Ürünlerinize toplu indirimli fiyat atama ve diğer üye/bayi gruplarınıza toplu fiyat atama işlemlerini yönetim panelinizden yapabilirsiniz.

Özel fiyat atama işlemleri için "Ürünler > Ürünler" sayfasına tıklayınız.

ata2.png (61 KB)

Ürünler sayfasında "Toplu İşlemler > Özel Fiyat Ata" seçeneğine tıklayınız.

ata13.png (103 KB)

Yeni ürün sayfasında bulunan "Özel Fiyat Ata" işlemi beta sürümdedir. Gelen uyarıyı kabul ederek işleme devam edebilirsiniz.

Alternatif olarak "Ürünler > Toplu İşlemler > Fiyat" sayfasından da aynı işlemi yapabilirsiniz.

ata4.png (13 KB)

Özel fiyat ata penceresinde ürünlerin indirimli fiyatlarını ve üye/bayi gruplarının göreceği fiyatların güncellemelerini gerçekleştirebilirsiniz.

Özel fiyat ata bölümünden yaptığınız işlemler ürünlere direk uygulanacağından dolayı, tüm ürünlere uygulamadan önce birkaç üründe test etmelisiniz.

ata14.png (141 KB)



1. Grup Seçiniz : Fiyatlarında işlem yapılacak olan üye/bayi grubunu/gruplarını seçebilirsiniz.

2. Tüm Gruplar : Tüm üye/bayi gruplarında işlem yapacaksanız bu seçeneği aktif edebilirsiniz.

3. Tür Seçiniz : Uygulanacak özel fiyat işleminin türünü seçebilirsiniz.

     - Satış Üzerinden % (Kalıcı) : Satış fiyatına bağlı olarak seçili grubun fiyatını değiştirir. Satış fiyatı değiştiğinde grup fiyatları da değişir.

     - Alış Üzerinden % (Kalıcı) : Alış fiyatına bağlı olarak seçili grubun fiyatını değiştirir. Alış fiyatı değiştiğinde grup fiyatları da değişir.

     - Satış Üzerinden % (Manuel) : Satış fiyatı baz alınarak seçili grubun fiyatını değiştirir. Atama işlemi kalıcı olmadığından satış fiyatı değiştiğinde grup fiyatları aynı kalır. Değişiklik yapılacaksa tekrar düzenlenmesi gerekir.

     - Alış Üzerinden % (Manuel) : Alış fiyatı baz alınarak seçili grubun fiyatını değiştirir. Atama işlemi kalıcı olmadığından alış fiyatı değiştiğinde grup fiyatları aynı kalır. Değişiklik yapılacaksa tekrar düzenlenmesi gerekir.

     - İndirimli Fiyat Üzerinden % (Kalıcı) : İndirimli fiyata bağlı olarak grup fiyatları atayabilirsiniz. Ziyaretçiler grubunda işlem yaparsanız indirimli fiyatı baz alarak tekrar indirimli fiyatı düzenler. İndirimli fiyat değiştiğinde grup fiyatları da değişir.

     - İndirimli Fiyat Üzerinden % (Manuel) : İndirimli fiyat baz alınarak seçili grup fiyatlarını atayabilirsiniz. Ziyaretçiler grubunda işlem yaparsanız indirimli fiyatı baz alarak tekrar indirimli fiyatı düzenler. Atama işlemi kalıcı olmadığından indirimli fiyat değiştiğinde grup fiyatları aynı kalır. Değişiklik yapılacaksa tekrar düzenlenmesi gerekir.

     - Elle Gir (Manuel) : Atanacak fiyatlar yüzdesel oranlar ile değil, manuel belirlemek istiyorsanız seçebilirsiniz. Elle gir seçildiğinde, manuel atama alanından yazılacak fiyatı eklemelisiniz. Seçili gruptaki, belirlenen tüm ürünlere aynı fiyatı yazar.

     - Pasif Yap : Gruplara atanan fiyatları pasife alır. Fiyatları pasife aldığınız gruplara, ziyaretçilere görünen fiyatlar görünür. Pasife alınan fiyatları kaldırmak için silebilir veya özel fiyat ata seçenekleri ile tekrar fiyat ataması yapabilirsiniz.

      - Sil : Özel fiyat ata seçeneği ile atanan fiyatları silmek için kullanabilirsiniz.

4. Yüzde Giriniz : Atanacak grup fiyatının yüzde oranını girebilirsiniz. Eklenecek veya çıkarılacak yüzde oranını yazabilirsiniz. Seçili gruba, fiyatın üzerine ekleme yapılacaksa pozitif değer, fiyattan düşürülecek veya indirim tanımlanacaksa negatif (-) oranlar yazmalısınız. Örneğin; 100 TL olan ürünün üzerine %10 eklenecekse "10", 100 TL olan üründen  %10 çıkarılacaksa "-10" olarak yazmalısınız.

5. Manuel Atama : Elle Gir türü seçildiğinde bu alandan ürünlere atanacak tutarı yazabilirsiniz. Seçili ürünlerin fiyatları bu alana yazdığınız tutar olarak güncellenir. Fiyatları aynı olan ürünlere atama yapmak için kullanabilirsiniz.

6. Seçimi Daralt : Özel fiyat ata ile yapılan işlemin uygulanacağı ürünlerin ortak bilgilerine göre seçim yaparak uygulayabilirsiniz.

7. Sadece Seçili Ürünler : Özel fiyat ata işleminin uygulanacağı ürünleri filtreleme ile değilde ürün listesinden seçerek uygulamak istiyorsanız kullanabilirsiniz. Bu seçeneği kullanırken ürün listeden ürünleri seçmelisiniz.



Yeni Eklenen Ürünlere Otomatik İndirim Tanımlama

Toplu işlemler menüsünden yaptığınız atamaların yeni eklenen ürünlere de uygulanmasını sağlayabilirsiniz.

Bu işlem için öncelikle "Ayarlar > Genel Ayarlar > Yeni Eklenen Ürüne Özel Fiyatı Uygulama" ayarı ile seçimi daralt bölümündeki seçeneklerden birini seçmelisiniz.

ata19.png (20 KB)

Bu alandan seçim yaptıktan sonra fiyat atamalarını buradan yaptığınız seçim daraltma seçeneği ile atamalısınız.

Örneğin; Ayardan "Kategoriye Göre" seçtiyseniz, fiyat atama işleminin otomatik gerçekleşmesini istediğiniz ürünler için seçimi daralt alanından kategori seçimi yaparak uygulama yapmalısınız. 

Böylece atama yapılan kategoriye yeni bir ürün eklendiğinde otomatik işlem sağlanarak fiyat atanacaktır.

ata20.png (271 KB)




Örnekler

1. Ziyaretçi Grubuna Satış Üzerinden Kalıcı İndirimli Fiyat Atama

İndirimli fiyat atama hakkında Ürüne İndirimli Fiyat Atama makalemizi incelemek için tıklayınız.

ata15.png (172 KB)

ata16.png (75 KB)



2. Bayi Gruplarına Satış Üzerinden Farklı Fiyat Atama

ata17.png (175 KB)

ata18.png (54 KB)