SMS AYARLARI (GENEL AYARLAR)

Yönetim paneliniz üzerinden üyelerinize sipariş durumları, kargo bilgileri, kampanya smsleri vb konular için mesaj gönderebilirsiniz.

Yönetim panelinden mesaj gönderimi hakkında Sms Gönderimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

Sms kurulumuna ek olarak kullanabileceğiniz genel ayarlar bulunmaktadır. Bu ayarlar ancak yönetim panelinizde bir sms hesabı ve bakiyesi olduğunda kullanılabilmektedir.

Ayarlara ulaşmak için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Sms Ayarları" sayfasına tıklayınız.

genel.png (151 KB)

Sms ayarları sayfasında kullanabileceğiniz ayarların açıklamalarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Yönetim Paneli Girişte Sms İle Doğrulama : Ayar aktif edildiğinde yönetim paneline her girişte sms ile doğrulama kontrolü sağlanır. Bu ayarı kullanabilmeniz için yönetim panelinde sms hesabınızın ve bakiyenizin olması gerekmektedir. Aynı zaman da ekli tüm kullanıcıların telefon bilgileri eklenmiş olmalıdır. Ayarı aktif ederek panelden çıkış yapmanız durumunda zorunlu koşullar yoksa panele giriş yapamazsınız. Ayarın pasife alınması için Nildesk üzerinden destek ekibine talep oluşturabilir veya çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

2. Pazaryeri Siparişlerine Sms Gitmesin : T-Soft altyapısı ile pazaryerlerine ürün gönderebilir, gelen siparişleri panelde görebilirsiniz. Bu şekilde oluşan siparişlerde süreç değişiklikleri gibi durumlarda sms gitmesin istiyorsanız ayarı aktif yapabilirsiniz. 

3. Sms Mesajları Tüm Dil Kodlamalarını Desteklesin : Aktif edildiğinde mesajın içeriğine her alfabeden karakter ekleyebilirsiniz. Sms ücretlendirmesi her karaktere göre farklılıklar oluşturabilir. Toplu gönderimden önce test gönderimler yaparak test edebilirsiniz.

4. Kargo Gönderildi Sms Kime Gönderilsin : Gelen siparişin süreci kargoya verildi durumuna geldiğinde gidecek olan sms hangi telefon numarasına gönderilsin seçebilirsiniz.

     - Üye Telefonu : Üye kayıt esnasında verilen telefon numarasına gönderilir.

     - Fatura Adresi Telefonu : Sipariş tamamlama adımlarında fatura adresinde verilen telefon numarasına gönderilir.

     - Teslimat Adresi Telefonu : Sipariş tamamlama adımlarında teslimat adresinde verilen telefon numarasına gönderilir.

smsayar.png (48 KB)