E-Ticaret siteniz gelişmiş bir cache teknolojisi ile çalışmaktadır.

Bu teknoloji e-ticaret sitenizde bulunan tüm sayfaların birer fotoğrafını çekerek kaydetmekte, ziyaretçiler sayfaya erişmek istediklerinde bu fotoğrafı görmektedir.

Bu teknolojiye caching-ön bellekleme teknolojisi adı verilmektedir. Bu teknoloji sayesinde siteniz çok hızlı çalışmakta, aynı anda çok sayıda ziyaretçiye hizmet verebilmektedir.


E-Ticaret sitesi yapısında sürekli güncellemeler ve işlemler gerçekleştirebilirsiniz. 

Bu işlemlerden birçoğu ön bellek sorunu yaşanmadan site ön yüze yansıtılabilmektedir. 

Kodsal işlemlerde veya çok sık işlem yapılması vb durumlarında yönetim panelinden yaptığınız işlemler siteye yansımayabilir.

Bu durumlar için, ön bellek temizleme yapımız mevcuttur.


E-Ticaret sitesinde yaptığınız değişikliklerin sitenizde gerçekleşebilmesi için, ön belleğin temizlenmesi gerekmektedir. Bu işlem yazılım tarafından otomatik olarak yapılmaktadır.

Ancak bazı durumlarda, bu temizleme gerçekleşmeyebilmektedir, böyle bir durum olduğunda bu sayfadan kendiniz manuel olarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Yaptığınız bir işlem site ön yüze yansımadığında kontrol etmek için "Ayarlar > Ön Bellek" sayfasına tıklayınız.

Ön Belleğe Giriş

Ön bellek boşalt sayfasında farklı işlemler ile kontrol sağlanabilmektedir.

1. Ön Bellek Boşalt : Yönetim panelinde yaptığınız ama siteye yansımayan tüm işlemlerinizde öncelikle ön bellek temizleme işlemi yapmanız gerekmektedir. Cache temizleme işlemi için "Ön Bellek Boşalt" butonuna tıklamalısınız. Ön bellek boşalt butonuna tıkladığınız an yapılan temizleme işlemine ait bir liste gelecektir.

2. Tasarım Modu : Yönetim panelinde site ön yüzü etkileyecek işlemler yapılırken, o an sitede aktif gezinen üyelerin etkilenmemesi için kullanılmaktadır. Tasarım modunu aktif ettiğinizde yapılan işlemler sadece sizin oturumunuzda görünür. Tasarım modunu pasife alarak ön bellek temizlediğiniz de ise tüm kullanıcılara görünmeye başlar.

Tasarım Modu aktifken, site önyüzünde tüm şablonlar cache tutmadan çalışacaktır. Bu özellik sadece sizin oturumunuz boyunca, size özeldir. Diğer kullanıcılar siteyi cache'li bir şekilde görmeye devam edecektir.

3. Css/Js Versiyon Ata : Bloklarda ve şablonlarda kodsal düzenlemeler yaptıktan sonra sürekli ön bellek temizlemeye gerek kalmadan CSS veya JS kodlarında yapılan değişiklikler siteye direkt yansır.

Ön bellek boşalt butonuna tıkladıktan sonra temizleme işlemi bitene kadar beklemeniz gerekmektedir. Bittikten sonra sitenizde sayfayı yenileyerek (CTRL+F5) tekrar kontrol sağlayabilirsiniz. 

Ön Bellek Sayfası

Ön bellek boşaltma işlemlerinizden önce detaylı bilgi için sayfada bulunan "Ön Bellek Boşaltma Hakkında" içeriğini inceleyebilirsiniz.