Ödeme bir satın alma sürecinin en kritik noktasıdır. Burası eksik olan bir satın alma, hiçbir şeyi satamama ile sonuçlanmaktadır.

T-Soft E ticaret sistemi, alternatif ödeme sistemlerinin sanal pos, ve 3d sanal pos alt yapıları ile entegre olmuş, binlerce T-soft eticaret sistemi kullanıcısı bu entegrasyon alt yapısı ile tahsilatları yapmaktadır.

E-Ticaret sitenizde birden fazla ödeme yöntemini müşterilerinize sunabilirsiniz. 

Farklı ödeme yöntemleri aktif edebilir, ödeme yöntemi bazında indirim vb işlemler yapabilirsiniz.

Ödeme yöntemlerini kullanmak için Siparişler > Yapılandırma > Ödeme Seçenekleri sayfasına tıklayınız.

ödeme2.png (332 KB)


Ödeme seçenekleri sayfasındaki başlıkların açıklamalarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1. Yeni : Sistemde tanımlı gelen ödeme yöntemleri dışında yeni bir ödeme yöntemi oluşturabilirsiniz.

2. Düzenle : Seçili olan ödeme yönteminin düzenleme penceresini açar. Düzenleme alanları ödeme yöntemlerine göre farklılık göstermektedir.

3. Sil : Seçili ödeme yöntemini silmek için kullanabilirsiniz.

4. İçerik Düzenle : Ödeme yöntemlerine özel açıklama, mail vs gibi alanları düzenleyebilirsiniz. Her ödeme yöntemine göre farklılık göstermektedir. Ödeme Seçenekleri İçerikleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

5. Diğer : Ek özelleştirmeler yer almaktadır. Masterpass, Kart Sakma, Hopi, Zibuzi entegrasyon bilgilerinin girildiği bölümdür.

6. Kredi Kartı Taksit Oranları : Kullandığınız banka entegrasyonları için üyelerinize taksit imkanı sunmak istiyorsanız tanımlama yapabilirsiniz. Her bankanın size sunduğu oranlara göre taksit bilgilerini ekleyebilirsiniz. Kredi Kartı Taksit Oranları makalemizi incelemek için tıklayınız.

7. Tek Çekim Sanal Poslar : Sistemimizde her kart için tek çekim sanal posu belirleyerek, çekimleri farklı sanal poslara yönlendirebilirsiniz. Dilerseniz tek çekim için tek bir sanal pos da belirlenebilir.Tek Çekim Sanal Pos Yönlendirme makalemizi incelemek için tıklayınız.

Kredi Kartı entegrasyonu yaptırırken ödeme departmanımız ile görüşerek işlem yapmanızı öneriririz. Entegrasyon esnasında bu alanlarda isteğinize göre düzenlenecektir.

8. Provizyon Raporları : Kredi kartı ödemelerinde alınan başarılı ve başarısız ödeme durumlarını kontrol edebilirsiniz. Provizyon raporları makalemizi incelemek için tıklayınız.

9. Dil Yönetimi : Ödeme seçeneklerinin diğer dillerdeki çevirilerini düzenleyebilirsiniz.

10. Parametreler : İçerik düzenle menüsünde bulunan açıklama ve e-postalarda kullanabileceğiniz değişkenler listelenmektedir.

11. BIN : Sipariş aşamasında kredi kart alanına girilen 6 haneli bin numaraları listelenmektedir. Bin kısmında bulunan bin numarasını pasif ederek o kredi kartına taksit seçeceğini kapatabilirsiniz.

12. Ad : Ödeme seçeneğinin site ön yüzde görünen ismidir. Çift tıklayarak değiştirebilirsiniz.

13. Tür : Ödeme yönteminin türünü göstermektedir.

14. Tutar Tip : Kullanılan ödeme yönteminde kullanıcılardan alınan veya yapılan indirimin tipini belirler.

15. Tutar Değer : Ödeme yöntemi kullanıldığında kullanıcılardan ek ücret alabilir veya indirim sağlayabilirsiniz. Örnek olarak havale ile sipariş verenlere %5 indirim yapabilir veya kapıda ödeme kullanan müşterilerde ek hizmet bedeli bulunduğundan 10 TL ek ücret alabilirsiniz.

16. Aktiflik Limiti : Bu alana değer girilen ödeme tipi, girilen tutar altındaki satışlarda gösterilmez. Örneğin, kapıda ödeme siparişlerde en az 100 TL'lik alışveriş yapma koşulu belirleyebilirsiniz. Sepet 100 TL altında ise kapıda ödeme seçeneği sipariş sayfasında görünmez.

17. Max Limit : Bu alana değer girilen ödeme tipi, girilen tutar ve üstündeki satışlarda gösterilmez. Örneğin, kapıda ödeme siparişlerde 5000 TL sınırı belirleyebilirsiniz. Sepet tutarı 5000 TL'yi geçerse kapıda ödeme yöntemi sipariş sayfasında görünmez böylece diğer ödeme seçenekleri seçilir.

18. Üye Görsün : Ödeme yönteminin üyelere görünürlüğünü belirler.

19. Bayi Görsün : Ödeme yönteminin bayi üyelerine görünürlüğünü belirler. Örneğin, Cariden Ödeme yöntemi bakiye mantığıyla kullanıldığından sadece bayilere gösterebilirsiniz.

20. Sıra No : Ödeme seçeneklerinin sipariş sayfasında görünen sırasını belirler.

ödeme1.png (59 KB)

HAVALE, KREDİ KARTI VE KAPIDA ÖDEME YÖNTEMi AYARLARI

HAVALE : Havale ödeme yöntemini kullanabilmek için hesap bilgilerinizi tanımlamalısınız. Tanımlama yapmak için Havale / EFT ödeme yönteminin düzenleme penceresini açınız.

1. Yeni : Birden fazla hesap tanımlaması için "Yeni" butonunu kullanabilirsiniz.

2. Sil : Seçili olan havale hesabını silebilirsiniz.

3. Havale İndirimi : Havale ödeme yöntemini kullanan üyelere yüzde olarak indirim yapabilirsiniz.

ödeme4.png (43 KB)

KAPIDA ÖDEME: Kapıda ödeme ile kapıda nakit ve kredi kartı ile ödeme imkanını kullanıcılarınıza sunabilirsiniz. Ayarlamaları yapmak için düzenleme penceresini açınız.

1. Ödeme Tipi Adı : Site ön yüzde ödeme yönteminin görünen adıdır.

2. Hizmet Açıklaması : Ödeme seçeneğine uygulanacak ek hizmet bedelinin faturaya yansıyacak olan metnini bu alandan yönetebilirsiniz.

3. Tutar Tipi : Kapıda ödeme ek hizmet bedelini tutar veya yüzde olarak alabilirsiniz. Genellikle tutar farkı seçilmesini önermekteyiz. Eğer kapıda ödeme bedeli almıyorsanız pasif seçeneğini seçebilirsiniz.

4. Tutar Değeri : Kapıda ödeme bedeli alıyorsanız tutar değerini bu alanda belirleyebilirsiniz.

5. KDV : Kapıda ödeme bedelinin kdv bilgisidir.

6. Üye Görsün / Bayi Görsün : Kapıda ödeme seçeneğinin üye/bayi görünürlüğünü belirleyebilirsiniz.

7. Ödeme Seçenekleri : Kapıda Ödeme seçildiğinde altında listelenecek olan seçenekleri belirleyebilirsiniz. Standart olarak nakit ve kredi kartı gelmektedir. Aktiflik durumu, silme, varsayılan olması gibi düzenlemeleri yapabilir ek seçenek eklemek istiyorsanız "Yeni" butonunu kullanabilirsiniz.

ödeme5.png (51 KB)

KREDİ KARTI : Kredi kartı ödeme yöntemini kullanmak için öncelikle çalışacağınız bankalar ile anlaşma sağlamanız gerekmektedir. Anlaşma sağladığınız ödeme firmalarından entegrasyon için gerekli api bilgilerini alarak ödeme departmanımıza nildesk üzerinden talep olarak iletebilirsiniz. Kredi kartı entegrasyonları bankalara ve ödeme yöntemlerine göre farklılık gösterdiği için ödeme departmanımıza iletmenizi veya çağrı merkezini arayarak onlarla birlikte yapmanızı önermekteyiz.

Sistemde aktif ederek kullanılan banka bilgilerinin logolarını düzenleyebilirsiniz. 

Düzenleme yapılan logolar ürün detay sayfalarında "Ödeme Seçenekleri" sekmesinde görünecektir.

Logo düzenlemeleri için "Kredi Kartı" seçeneğinin düzenleme penceresini açınız.

Değiştirmek istediğiniz banka logosuna tıklayarak, bilgisayarınızdan görsel ekleyebilirsiniz.

ödeme8.png (137 KB)

Hopi Entegrasyonu makalemizi incelemek için tıklayınız.

Diğer ödeme yöntemleri hakkında bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.