktan sonra yönetim panelinde "Tedarikçi" sayfasından onay vermeniz gerekmektedir.

4. Tedarikçi Olarak Kaydedildiniz Mesajı / Mesajı Başlığı : Yönetim panelinden tedarikçi eklediğinizde, eklenen e-postaya giden bilgilendirme maili ve mail başlığıdır.

5. Tedarikçi Oldunuz Mesajı / Mesaj Başlığı : Onaylamasız tedarikçi başvurusu yönteminde, kaydı tamamlayan tedarikçiye giden bilgilendirme maili ve mail başlığıdır.

6. Tedarikçi Yeni Kayıt Mesajı / Mesaj Başlığı : Onaylamasız tedarikçi başvurusu yöntemi ile yeni bir tedarikçi geldiğinde site yöneticisine giden bilgilendirme maili ve mail başlığıdır.

7. Tedarikçi Onay Mesajı / Mesaj Başlığı : Manuel tedarikçi onaylama yöntemi ile gelen tedarikçilerden onaylananlara gönderilen bilgilendirme maili ve mail başlığıdır.

8. Tedarikçi Başvurunuz Var Mesajı / Mesaj Başlığı : Manuel tedarikçi başvurusu yöntemi ile yeni bir tedarikçi geldiğinde site yöneticisine giden tedarikçi başvurusu olduğuna dair bilgilendirme maili ve mail başlığıdır.

9. Tedarikçi Yeni Ürün Eklediğinde Yönetici Onayını Beklesin : Aktif edildiğinde, tedarikçi panelinden yüklenen ürünler sitede otomatik olarak açılmaz. Yönetim panelinde ürünler sayfasına pasif olarak eklenir. Site yöneticisi kontrol ederek ürünleri aktif edebilir. Ayar pasif olduğunda, eklenen her ürün otomatik olarak satışa açılacaktır.

10. Tedarikçi Ürün Bilgilerini Düzenlediğinde Yönetici Onayını Beklesin : Ayar aktifken tedarikçi paneli üzerinden ürünlerde düzenleme yapıldığında, siteye yansımadan önce yönetici onayı gerekir. Ayar pasif iken yapılan düzenlemeler anlık olarak siteye yansır.

11. Tedarikçi Ürün Fiyat Bilgisini Düzenlediğinde Yönetici Onayını Beklesin : Ayar aktifken tedarikçi paneli üzerinden ürünlerde fiyat düzenlemesi yapıldığında, siteye yansımadan önce yönetici onayı gerekir. Ayar pasif iken yapılan fiyat düzenlemeleri anlık olarak siteye yansır.

12. Tedarikçi Ürün Stok Bilgisini Düzenlediğinde Yönetici Onayını Beklesin : Ayar aktifken tedarikçi paneli üzerinden ürünlerde stok düzenlemesi yapıldığında, siteye yansımadan önce yönetici onayı gerekir. Ayar pasif iken yapılan stok düzenlemeleri anlık olarak siteye yansır.

13. Tedarikçi Paneli Giriş Sayfası : Tedarikçi paneline giriş yapıldığında görünen karşılama mesajıdır. Tedarikçilere vermek istediğiniz bilgileri de bu alana ekleyebilirsiniz.

tedarikciayar2.png (48 KB)

14. Tedarikçi Paneli Logosu : Tedarikçi panelinde görünecek olan logoyu bu ayardan değiştirebilirsiniz.

15. Tedarikçi Paneli Faviconu : Tedarikçi paneline girildiğinde tarayıcı sekmesinde görünecek olan favicon simgesidir. 

16. Tedarikçi ile Kategorileri İlişkilendir : Ayar aktif edildiğinde, tedarikçi yalnızca kendisine yetki verilmiş kategorilere ekleme yapabilir.

17. Tedarikçi Ürün Görseli Eklediğinde Yönetici Onayı Beklesin : Aktif edildiğinde, tedarikçi panelinden ürünlere eklenen görseller siteye yansımadan önce yönetici onayı verilmesi beklenir. Pasif edildiğinde eklenen görseller siteye anlık olarak yansır.

18. WS Ürün Güncellemede Kategori Bilgisi Güncelleme Devre Dışı Kalsın : Bu ayar aktif edildiğinde eklenen ürünlerin kategorilerinde, tedarikçi paneli üzerinden güncelleme yapılamaz.

19. Tedarikçi Paneli Genel Başlık : Tedarikçi paneline girildiğinde tarayıcı sekmesinde görünecek olan başlık bilgisidir.

20. Tedarikçi Panelinde Ürün Ek Bilgileri Girilebilsin : Ayar aktif edildiğinde tedarikçi paneli üzerinde ürünün ek bilgi alanlarına bilgi girilebilir. 

21. Sipariş Tamamlandığında Tedarikçiye E-posta Gönder : Aktif edildiğinde tedarikçiye ait ürünlerden sipariş geldiğinde tedarikçiye e-posta gönderilir.

22. Sipariş Tamamlandığında Tedarikçiye SMS Gönder : Aktif edildiğinde tedarikçiye ait ürünlerden sipariş geldiğinde tedarikçiye sms gönderilir. Yönetim panelinde sms kullanımınız yoksa gönderim sağlanmaz. Sms Gönderimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

23. Tedarikçiye Giden Sipariş Tamamlandı SMS İçeriği : Tedarikçiye gönderilen siparişiniz var mesajının içerik bilgisidir.

24. Tedarikçi İle Markaları İlişkilendir : Ayar aktif edildiğinde, tedarikçi yalnızca kendisine yetki verilmiş markalara ekleme yapabilir.

25. Tedarikçi İndirimli Fiyat Girebilsin : Tedarikçi paneli üzerinden eklenen ürünlere, tedarikçinin indirimli fiyat tanımlayabilmesini istiyorsanız aktif edebilirsiniz.

26. Tedarikçi Tanıtım Ürünü Girebilsin : Tedarikçi paneli üzerinden eklenen ürünlere, tedarikçinin tanıtım ürünü olarak tanımlayabilmesini istiyorsanız aktif edebilirsiniz.

27. Tedarikçi Ürünleri Pasif Kaydedilsin : Tedarikçilerin eklediği ürünler yönetim paneline pasif olarak kaydedilsin istiyorsanız aktif edebilirsiniz. Siteye yansıması için yönetim paneli üzerinden ürünleri aktif etmelisiniz.

28. Tedarikçi Durumu Değişince Yöneticiye Mail At : Tedarikçiye gelen siparişler tedarikçi paneline de düşer. Tedarikçiler kendilere gelen siparişleri kontrol ettikten sonra, siparişin gönderim durumunu tedarikçi panelinde değiştirebilirler. Siparişin gönderim durumu değiştiğinde yönetim panelinden de değiştirmek için yöneticiye mail gelmesini istiyorsanız ayarı aktif etmelisiniz.

tedarikciayar.png (262 KB)