Ürünlerinize ait, marka bilgilerini sisteme girerek ürünlerinize tanımlayabilir, ziyaretçilerinize markalar başlığı altında tüm markalarınızı ve onlara bağlı ürünleri gösterebilirsiniz.

Marka oluşturmak için "Ürünler > Tanımlar > Markalar" sayfasına tıklayınız.

Markalar sayfasında yapabileceğiz işlemler için aşağıdaki adımları inceleyebilirsiniz.

 

 

Ara : Markalar listesinde anahtar kelimeler ile arama yaparak aradığınız markaya daha hızlı ve kolay erişebilirsiniz.

Yeni : Sitenize yeni bir marka eklemek için "Yeni" butonuna tıklayarak markanıza ait bilgileri girmeniz gerekmektedir.

  1. Ad : Marka ismini bu alandan girebilirsiniz.
  2. Sıra No : Markaya ait Sıra Numarasını bu alandan girebilirsiniz. Sıra Numarası düşük olarak marka öncelikli olarak gösterilmektedir.
  3. Pasif : Markanın aktif olup olmadığını bu alandan belirleyebilirsiniz. Aktif olmayan markanın sayfaları sitenizin ön yüzünde görüntülenmeyecektir.
  4. Resim : Markalarınıza görsel ekleyebilirsiniz. Özel temalarda eklediğiniz görsel yansımayabilir bu durumlarda destek ekibimizle irtibata geçebilirsiniz.
  5. Link : Marka linkinizi bu alandan görebilirsiniz. Marka bilgileri sekmesinde kaydetme işlemi yaptığınızda link otomatik olarak marka adına göre oluşmaktadır. Seçenekler alanında sunulan seo seçeneklerinden sizin için uygun olanı seçebilirsiniz. Manuel seo seçtiğinizde aşağıdaki seo alanlarını sizin doldurmanız gerekmektedir.
  6. Meta Başlık : Markanın google'a yansıyan başlık alanıdır. Aynı zamanda tarayıcı başlığı da bu alandan çekmektedir.
  7. Meta Tanımlamalar : Markanıza ait bir kaç cümle ekleyebilirsiniz. Google indekslemeleri sonucu aramada marka başlığının altında gelecek açıklama alanıdır.
  8. Kısa Açıklama : Marka hakkında kısa açıklama yapabileceğiniz alandır. Açıklamalar sitenin kaynak kodlarında görüntülenmektedir.
  9. Resim 2 : Standart temalarda kullanılmamaktadır. Kullanılması için ekstra kodlama yapılması gerekilmektedir.

Ada Göre Sırala : Markalar sayfasında marka isimlerine eklemiş olduğunuz adlara göre alfabetik sıralama yapılmasını sağlar.

Sil : Seçili olan marka/markaları silmek için kullanabilirsiniz.

Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

Görünüm : Sayfada görüntülenmemesini istediğiniz sütunları düzenleyebilirsiniz. 

Düzenle : Marka eklerken girmiş olduğunuz verileri bu alan üzerinden düzenleyebilirsiniz. Eğer birden fazla dil lisansınız var ise buradan markaya ait dil çevirisini sağlayabilirsiniz.

Vitrin Düzenle : Her markaya ait ayrı ayrı yönetilebilir üst ve alt vitrinler bulunmaktadır. Bu alan üzerinden üst ve alt vitrinler için düzenleme, ekleme ve silme işlemleri sağlayabilirsiniz. Marka Vitrinleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

Resim : Markalarınıza görsel ekleyebilirsiniz. Özel temalarda eklediğiniz görsel yansımayabilir bu durumlarda destek ekibimizle irtibata geçebilirsiniz.

Ad : Markalara vermiş olduğunuz adları bu alan üzerinden görebilirsiniz.

Meta Başlık : Markalara vermiş olduğunuz seo başlıkları bu alan üzerinden görebilirsiniz.

Meta Tanımlamalar : Markalara vermiş olduğunuz seo tanımlamaları bu alan üzerinden görebilirsiniz.

Sıra No : Markalara ait Sıra Numarasını bu alan üzerinden görebilirsiniz. Sıra Numarası düşük olarak marka öncelikli olarak gösterilmektedir.

Aktif: Markanın aktif olup olmadığını bu alandan belirleyebilirsiniz. Aktif olmayan markanın sayfaları sitenizin ön yüzünde görüntülenmeyecektir.

Sil : Seçili olan markayı silmek için kullanabilirsiniz.

Eklenilen tüm aktif markalar "Marka (Yayıncı) Listesi" sayfasında listelenmektedir. "Tasarım > Tema Yönetimi > Özelleştir > Gelişmiş > Marka (Yayıncı) Listesi" sayfasında bulunan Marka Listesi bloğundan sayfanın kodlarına müdahalede bulunabilirsiniz. Marka Sayfası Tasarımı makalemiz için tıklayınız.

Oluşturduğunuz markaları, ürünlere tanımlama makalemiz için tıklayınız.