Tavsiye et indirim kazan kampanyası e-ticaret sitesi üyelerinin tavsiye ettikleri site veya ürünler sonucunda indirim kazandıkları bir kampanyadır.

Tavsiye et yapısı ek lisansa bağlı olarak çalışmaktadır. Lisansınız var ise, destek ekibimiz ile iletişime geçerek aktif ettirebilirsiniz. Lisansınız yok ise, satış temsilciniz ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Tavsiye et kampanyasını düzenlemek için "Kampanyalar > Tavsiye Et İndirim Kazan" sayfasına tıklayınız.

tavsiye1.png (341 KB)



Tavsiye et kurgusu içerisinde "Site Tavsiye" ve "Ürün Tavsiye" olarak iki farklı yöntem bulunmaktadır.

1. Site Tavsiye 

Site tavsiye seçeneğinde sitenize üye olan kullanıcılar direk olarak sitenizi diğer kişilere tavsiyede bulunabilirler. 

Site tavsiye işleminin yapılabilmesi için "Tasarım > Blok Yönetimi" sayfasından "Site Tavsiye" bloğunu görünmesini istediğiniz sayfanın sol sağ konumuna eklemelisiniz.

tavsiye3.png (78 KB)

tavsiye4.png (948 KB)



2. Ürün Tavsiye 

Sitenizde bulunan ürünler için tavsiye edildikçe indirim kazanımı sağlayabilirsiniz. 

Her ürünün detay sayfasında "Tavsiye Et" seçeneği bulunmaktadır.

Bu alandan tavsiye edilecek kişilerin bilgilerini yazarak tavsiye et kampanyasından faydalanılabilir.

tavsiye5.png (249 KB)


Taviye Et İndirim Kazan Kampanya Kurguları

Tavsiye et kampanyalarından faydalanmak için öncelikle siteye üye olunması gerekmektedir. 

Üye girişi sağlandıktan sonra site ve ürün tavsiye kurgusundan hangisi kullanılıyor ise, herhangi birine tavsiyede bulunulması gerekmektedir.

Tavsiye edilme işlemi sonrasında kampanyanın uygulanması için gerekli koşullar bulunmaktadır. Her iki kurgu içinde ortak alanlardır.

tavsiye6.png (49 KB)

1. Sipariş Tamamlanmışsa : Bir üye siteyi/ürünü başka birine tavsiye ettikten sonra indirim kazanabilmesi için, tavsiye edilen kişinin siteden sipariş tamamlaması gerekmektedir. Tavsiye edilen kişi siteden sipariş tamamladıktan sonra, tavsiye eden kişiye kazandığı indirim hediye çeki olarak iletilecektir.

2. Üye Olmuşsa : Bir üye siteyi/ürünü başka birine tavsiye ettikten sonra indirim kazanabilmesi için, tavsiye edilen kişinin siteye üye olması gerekmektedir. Tavsiye edilen kişi siteye üye olduktan sonra, tavsiye eden kişiye kazandığı indirim hediye çeki olarak iletilecektir.

Not : Site tavsiye veya ürün tavsiye kurgularında sipariş tamamlama ve üye olma koşulları birlikte kullanılmamaktadır. Mutlaka sadece birisi seçilmelidir.


Tavsiye Et İndirim Kazan Kurgu Ayarları

Site tavsiye veya ürün tavsiye kurguları için limit, indirim tutar belirlenmesi vb işlemler bulunmaktadır.

tavsiye7.png (40 KB)

1. Kampanya Hangi Senaryoda Aktif Olsun : Site tavsiye veya ürün tavsiye kurgularında tavsiye edilen kişinin yapması gereken senaryoyu seçmelisiniz.

2. İndirim Çeki Hangi Tutar Üzerindeki Siparişlerde Geçerli Olsun : Belirlenen senaryo gerçekleştiğinde tavsiye edene gönderilen hediye çekinin kullanılabilmesi için tutar limiti ekleyebilirsiniz. Belirlediğiniz tutar kadar sepetine ürün attıktan sonra hediye çekini kullanabilirler.

3. Tavsiye Eden Üyenin Kazanacağı Çek Miktarı : Tavsiye bulunan kullanıcının kazanacağı indirim tutarıdır. 

4. Kampanya Başlangıç Tarihi : Kampanyanın geçerli olacağı sürenin başlangıç tarihidir.

5. Kampanya Bitiş Tarihi : Kampanyanın geçerli olacağı sürenin bitiş tarihidir.

6. Tavsiye Edildiğinde, Tavsiye Edene Gönderilecek E-Posta İçeriği : Bir üye site veya ürün tavsiyesinde bulunduğunda kendisine gidecek olan bilgilendirme mailidir.

7. Tavsiye Edildiğinde, Tavsiye Edilen Kişiye Gönderilecek E-Posta İçeriği : Bir üye site veya ürün tavsiyesinde bulunduğunda, tavsiye edilen kişiye giden mail içeriğidir. Kullanılan senaryoya göre site veya ürün linki mail içerisinde gönderilmektedir.

8. Sipariş Tamamlandığında veya Üye Kaydı Gerçekleştiğinde, Tavsiye Eden Kişiye Gönderilecek E-Posta İçeriği : Kampanya senaryosu gerçekleştiğinde tavsiye eden kişiye giden hediye çekinin bulunduğu maildir.


Tavsiye Et Kampanyası Aktif Etme İşlemleri 

Tavsiye kampanyalarının içeriklerini yukarıdaki adımlar ile düzenledikten sonra "Kampanyalar > Gelişmiş Kampanya Modülü" sayfasından kullanılan kampanya kurgusunu aktif etmeniz gerekmektedir.

tavsiye8.png (86 KB)

Kampanyayı aktif ettikten sonra senaryonuza uygun şekilde kampanya koşulunu ve promosyonunu düzenlemeniz gerekmektedir.

Kampanya kurgusu düzenleme hakkında detaylı bilgi için, Gelişmiş Kampanya Modülü makalemizi incelemek için tıklayınız.