Insider tek bir platform üzerinden kişiselleştirme, öngörüsel segmentasyon ve gerçek zamanlı teknolojiler yardımıyla şirketlerin müşteri sadakatini ve dijital büyümelerini artırmalarını sağlayan çok kanallı bir müşteri platformudur.

Insider Entegrasyonu ile e-ticaret sitenizi Insider platformu ile entegre ederek ziyaretçilerinize kişiye özel digital deneyimler sunmaya başlayabilirsiniz. Insider platformu, tüm kanallarınız üzerinden topladığı ziyaretçi verilerini ve kullanıcı davranışlarını kullanıma hazır segmentler halinde sunarak websiteniz, mobil siteniz ve uygulamanız üzerinden kolayca kişiye özel pazarlama kampanyaları gerçekleştirmenizi sağlar.

 

Kullanım Alanları

Web, mobil ve uygulamalar üzerinden hizmet veren tüm e-ticaret firmaları Insider platformu ile kolayca entegre olarak kişiye özel dijital pazarlama deneyimleri sunarak dönüşüm oranlarını optimize edebilirler. Insider platformu sayesinde şirketler müşteri odaklı kişiselleştirme stratejileriyle ziyaretçilerine gerçek zamanlı olarak ulaşabilirler.

- Web Kişiselleştirme : Müşteri odaklı pazarlama stratejileriyle dijital müşterilerinize gerçek zamanlı olarak ulaşın

- Web Push Bildirimleri : Site dışındaki ziyaretcilerinizin dönüşüm potansiyelinizi anlık web push bildirimleriyle hızlandırın

- Mobil Kişiselleştirme : İleri seviyede kişiselleştirilmiş alışveriş tecrübeleri yaşatın ve etkileşime geçin

- A/B/n Testi & Optimizasyon : A/B ve cok değişkenli testlerle ziyaretçileriniz için müşteri odaklı temas noktaları oluşturun ve ideal dijital deneyimler yaşatın

- Gelişmiş Ziyaretçi Segmentasyonu : Güçlü ziyaretçi segmentlerine göre hareket edin ve veriyi aksiyona geçirin

- Akıllı Tavsiye Motoru : Veriyle desteklenen ürün & içerik tavsiyeleriyle gerçek zamanlı etkileşimler yaratın

- Öngörüsel Modelleme ve Segmentasyon : Ziyaretçilerin gelecek davranışlarını tahminleyin ve pazarlama stratejilerinizi güvenle belirleyin

1. INSIDER

Faydaları ve Avantajları

- Pazarlama bütçelerini optimize edebilir, dönüşüm oranlarını ve satışları artırabilirler.

- Tek bir platformdan kullanıma hazır ziyaretçi verilerine ve ihtiyaç duydukları segmentlere ulaşabilir, hızlıca kişiye özel pazarlama kampanyaları gerçekleştirebilirler.

- Ziyaretçilerin yakın gelecekteki davranışlarını tahminleyebilen gelişmiş ve öngörüsel segmentasyon algoritmaları sayesinde doğru hedefleme yaparak rekabet avantajı yakalayabilirler.

- Web, mobil ve uygulamalar üzerinden kişiye özel deneyimler sunarak dönüşüm oranlarını ve müşteri sadakatını artırabilirler.

- Müşteri yaşam döngüsünün her aşamasında gerçek zamanlı mesajlarla müşterilerine kişiye özel digital deneyimler sunabilirler.

- Pazarlama kampanyalarını için A/B/n testleri gerçekleştirerek müşteri deneyimini optimize etmeye odaklanabilirler.

 

Insider, ücretsiz bir uygulamadır.

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi"  sayfasından yükleyerek kurulumu sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama, kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşturur.

Uygulama detayında Insider tarafından aldığınız entegrasyon bilgilerini eklemelisiniz.

Bilgileri ekledikten sonra sözleşmeyi onaylayarak uygulama kurulumunu sağlayabilirsiniz. 

Kurulum sonrasında Insider tarafına bilgi vererek kontrol sağlatabilirsiniz.

- Partner Name / Partner ID / Ürün Kimliği : Bu bilgiler Insider tarafında oluşan ve entegrasyon için gerekli olan alanlardır. Bilgileri Insider tarafından talep etmeniz gerekmektedir.

- Üye Doğum Tarihi Boş İse Dolu Gönderilsin Mi? : T-Soft üzerinde üye kayıt esnasında üyeden doğum tarihi almıyorsanız panelde boş olarak kaydedilmektedir. Insider tarafında doğum tarihinin boş olması hatalara sebep verebilmektedir. Sorun yaşanmaması için bu alanda "Evet" seçeneğini seçmelisiniz. Evet seçildiğinde doğum tarihi boş olan üyelerde standart bir tarih gönderimi sağlanmaktadır.

- Newsletter Contact ID : Insider'a hangi üye gruplarının aktarılacağını seçebilirsiniz. Tüm üyeler aktarılacak ise bu alan boş bırakılmalıdır. Standart kullanımı boş bırakılmasıdır.

- Müşteri Telefon Numarası Şifresiz (Doğrudan) Gönderilsin Mi? : Üyelere ait telefon bilgilerinin şifreli veya şifresiz aktarımını seçebilirsiniz. KVKK gerekliliklerinden dolayı bu alanda şifreli gönderim için "Evet" seçeneği seçilmesini önermekteyiz.

 

2. INSIDER WEB PUSH

Web ağı push bildirimleri ile size ait olmayan dönüşüm potansiyelini açığa çıkarabilirsiniz.

Web push sistemi ile;

- Dönüşümleri artırmak için site dışı ziyaretçilerin ilgisini çekebilir,

- Kitlelerinizi, web sitenizde olmadıklarında bile, kişiselleştirilmiş, alakalı ve zaman açısından hassas içeriği ile etkili bir şekilde yeniden sitenize yönlendirebilir,

- Daha derin ilişkiler kurmak için kişiselleştirilmiş web push bildirimlerini gönderebilirsiniz.

Insider Web Push sistemini kullanabilmek için öncelikle Insider entegrasyonu yapmanız gerekmektedir.

Insider, ücretsiz bir uygulamadır. 

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi"  sayfasından yükleyerek kurulumu sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama, kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşturur.

Uygulamayı yüklediğinizde otomatik aktifleşmektedir.

Web Push uygulamasını yükledikten sonra Nildesk üzerinden T-Soft Apps departmanımıza talep oluşturmalısınız. Yönetim paneliniz üzerinde kullanılan standart web push sistemi pasife alınarak Insider Web Push aktif edilecektir. Bu işlemin yapılmaması durumunda web push çalışmayacaktır.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra Insider tarafına bilgi vererek kontrol ettirebilirsiniz.

 

3. INSIDER WEBHOOK

Insider webhook, yeni bir potansiyel müşteri oluşturma, sepette terk edilme, sipariş oluşturma, sayfa ziyareti veya e-posta tıklama gibi birden fazla etkinlik tarafından tetiklenebilir. Kurduğunuz tetikleme kriterlerine uyan herhangi bir etkinlik, webhook üzerinde belirtilen URL'ye mesaj olarak gönderilecektir.

Webhook özelliği için aktif bir Insider hesabınızın olması gerekmektedir. Hesabınız yoksa, Insider ile görüşerek bir hesap oluşturabilirsiniz. Bir webhook entegrasyonu kurmalı ve bir webhook URL'si almalısınız. Bu işlemler için Insider ekibinden destek alabilirsiniz.

Diğer bazı platformların aksine, Insider bir webhook aracılığıyla veri akışı gibi geniş bir veri yelpazesini, müşteri özellikleri, ürün detayları ve etkileşim verileri dahil gönderebilir. Bu, webhooks'ları kullanarak geniş bir müşteri etkileşimi yelpazesini takip edebileceğiniz ve bu verilere dayalı olarak eylemleri tetikleyebileceğiniz anlamına gelir.

 

4. INSIDER EUREKA

Eureka arama motoru, site içerisinde bulunan ürün arama motorunun yerine, Insider tarafından bu sistemin çalışmasını sağlar. Eureka, site ziyaretçilerinin ilgi duyabileceği ürünleri, yapay zeka tabanlı algoritmalar ile tahminleyerek, kişiye özel arama sonuçları sunulmasını sağlayan arama modülüdür.

Müşteri site içerisinde bir arama yaptığı zaman, arama kelimeleri Insider'a iletilir, Insider tarafından geri dönülen sonuçlar sayfada listelenir. Bu sistem sayesinde müşterinin aradığı kelime ile ilgili ürünler bir yapay zeka sistemi ile en doğru şekilde ve kişiselleştirilerek getirilmiş olur.

Insider yeni ürünüyle arama sonuçlarını ve deneyimini geliştirmeyi, ziyaretçilerin aradıkları ürünlere daha hızlı ulaşmalarını sağlayarak hem siteden anında çıkma oranını düşürmeyi hem de dönüşüm oranını artırmayı hedefliyor. Kısacası aramalar, ziyaretçinin tercihlerine göre yapılıyor ve potansiyel müşteri görmek istedikleriyle sitede daha uzun vakit geçiriyor.

Eureka'ya sahip olan site sahipleri arama sonuç önceliklerini belirleyen başlık, açıklama, kategori ve URL gibi parametrelerin ağırlığını hedeflerine göre değiştirerek sitenin arama motorunu özelleştirebiliyorlar. Örneğin; dijital pazarlama uzmanı için arama kelimesinin başlıkta olması önemli ise başlık parametresinin ağırlığını yüzde 80 olarak belirleyebiliyor. Arama kelimesinin başlık ile uyuşması durumunda o ürün, arama sonuçlarında yukarı taşınıyor.

Eureka ürünü ile arama kelimelerinin yanı sıra, bu kelimelerin eş anlamlıları için de arama sonuçları sıralanabiliyor. Örneğin; "piyano" kelimesini arayan bir kişinin karşısına klavye ve diğer enstrümanlar da çıkabiliyor.

Eureka arama motoru modülü ek lisansa bağlı olarak çalışmaktadır.

Lisansınız var ise aktif ettirmek için destek ekibimize talep oluşturabilirsiniz. Lisansınız yok ise satış temsilciniz ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Lisansınız aktif edildikten sonra "Bölümler > Uygulama Marketi > Insider" uygulaması içerisinden "Insider Eureka" kurmalısınız.

Uygulamayı kurulduktan sonra aramada kullanılabilecek ürün bilgileri Insider'a iletilir.

Verilerin indekslenmesi ve kullanıcılara aramada sonuç getirmesi Insider tarafından yönetilir.