FATURA AYARLARI (GENEL AYARLAR)

Sitenize gelen tüm siparişler için kağıt faturalar oluşturabilirsiniz.

Oluşturduğunuz kağıt faturanın şablonunu ve ayarlarını kendiniz düzenleyebilirsiniz.

Fatura şablonu oluşturma sayfasına, "Siparişler > Siparişler" sayfasındaki "Fatura" menüsü ile ulaşabilirsiniz.

Fatura şablonu düzenlemeleri hakkında Fatura Yazdırma Modülü makalemizi incelemek için tıklayınız.

Kağıt (matbu) fatura ayarlarına ulaşmak için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Fatura Ayarları" sayfasına tıklayınız.

genel.png (151 KB)

Fatura sayfası ayarları hakkında aşağıdaki açıklamalara göz atabilirsiniz.

1. Faturada Ürün İsimleri Siparişin Dili İle Gösterilsin : Ayar aktif edildiğinde ve ürün adı kısmında farklı bir alan yok ise siparişin verildiği dildeki ürün adını gösterir.

2. Fatura Ayarları : Fatura şablonunuzu düzenlemek için kullanılmaktadır. Fatura şablonu artık ayar üzerinden düzenlenmemektedir. Fatura şablonu oluşturma sayfasına, "Siparişler > Siparişler" sayfasındaki "Fatura" menüsü ile ulaşabilirsiniz.

3. Fatura Alanları (1-2-3-4-5) : Fatura şablonunda kullanabileceğiniz ek alanlardır. Bu ayarlardan ilgili alanında görünecek bilgiyi ekleyebilirsiniz. İçerikleri oluşturduktan sonra faturada görünmesi için fatura şablonuna eklemelisiniz.

4. Fatura Yazdırma Kağıt Boyutu : Oluşturduğunuz fatura şablonunun boyutunu seçmelisiniz. Fatura şablonu sayfasında seçtiğiniz boyut ile aynı olmalıdır.

5. Fatura Ad Kısmına İlgili Alanı Yaz : Faturada ürün adı alanına ürüne ait hangi bilginin eklenmesini istiyorsanız onu seçebilirsiniz.

6. Faturaya Yazdırılacak Para Birimi : Faturada para birimi olarak sipariş para birimini veya site ön tanımlı para birimini kullanabilirsiniz.

7. Faturaya Yazdırılacak Ürün Adı : Bu ayara ekleyeceğiniz bilgi faturada ürün isimleri yerine yazdırılır. Ayara herhangi bir içerik eklemeniz durumunda "Fatura Ad Kısmına İlgili Alanı Yaz" ayarını pasife alır.

8. Faturada Ürün Fiyatlarında Para Birimi Gösterilsin : Ayar aktif edildiğinde ürünlerde ve fatura tutar bilgilerinde para birimini gösterir.

9. Fatura Çıktısında Arka Plan Resmi Yazdırılsın : Fatura şablonunuzu ayarlarken standart bir şablon görseliniz var ise, sisteme yükleyerek onun üzerinde yerleştirme yapabilirsiniz. Bu ayar pasif iken arka plana eklenmiş görsel fatura çıktılarında görünmez. Ayar aktif edilirse eklenen görsel fatura yazdırılırken arka planda gösterilecektir.

10. Gider Pusulası Kağıt Yazdırma Boyutu : İade işlemlerinde kullanılan gider pusulasının sayfa boyutudur. Gider pusulası şablonuna "Siparişler > İade İşlemleri" sayfasında "Yazdır" menüsü altından ulaşabilirsiniz.

11. Fatura Siparişin Dili ile Görünsün : Faturadaki bilgilerin siparişin verildiği dil ile görünmesini istiyorsanız aktif edebilirsiniz.

12. Faturada Ondalık Hane Sayısı : Faturada fiyatlarda oluşan ondalık gösterimlerinin kaç haneli olacağına karar verebilirsiniz.

13. Sipariş No Barkodu Plaftorm Sipariş Numarası Olsun : Sipariş numarasını platform sipariş numarası alanına da yazar. Ayar aktif edildiğinde pazaryeri siparişlerinizde fatura da platform sipariş numarası görünür. 

fatura.png (100 KB)