Yönetim paneliniz üzerinden üyelerinize kampanya mesajları, bilgilendirme mesajları veya sms şablonu bulunan uygun işlemler için, sms gönderimi sağlayabilirsiniz.

Sms gönderim sayfasına ulaşmak için "Bölümler > Mesaj Merkezi > SMS" sayfasına tıklayınız.

sms2.png (239 KB)


Sms lisansınız aktif ise gönderim ekranına ulaşabilirsiniz. 

Yönetim panelinden sms gönderimi için, anlaşmalı olduğumuz sms firmalarından birinde hesabınız ve hesabınızda da tanımlı bakiyenizin olması gerekmektedir.


1. Hesap : Yönetim panelinden sms gönderebilmek için anlaşmalı olduğumuz firmalar listelenmektedir. Listeden çalışmak istediğiniz bir firma ile görüşerek hesap açabilirsiniz. (İnfobip hariç)

2. Bakiye : Hesap açtığınız firmadan satın aldığınız sms bakiyeleri bu alanda görünmektedir. Hesabınız da bulunan toplam bakiye limitini kontrol edebilirsiniz. Eğer hesabınızda bakiye yoksa sms gönderimi sağlanamaz.

3. Varsayılan : Hesap açtığınız sms firmasını varsayılan olarak seçmeniz gerekmektedir. 

4. Hesabı Düzenle : Hesabınızın olduğu firmayı seçtikten sonra bu alandan hesap bilgilerinizi tanımlamanız gerekmektedir. Hesap bilgileri alanı küçük büyük harf, türkçe karakter gibi durumlara duyarlıdır. Sms firmasının panelinde gösterilen bilgileri birebir olacak şekilde bu alana tanımlamalısınız. Bilgileriniz doğru olduğu sürece yönetim panelinden hata almadan sms gönderimi sağlayabilirsiniz. Tanımlama işlemi sonrası "Durum" alanını aktif ederek kaydedebilirsiniz.

5. Yeni Sms Gönder : Sms gönderimi sağlamak için kullanılmaktadır. 

5.1. Hesap : Mesajın gönderileceği sms hesabını bu alandan seçebilirsiniz.

5.2. Alıcı Türü : Mesajın gönderileceği alıcıları belirleyebilirsiniz. Üyelere, site yöneticilerine ve arşive alınmış üyelere mesaj gönderebilirsiniz.

5.3. Alıcı Grubu : Sitede kullandığınız üye gruplarına özel mesaj gönderimi sağlayabilirsiniz.

5.4. Sms İstemeyenlerede Gitsin : Her üyeden, üye kayıt esnasında sms onayı alınmaktadır. Mesaj gönderirken sadece izin vermiş olan üyelere gönderim sağlanır. İzin vermeyen üyelere göndermek istiyorsanız bu seçeneği aktif edebilirsiniz. KVKK düzenlemelerinden dolayı bu seçeneğin aktif edilmesini önermemekteyiz.

5.5. Mesaj : Gidecek olan mesaj içeriğini bu alandan ekleyebilirsiniz.

sms3.png (52 KB)


6. Hesap Ayarları : Sol alanda gelen hesap bilgilerini sayfasının görünürlüğünü yönetebilirsiniz.

7. Gönderim Raporları : Gönderilen mesajlardan seçim yaparak gönderim raporuna ulaşabilirsiniz. Mesajın toplam gönderildiği kişi bilgisi, ulaşılan kişi sayısı vb raporları görebilirsiniz.

8. E-Posta Gönder : Yönetim paneli üzerinden e-posta gönderim sayfasına yönlendirir.

9. Mesaj Konusu : Gönderilen mesajın içeriği listelenir. 

10. Alıcı Sayısı : Mesajın toplam gönderildiği kişi sayısıdır.

11. Alıcı Türü : Mesajın gönderildiği alıcı türü bilgisidir.

12. Alıcı Grubu : Mesajın gönderildiği alıcı grubu bilgisidir.

13. Hesap : Mesajın gönderildiği sms firması hesap bilgisidir.

14. Gönderim Tarihi : Mesajın gönderilme tarihinin listelendiği sütundur.


Manuel mesaj gönderimlerinize ek olarak, sipariş süreçlerinde, kargo süreçlerinde ve yönetim panelinden yapılan birçok işlemde sms gönderimi sağlayabilirsiniz.

"Ayarlar > Genel Ayarlar > E-Posta ve Sms Şablonları" sayfasında sms gönderiminin sağlanması için ilgili sms şablonların aktif edilerek, içeriklerinin düzenlenmesi gerekmektedir.

E-Posta ve Sms Şablonları makalemizi incelemek için tıklayınız.