ÜRÜN KİŞİSELLEŞTİRME - SADECE YAZI KULLANIMI

Kişiselleştirilebilir ürünlerde birkaç kelimelik veya cümlelik metin gösterimleri için sadece yazı formunu kullanabilirsiniz.

Sadece yazı formu ile ürünlerde ziyaretçilere iletmek istediğiniz bilgilendirmeleri de ekleyebilirsiniz.

Alternatif olarak ürünlerde birden fazla form kullanıyorsanız başlık ekleme, not ekleme vb durumlar için sadece yazı formundan faydalanabilirsiniz.

Sadece yazı oluşturmak için "Ürünler > Tanımlar > Ürün Kişiselleştirme" sayfasına tıklayınız ve aşağıdaki adımları takip ediniz.

"Yeni Form Ekle (+)" butonuna tıklayınız. Açılan pencerede oluşturduğunuz forma bir isim veriniz ve "Yeni Alan Ekle" butonuna tıklayınız.

Yeni alan ekle penceresinde oluşturulan sadece yazı formuna ait bilgileri ekleyebilirsiniz.

Form Özellikleri

Ekleyeceğiniz forma ait içerik ve kullanım seçeneklerini düzenleyeceğiniz alandır.

1. Alan Başlığı : Formun sitede ve panelde görünen ismidir.

2. Alan Tipi : Formun kullanım tipini seçebilirsiniz. Sadece yazı alanı kullanmak için "Sadece Yazı" tipini seçiniz.

3. Varsayılan Değeri : Oluşturulan formlarda ön tanımlı olarak görünen alanlardır. Örneğin, "Renk Seçiniz", "Resim Yükleyiniz"...

4. Sıra No : Bir forma birden fazla form tipi ekleyebilirsiniz. Tek bir ürün için seçenek kutusu, metin alanı, onay kutusu vb formları ekleyebilir ve bu alanların üründe görünecek olan sıralamasını yönetebilirsiniz.

5. Zorunlu : Kullanılan kişiselleştirme alanının zorunluluğunu yönetebilirsiniz. Zorunlu yaptığınız formlarda istenen işlem gerçekleşmeden üyeler ürünleri sepete ekleyemezler.

6. Minimum - Maksimum Karakter Sayısı : Metin girişi aldığınız formlarda kullanıcının girebileceği minimum ve maksimum karakter limitlerini belirleyebilirsiniz.

7. Regex Doğrulama : Kullandığınız form tipinde üyelerden aldığınız bilgilerde kontrol sağlamak istiyorsanız aktif edebilirsiniz. Sadece sayı, metin veya mail girişi sağlattığınız alanlar için kontrol oluşturabilirsiniz. Sadece metin girişi aldığınız bir form alanında regex doğrulamayı aktif ederek, "Örnekler" butonu içerisinden kontrolünün sağlanmasını istediğiniz alanı ekleyiniz. Geçersiz formatlar girildiğinde uyarı verilecektir. Sadece metin form tipini kullanarak, regex doğrula kullanılan alanlarda notlar ekleyebilir veya varsayılan değer alanından durum bilgisi verebilirsiniz.

Fiyat Ayarları

Kişiselleştirme formundan eklediğiniz her özellik için, ek ücret belirleyebilirsiniz.

Ürüne eklettiğiniz resim ve yazılardan, farklı boyutlar ve özellikler için sunduğunuz seçeneklerden, hediye paketi gibi ekleme yaptırdığınız onay alanları vb daha birçok kurgu için farklı fiyatlandırmanız olabilir.

Kişiselleştirme formuna, form tipi ve seçeneklerini tanımladıktan sonra "Fiyat Ayarları" sekmesine tıklayınız.

1. Fiyat Açıklaması : Eklenen fiyata ait kullanıcıları bilgilendirmek için kullanabilirsiniz. Örneğin, "+10 TL Kişiselleştirme Bedeli Uygulanacaktır" tarzında eklemeler yapabilirsiniz.

2. Fiyat : Formdan alınacak olan kişiselleştirme bedelidir. Kişiselleştirme ücretini bu alandan ekleyebilirsiniz.

3. Bu Fiyata Kdv Dahildir : Kişiselleştirme ücretinin kdv dahil olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Bu seçeneği pasif bırakırsanız fiyat alanına yazdığınız tutara ek olarak tekrar kdv ekleyecektir.

4. Sabit Fiyat : Forma tanımlanan ücretin, ürün adedi arttıkça artmasını istiyorsanız bu seçenek pasif kalmalıdır. Eğer üründen kaç adet alınırsa alınsın, kişiselleştirme formunun ücreti sabit olarak bir kere alınacaksa bu alanı aktif etmelisiniz.

Dil Ayarları

Eklediğiniz kişiselleştirme formlarının diğer dillerde çevirilerini tanımlayabilirsiniz.

Form işlemlerini tamamladıktan sonra "Dil Ayarları" sekmesine tıklayınız.

"Ekle" butonu ile çevirisini yapacağınız alanları ekleyebilirsiniz.

"Nasıl Kullanılır" butonuna tıklayarak dil ayarlarının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Oluşturdunuz dil değişkenlerini form başlıgında, fiyat açıklamasında veya seçeneklerde kullanabilirsiniz.

"Form Özellikleri" tabında "Alan Başlığı" alanındaki değer {#DEGISKEN#} ise "Dil Ayarları" tabında DEGISKEN adında bir kayıt olmalıdır. Bu ifadenin oldugu yerde dil türkçe ise, türkçe karşılığı, ingilizce ise ingilizce karşılığı gelecektir.

 

Kişiselleştirme Formunun Ürünlere Tanımlanması

Oluşturulan formların ürünlerde görünmesi için her ürüne tanımlanması gerekmektedir.

Kişiselleştirme formunu ürüne tanımlamak için, "Ürünler > Ürünler" sayfasında ürünün düzenleme penceresinde "Ek Bilgiler > Kişiselleştirme Formu" sekmesinden tanımlayabilirsiniz.

Ürüne Kişiselleştirme Formu Tanımlama makalemizi incelemek için tıklayınız.

Ürün Kişiselleştirme Kullanımı makalemizi incelemek için tıklayınız.

Sadece Yazı Örnekleri