Sitenize eklediğiniz ürünler için indirimler tanımlayabilir, üye gruplarına göre ayırabilir, göster gösterme işlemleri yapabilirsiniz.

Ürün özelinde yapılan bu işlemlerin tamamı ürün düzenleme penceresinde yer alan "Özel Grup Fiyatları" sekmesinde gösterilmektedir.

Manuel indirim tanımlama ve grup göster/gizle işlemlerini de bu sekme üzerinden yapabilirsiniz.

Sekmeye ulaşmak için "Ürünler > Ürünler" sayfasına tıklayınız.

grup1.png (158 KB)

Ürünün düzenleme kalemine tıklayınız ve ürün düzenleme penceresinden "Özel Grup Fiyatları" sekmesine tıklayınız.

grup2.png (71 KB)

1. Üye Grubu : Yönetim panelinizde ekli olan tüm üye gruplarını gösterir. Her üye grubuna özel farklı fiyat tanımlayabilirsiniz. Ziyaretçiler üye grubuna bu alandan tanımlanan fiyatlar satış2 fiyatına yazılır. Satış fiyatından düşük ekleme yapıldığında indirimli fiyat olarak gösterilir.

2. Fiyat Türü : Üye gruplarına fiyat ataması yaparken kullanılacak yöntem ve fiyat türünü seçebilirsiniz.

     - Satış Üzerinden % : Ürünün satış1 fiyatını baz alarak işlem yapar. Bu yöntem seçildiğinde "Yüzde Farkı" alanından tanımlama yapılmalıdır.

     - Alış Üzerinden % : Ürünün alış fiyatını baz alarak işlem yapar. Bu yöntem seçildiğinde "Yüzde Farkı" alanından tanımlama yapılmalıdır.

     - Manuel Olarak Gir : Ürünün tanımlı fiyatından bağımsız olarak, fiyat tanımlamanızı sağlar. Bu yöntem seçildiğinde "Son Fiyat" veya "KDV'li Fiyat" alanından tanımlama yapılmalıdır.

     - Pasif (Satış Fiyatından) : Üye grubuna yapılan özel fiyatı pasife alır ve ürünün satış fiyatını o gruba tanımlar.

     - İndirimli Satış Üzerinden % : Ürünün satış2 (İndirimli) fiyatını baz alarak işlem yapar. Bu yöntem seçildiğinde "Yüzde Farkı" alanından tanımlama yapılmalıdır.

3. Ürünü Göster : Sitenizde üye gruplarına göre ürün göster/gizle kullanabilirsiniz. Bu sütunun özel grup fiyatlaırnda görünmesi için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Site Tarafında Üye Grubuna Göre Ürün Görünme Özelliği" ayarının aktif olması gerekmektedir. Ayar aktif edildiğinde "Ziyaretçiler" dışındaki tüm gruplara ürünler gösterme olarak gelecektir. Özel grup fiyatları sekmesinde görünme özelliğini manuel yönetebilirsiniz. Ürün görünme özelliğini toplu olarak da yapabilirsiniz. Grup Göster/Gizle makalemizi incelemek için tıklayınız.

4. Yüzde Farkı : Fiyat türü sütunundan yüzdeli yöntemler seçildiğinde kullanılmaktadır. Seçilen fiyat alanına bağlı olarak üründe üye gruplarına özel indirim ve komisyon eklemesi yapabilirsiniz. İndirim tanımlaması yapıyorsanız bu sütuna girdiğiniz değerler eksi (-) değer olmalıdır. Komisyon tanımlaması yapıyorsanız normal değerler ekleyebilirsiniz. Toplu işlem ile gruplara fiyat ataması yapabilirsiniz. Özel fiyat Atama makalemizi incelemek için tıklayınız.

5. Son Fiyat : Ürünün üye gruplarında görüneceği son fiyatın kdv hariç halidir. Boş olanlarda ürünün ziyaretçi fiyatı görüntülenecektir. Fiyat türü yüzdesel seçildiğinde "Yüzde Farkı" alanına eklediğiniz orana göre buradaki fiyat otomatik oluşur. Fiyat türünü "Manuel" seçtiğinizde bu sütundan ekleme yapabilirsiniz. Ekleme yaptığınız fiyatlar kdv hariç olmalıdır. 

6. KDV'li Fiyat Ekleme : Ürüne manuel fiyat tanımlaması yaparken kdv hariç değil, kdv dahil fiyatını yazarak sisteme hesaplatmak istediğinizde kullanabilirsiniz. İkona tıklayarak açılan pencerede ürünün görünmesini istediğiniz son fiyatı kdv dahil olacak şekilde yazarak kaydetmeniz yeterlidir. Son fiyat alanına otomatik kdv hariç hali yansıyacaktır.

grup3.png (80 KB)

7. Üye Genel Fiyat Bilgileri : Ürüne tanımlı ana fiyat bilgileri ve para birimi görüntülenir. Düzenleme işlemini "Ürün Bilgileri" sekmesinden yaptığınızda bu alana da yansıyacaktır.