Puan Modülü, E-Ticaret sitelerinde alışveriş yapan üyelerin, e-ticaret sitesine olan sadakatini artıran bir kampanya modülüdür. 

Müşterinin her yaptığı alışveriş sonrası bir puan kazanması ve bu puanların belirli bir baremi aştığında hediye çekine dönüştürülmesi ya da sipariş esnasında kullanılmasını sağlar.

Alışveriş yapan müşteri, biriken puanlarını değerlendirmek için, ikinci bir alışverişte yine aynı siteyi tercih edecek ve her bir müşteriden gerçekleşen satış miktarı bu sayede artacaktır.

Puan sisteminden kullanıcıların yararlanabilmesi için sitenize üye olmaları gerekmektedir.

"Kampanyalar > Puan Sistemi" sayfasına tıklayınız.

iPdVEvS0i1.png (677 KB)


Puan Sistemi ile yapabileceğiniz işlemler için aşağıdaki maddeleri inceleyebilirsiniz.

1. Puan Değeri : 1 TL'nin kaç puana denk geldiğini bu alandan belirleyebilirsiniz. Örnek olarak, 1000 yazarsanız her 1000 puan toplandığında 1 TL kazanılmış olur.

2. Kullanım Türü : Toplanan puanları hediye çeki olarak veya sipariş esnasında kullandırabilirsiniz. 

2.1. Hediye Çeki Oluştur : Hediye çeki olarak oluşturulan puanları sepet sayfasında ki indirim kuponu alanına girerek kullanabilirsiniz.

2.2. Sipariş Esnasında Kullanılsın : Bu seçenek aktif edildiğinde kazanılan puanlar sepetten sonraki adımlarda gelmektedir. Gelen puan alanından toplam puanınızı görebilir, kullanmak istediğiniz

tutarı yazarak alışverişi tamamlayabilirsiniz.

puan3.png (121 KB)

3. En Düşük Hediye Çeki Oluşturma Değeri : Kullanıcıya hediye çeki gitmesi için en az toplaması gereken puan değeridir.

4. Oluşturulan Çek Kaç TL Üzeri Alışverişlerde Kullanılabilsin : Giden hediye çekini kullanabilmek için sepete eklenmesi gereken alt limittir.

5. E-Mail İçeriği : Belirlenen puan hedefine ulaştığında hediye çekinin kullanıcıya iletileceği mail içeriğidir. Tıklayarak düzenleme sağlayabilirsiniz.

6. Yorum Yapılmasında : Kullanıcılar sitenizde yorum yaptıklarında da puan kazanmasını sağlayabilirsiniz.Kullanım için soldaki butondan aktiflik/pasifliğini yönetebilirsiniz. Sağdaki puan alanından her yorum başına kazanılacak olan puan değerini tanımlayabilirsiniz.

7. Ürün Tavsiyesinde : Ürün tavsiye ettikçe üyenin puan kazanmasını sağlayabilirsiniz. Her ürün detay sayfasında tavsiye et alanı bulunmaktadır. Kullanım için soldaki butondan aktiflik/pasifliğini yönetebilirsiniz. Sağdaki puan alanından her tavsiye başına kazanılacak olan puan değerini tanımlayabilirsiniz.

8. Üye Olunmasında : Siteye üye olunması durumunda puan kazanmasını sağlayabilirsiniz. Sistemde aynı mail ile tek üyelik oluşturulabildiği için her mail ile sadece bir kere kazanılabilir. Kullanım için soldaki butondan aktiflik/pasifliğini yönetebilirsiniz. Sağdaki puan alanından üye olunduğunda kazanılacak olan puan değerini tanımlayabilirsiniz. 

9. Ankete Oy Kullanmasında : Sitenizde anket sistemi kullanıyorsanız ankete oy veren kullanıcılara puan kazandırabilirsiniz. Anket Sistemi makalemizi incelemek için tıklayınız. Kullanım için soldaki butondan aktiflik/pasifliğini yönetebilirsiniz. Sağdaki puan alanından ankete oy verildiğinde kazanılacak olan puan değerini tanımlayabilirsiniz. 

10. Alışveriş Sonrasında : Yapılan alışverişler sonrasında yapılan tutara göre puan kazandırabilirsiniz. Kullanım için soldaki butondan aktiflik/pasifliğini yönetebilirsiniz. Sağdaki puan alanından her alışveriş sonrasında kazanılacak olan puan değerini tanımlayabilirsiniz. 

11. Alışveriş Tutarı KDV Dahil Mi Hesaplansın : Alışveriş sonrası puan kazanımı sağlarken verilecek puanın, sipariş toplamının kdv dahil hali üzerinden mi yoksa kdv hariç tutarından mı hesaplanmasını istediğinizi seçebilirsiniz.

12. Hariç Kategoriler : Puan sistemine dahil etmek istemediğiniz kategorileri seçebilirsiniz.

13. Üye Grupları : Kampanyanın geçerli olduğu üye gruplarını belirleyebilirsiniz.

14. Kaydet : Yapılan düzenlemelerin siteye yansıması için kaydet butonunu kullanabilirsiniz.

puan.png (85 KB)

Üyelerin kazandıkları puanları "Üyeler" sayfasından üyenin detay penceresinde görebilirsiniz. 

puan2.png (48 KB)

 

Üyeler kendi kazandıkları puanları ise siteye üye girişi yaptıktan sonra "Hesabım > Puanlarım" sayfasından takip edebilir.

puan4.png (51 KB)

Siparişte kullanılan puanlar indirim olarak değil ücret ödemesi olacak şekilde gösterilecektir.

Siparişler sayfasında sipariş detayına tıklayarak puan kullanımının ücret karşılığını görüntüleyebilirsiniz.

puan5.png (62 KB)