FRAUD AYARLARI (GENEL AYARLAR)

E-ticaret sitenizde sizin ve üyelerinizin alışverişlerde güvenliklerin sağlanması gerekmektedir.

Sitenizde kredi kartı ile yapılan alışverişlerde dolandırıcılık, sahtecilik vb durumlardan korunmanız için "Fraud" ayarlarımız bulunmaktadır.

Fraud kontrolü, işletmelerin bir online siparişi belirlenen çeşitli yöntemlerle değerlendirerek, dolandırıcılığı engelleme amaçlı yaptıkları işlemlerdir.

Bu kontrol sonucu yapılan alışverişte bir sıra dışılık olup olmadığı tespit edilmiş olunur.

Yönetim panelinizde bulunan fraud kontrolü için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Fraud Ayarları" sayfasına tıklayınız.

genel.png (151 KB)

Fraud ayarları sayfasında kullanabileceğiniz ayarların açıklamalarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Kredi Kartı Fraud İzleme : Kredi kartı ile sipariş esnasında kaç kere hatalı işlem yapılması durumunda, işlem posa gönderilmeden hata verilmesini sağlayabilirsiniz. Boş bırakıldığında fraud kontrolü sağlanmayacaktır. Örneğin; 1/4 girildiğinde, 1 dakika içerisinde kredi kartı ile 4 kere hatalı işlem yapılırsa, sonraki işlemler posa gönderilmeden hata dönülür.

2. Referer ve Request Method Kontrolü Yapılsın : Ayar aktif edildiğinde http referer site ile aynı değilse veya post dışında bir method ise kabul edilmeyecektir.

3. Aynı IP'den Art Arda Kaç Tane Hatalı İşlem Alırsa Üye Yasaklansın : Aynı ip üzerinden kaç kez hatalı işlem yapılması durumunda kullanıcının yasaklanmasını istiyorsanız bu alandan değer girebilirsiniz. Örneğin; 5 girildiğinde son 5 hatalı işlem aynı ip üzerinden ise üye yasaklanır ve işlemleri posa gönderilmez. Ayara sıfır (0) girilmesi durumunda kontrol sağlanmaz.

4. Çalıntı Kart Uyarılarında Üye Yasaklansın : Ayar aktif edildiğinde postan çalıntı kart mesajı iletilmesi durumunda üye yasaklanır. Sonraki işlemler posa iletilmez.

5. IP White List : Fraud kontrolü yapılmasını istemediğiniz ipleri bu ayardan ekleyebilirsiniz. Birden fazla ip eklerken aralarında boşluk bırakılarak ekleme yapılabilir.

fraudayar.png (51 KB)