Sitenize eklediğiniz ürün, kategori, sayfa ve diğer tüm içerikler için bir link oluşmaktadır. 

Oluşan linklerde düzenleme, seo bilgileri değiştirme, seo işlemleri ataması yapma gibi birçok işlemi yönetebilirsiniz.

Linkleri listelemek için "Bölümler > Link Yönetimi > Link Yönetimi" sayfasına tıklayınız.



Link Yönetimi Filtreleme Alanı

Sitenize eklediğiniz her içerik için link oluşturulduğundan, link yönetimi sayfasında çok fazla link listelenebilir.

Aradığınız bir linke ulaşmak için link yönetimi filtre menüsünden faydalanabilirsiniz.



1. Düzenle : İlgili linki düzenlemek için "Düzenle" kalemini kullanabilirsiniz.

2. Kopyala : Linki kopyalamak için kullanabilirsiniz.

Bkz : https://siteadi.com/link

3. Link : Link Yönetimi sayfasında yer alan linkleri görüntüleyebilirsiniz.

4. Dil : Sitede birden fazla dil kullanılıyorsa her dile farklı linkler oluşturulabilir. Dil bilgisi ile sadece seçtiğiniz dile ait linkleri görüntüleyebilirsiniz.

5. Yönlendirme Linki : Linke eklenmiş 301 yönlendirmesi varsa, yönlendirme linkini yazarak yönlenen linki filtreleyebilirsiniz.

6. Tip : Linkin türünü göstermektedir.

7. Pagerank : İlgili linkin aldığı ziyaretçi sayısına göre pagerank bilgisi oluşur. Pagerank aralıklarına göre filtreleme yapabilirsiniz.

8. Aylık Hit : İlgili linkin aldığı ziyaretçi sayısına göre aylık hit bilgisi oluşur. 

9. Seo Başlık : Linke ait, seo başlık bilgisi ile filtreleme yapabilirsiniz.

10. Öncelik : Sitenizdeki diğer linklere göre, bu linkin önceliğini belirler. Belirlediğiniz önceliklere göre link filtrelemesi yapabilirsiniz.

11. Oluşma Tarihi : Linklerin yönetim panelinde oluşturulduğu tarihten itibaren olan gün sayısına göre filtreleme yapılabilmektedir.

12. Sil : Seçili linki silmek için kullanılabilir. Panelde sadece 301 yönlendirme tipinde olan linkler silinebilmektedir. Kullanılan linkler silinememektedir. Linki silebilmeniz için değiştirmeniz gerekmektedir. Değiştirdiğinizde eski link, yeni linke 301 yönlendirme olarak otomatik yönlenecektir. Bu sayede eski linki silebilirsiniz.

13. Url : Sitede ulaşmak istediğiniz linki yazarak arama yapabilirsiniz. Link filtresi tam url ile çalışmamaktadır. Site adından sonraki sadece içeriğe ait olan link bilgisini yazarak filtreleyebilirsiniz. Yazdığınız linkin içinde geçtiği tüm linkleri listeler.

14. Tip : Linkin türüne göre filtreleme yapabilirsiniz. Sadece belirli bir tipteki linkleri listelemek için kullanılmaktadır. Bu seçenek sayesinde sadece ürün, kategori, blog vb tip özelinde linkleri filtreleyebilirsiniz.

15. Dil : Linkin diline göre filtreleme yapabilirsiniz. Seçmiş olduğunuz dilin linklerini filtreleyebilirsiniz.

16. Yönlendirme Ekle : 301 Yönlendirmesi ekleyebilirsiniz. Kullanılan linklerde 301 yönlendirmesi sağlanmamaktadır. Yönlendirme yapılabilmesi için ilgili linkin kullanıldığı alandan değiştirilmesi veya silinmesi gerekmektedir. Link boşa çıktıktan sonra yönlendirme işlemi sağlanabilmektedir. 301 Link Yönlendirme makalemizi incelemek için tıklayınız. 

17. Dışarı Aktar : Linklerinizi .csv uzantısı ile dışarı aktarabilirsiniz.