T-Soft e ticaret sisteminde bir sayfada gösterilecek ürün sayısı yönetilebilmektedir, fakat yüksek rakamlar yazıldığında sitenin fazla trafik kullanmasına sebep olmaktadır, diğer taraftan bir sayfada fazla ürün yüklenmesi sitenin çok yavaş açılmasına ve ziyaretçinin siteden ayrılmasına sebep olmaktadır.

Bu nedenlerden dolayı ve kullanıcı deneyimini geliştirmek adına "Dinamik Ürün Yükleme" ve "Lazyload" geliştirmelerimiz bulunmaktadır.

 

DİNAMİK ÜRÜN YÜKLEME

Facebook, Twitter gibi sosyal mecralarda alıştığımız, sayfanın sadece küçük bir kısmının ilk yüklemede geldiği,  kaydırma çubuğunu aşağı indirdikçe sayfanın kalanının yüklenmeye devam ettiği dinamik ürün yükleme özelliğinin e-ticaret'e uyarlanmış şeklidir.

Bu sayede e-ticaret siteleri, sayfalama sorunlarından kurtulmakta müşterilerini yormadan keyifle daha fazla ürün gösterebilmekteler.

Dinamik ürün yükleme ile sitede sadece 10-15 ürün yüklenmekte, sayfa çok hızlı açılmakta,  kaydırma çubuğu sayfanın altına geldiğinde, diğer ürünler o zaman yüklenmeye başlamaktadır.

Kategorilerinizde çok fazla ürün mevcut ise, tüm ürünlerin tek bir sayfada görünmesini ve sayfayı aşağı doğru kaydırdıkça ürünlerin ve görsellerin yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

Dinamik Ürün Yükleme özelliği ek lisans ile aktif edilebilmektedir.

Sonsuz ürün yükleme olarak da adlandırılan bu özelliği sitenizde kullanmak istiyorsanız destek ekibimize talep oluşturarak aktif ettirebilirsiniz. Aynı şekilde kullanmak istemediğinizde de talep oluşturarak pasife alınmasını isteyebilirsiniz.

Bu özellikle birlikte hem site açılma hızınız artırılmakta hem de kullanıcılar tüm ürünleri görmek için sayfa sayfa gezmek zorunda kalmamaktadır.

Dinamik ürün yükleme özelliği aktifken oluşan sayfa numaralı (https://www.siteadi.com/elektronik?ps=2) linkler açıldığında önceki ürünlerinde görünmesini sağlayabilirsiniz.

Ürün liste sayfasının üst alanında da daha fazla göster butonunun görüntülenmesi için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Dinamik Ürün Yükleme Daha Fazla Göster Butonu Aktif" ayarını aktif edebilirsiniz.

 

LAZYLOAD

Daha önce geliştirilmiş olan Lazyload, Dinamik Ürün Yükleme geliştirmesinden farklı bir özelliktir.

Lazyload,  sayfada ilk seferde yüklenmiş olan tüm ürünlerin resimlerinin yüklenmesini engellemekte, kaydırma çubuğu ile aşağı inildikçe resimlerin yüklenmesini sağlar.

Bu iki özellik birbirinden ayrı ve birbirini tamamlayıcı özellikler olmaktadır.

Dinamik ürün yükleme lisansı aktif edildiğinde tüm ürünler tek sayfada yükleneceğinden yalnızca ekrana kaydırılan bölümdeki ürünlerin yüklenmesini, diğerlerinin sayfa aşağıya kaydırılana kadar beklemesi lazyload ile sağlanabilir.

Hem Lazy Load hem de Dinamik Ürün Yükleme aktif ise,  kaydırma çubuğu aşağı indikçe,  hem ürünler yüklenmeye devam etmekte, hem de müşterinin ekranında görünen kısmın resimleri o an yüklenmektedir.

Lazyload kullanmak için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Katalog Görünümünde Anlık Ürün Fotoğrafı Yükleme" ayarını aktif edebilirsiniz.

Bu ayar aktifleştirildiğinde sadece ekranda görünen resimler yüklenir. Böylece sayfalarınız daha hızlı yüklenir ve trafikten tasarruf edilir.

Lazyload kullanımında sadece ekranda görünen ürün fotoğrafları yüklenmeden önce yükleniyor resmi gösterilebilir.

Anlık görsel yükleniyor resmi eklemek için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Katalog Görünümünde Anlık Ürün Fotoğrafı Yükleniyor Resmi Belirleme" ayarından kontrol sağlayabilirsiniz.