E-ticaret sitenize gelen siparişler için kağıt fatura çıktısı alabilirsiniz.

Faturaları yönetim paneli üzerinden tek tek ve toplu olarak yazdırabilir, fatura şablonunu istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Fatura yazdırma modülünü kullanmak ve düzenleme sağlamak için aşağıdaki adımları takip ediniz.

Slide Adımları

- Yönetim panelinde siparişleri yazdırmak ve fatura şablonuna ulaşmak için "Siparişler > Siparişler" sayfasına tıklayınız.

- Yazdırmak istediğiniz siparişi/siparişleri seçiniz.

- "Fatura > Fatura Yazdır" seçeneğine tıklayınız.

- Fatura yazdırma tasarımını düzenlemek için "Fatura > Fatura Ayarları" seçeneğine tıklayınız.

- Fatura ayarları sayfasında ön tanımlı şablon ve kullanılabilecek araçlar gelmektedir.

1. Fatura Alanları : Fatura şablonunda kullanabileceğiniz bilgi alanları yer almaktadır. Fatura şablonuna eklemek istediğiniz alanların üstüne tıklayarak şablon tarafına ekleyebilirsiniz.

2. Fatura Şablon Editörü : Kullanmak istediğiniz kağıt fatura şablonunu bu editörden tanımlayabilirsiniz. Editöre eklenen alanları sürükle bırak mantığı ile istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. 

3. Fatura Kağıt Seçimi : Kullanılacak kağıt boyutunu seçerek, şablonu seçilen boyut üzerinde düzenleyebilirsiniz. Bu alandan seçtiğiniz kağıt türünü "Ayarlar > Genel Ayarlar > Fatura Yazdırma Kağıt Boyutu" ayarından da seçmelisiniz.

4. Kaydet : Yapılan fatura şablon düzenlemeleri tamamlandığında kaydedilmesi için bu butona tıklamalısınız. Aksi takdirde kaydetme işlemi sağlanmayacaktır.

5. Test Çıktısı : Düzenlenen şablonu görmek için test çıktısı alabilirsiniz. 

6. Şablon Yükle : Kullandığınız bir kağıt fatura şablonu var ise editöre yükleyebilirsiniz. Yüklediğiniz şablon görseli üzerinde uygun şekilde alanları yerleştirerek kaydedebilirsiniz. Yazdırma işlemlerinde eklenen şablon görseli görünmeyecektir.

7. Varsayılan Şablon : Varsayılan şablonu aktif etmek için kullanabilirsiniz.

8. Font Puntosu : Faturada görüntülenecek alanların yazı boyutunu tanımlamalısınız. Bu alanın boş olması durumunda yazdırılan faturalar boş gelecektir.

9. Yazı Tipi : Fatura şablonunda bulunan alanlarda kullanılacak yazı tipini seçebilirsiniz.