İLİŞKİLİ ÜRÜN TANIMLAMA

Ürün detayda gösterilen ürünün alternatif seçeneklerinin bulunduğu bir bloktur, ürün düzenleme penceresinden eklenir.

İlişkili ürün belirlemek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

"Ürünler >  Ürünler" bölümüne tıklayınız.

İlişkili ürün belirlemek istediğiniz ürünün düzenleme butonuna tıklayınız. Ürün düzenleme penceresi açılacaktır.

Açılan ürün düzenleme penceresinden “İlişkili Ürünler” bölümüne tıklayınız.

Ürünleri eklemek için "İlişkili Ürünler" alanından “Ürün Seç" butonuna tıkladıktan sonra açılan pencereden seçim yapabilirsiniz.

Ürün seçmek için açılan pencereden ürünü arama yolu ile bulabilir veya filtre alanında sunulan seçenekler ile hızlıca ürünlere ulaşabilirsiniz.

Ürünler kısmından eklemek istediğiniz ürünü seçtikten sonra “Seçimime Aktar” butonuna tıklayınız.

Seçmiş olduğunuz ürünleri “Seçiminiz” kısmından görüntüleyebilirsiniz. Seçme işleminiz bittiğinde “Onay” butonuna tıklayınız.

Ürün ekleme penceresinde seçtiğiniz tüm ürünleri, seçim alanından kaldırmak için "Seçimimi Boşalt" butonunu kullanabilir veya ekleme yaptıktan sonra ilişkili ürün listesinden sil butonu ile ürün özelinde kaldırabilirsiniz.

 

İlişkili Ürünler Bloğunun Siteye Yerleştirilmesi

Yukarıdaki adımları kullanarak tüm ürünlerinize İlişkili Ürünler eklemesi yapabilirsiniz. 

Ekleme işlemlerini tamamladıktan sonra bu ürünlerin sitede görünebilmesi için İlişkili Ürünler koleksiyonunun eklenmesi gerekmektedir.

İlişkili ürünler bloğu eklemek için "Tasarım > Tema Yönetimi > Özelleştir > Gelişmiş > Blok Yönetimi > Ürün Detay" sayfasını açınız.

Ürün detay sayfasında "Yeni > Vitrin Ürünleri" bloğunu ekleyiniz. Blok içerisinde "Vitrin > Sadece Ürün Detay Sayfasında Kullanılabilir Vitrinler > İlgili Ürünler" koleksiyonunu seçiniz. 

Vitrin eklerken başlık, limit (gösterilecek ürün adedi) bilgilerini ekleyerek işlemi tamamlayabilirsiniz. 

Vitrin bloğu içerisinde yer alan diğer ayarları düzenleme hakkında Vitrin Ürünleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

NOT : Eklediğiniz ilişkili ürünleri alt ürün alanında da görünmesini sağlayabilirsiniz. İlişkili ürünler alt ürün alanında listenecek ise bu alandaki bloğu eklemenize gerek yoktur. İlişkili Ürün Kullanımı makalemizi incelemek için tıklayınız.