FİLİGRAN EKLEME

E-ticaret siteniz üzerinde kullandığınız görselleri başka birinin kullanmasını istemiyorsanız veya görselleriniz farklı yerlerde paylaşıldığında sizin sitenize ait olduğunu belirtmek istiyorsanız ürün görsellerine Filigran eklemesi yapabilirsiniz.

Filigran ekleme işlemi ürün görselleri üzerine yapıldığı için geri dönüşü yoktur. Filigranı kaldırmak istediğiniz de görselleri silip baştan yüklemeniz gerekmektedir. Filigran ayarlarınızı yaptıktan sonra mutlaka öncelikle test bir ürün üzerinde kontrol etmelisiniz ve daha sonra tüm ürünlere uygulamasınız.
.
Filigran bilgilerini düzenlemek için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Filigran Kullanımı" ayarını aktif etmelisiniz. Bu ayarı aktif ettikten sonra diğer ayarlar da görünecektir.

filigran.png (33 KB)

1. Filigran Konum : Ekleyeceğiniz filigranın görsel üzerinde hangi konumda görüneceğini belirler. Sağ alt, sol üst, merkez vs.

2. Filigran Kullanımı : Filigran ayarlarının aktifleşmesi için kullanılmaktadır. Pasif olduğunda diğer iki ayar gelmemektedir.

3. Filigran Resmi : Kullanacağınız filigran görselini bu alandan eklemeniz gerekmektedir.

Ekleyeceğiniz görsel png formatında olmalıdır. Boyutları çok yüksek olmamakla birlikte istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Görseli dosya yöneticisine "Editör Files" ana dizinine eklemelisiniz. Filigran görselinin adında boşluk ve türkçe karakterler bulunmamalıdır. Bu adımların eksik olması durumunda filigran eklemede hata alabilirsiniz.

filigran2.png (53 KB)

Filigran ayarlarını yaptıktan sonra "Ürünler > Gelişmiş > Filigran Ekle" seçeneği ile ürünlere filigran tanımlayabilirsiniz.

filigran3.png (97 KB)

filigran4.png (130 KB)