E-Ticaret siteniz üzerinde görünen sistem tanımlı metin alanlarını, yönetim paneliniz üzerinden değiştirebilir, diğer dillerdeki çevirilerini düzenleyebilirsiniz.

Site dil içeriklerine ulaşmak için "Ayarlar > Dil Yönetimi > Dil Dosyası Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

dosya.png (146 KB)

Dil dosyası sayfasında kendi dil dosyalarınızı oluşturabilir, kullandığınız dillerde gelen tüm değerleri değiştirebilirsiniz.

dosya1.png (87 KB)

1. Dil Seç : Düzenleme yapılacak olan dil seçimi yapabilirsiniz. Düzenlemeye başlamadan önce, işlem yapılacak olan dili seçiniz.

dosya9.png (55 KB)

2. Dosya Seç : Seçilen dile ait, eklenen dil dosyaları listelenir. Site açılışında tüm dosyalar standart sistem tanımlı dosyalardır. Sistem tanımlı dosyaların bozulmaması ve herhangi bir sorun durumunda kullanabilmeniz için işlem yapılamamaktadır. Standart dosyayı kopyalarak, kendi dil dosyanızı oluşturmalı ve yayına almalısınız.

dosya2.png (43 KB)

3. Bölüm : Sitede bir bölüme ait, tüm dil değişkenlerini görmek için kullanabilirsiniz. Seçim yapıldığında sadece seçili bölüme ait içerikler listelenir. 

4. Değişiklikleri Kaydet : Kullanıcı tanımlı dil dosyalarınızda yaptığınız düzenlemeleri kaydetmek için kullanılmaktadır.

5. Aktifleştir : İlk defa dil dosyasında işlem yapıyorsanız kopyaladığınız dosyayı yayına almak için aktifleştirmelisiniz. Birden fazla dil dosyası oluşturduysanız yine aynı şekilde sitede kullanılmasını istediğiniz dosyayı aktif etmelisiniz.

6. Kopyala : Seçili dil dosyasını kopyalamak için kullanılmaktadır. Kopyaladığınız dosyada düzenlemeleri yaptıktan sonra seçerek aktifleştirmeniz gerekmektedir.

dosya3.png (55 KB)

dosya4.png (32 KB)

7. Sil : Seçili dil dosyasını yönetim panelinden siler. İçerisinde yapılan düzenlemelerde dosya ile birlikte silinecektir.

8. Ara : Seçili dil dosyasında arama yapmak için kullanılmaktadır. 

dosya5.png (52 KB)

     8.1. Arama Çubuğu : Seçili arama türüne uygun değişken veya arama kelimesi yazarak, "Ara" butonu ile filtreleme yapabilirsiniz.

     8.2. Arama Türü : "Değişkende Arama" ve "Değerde Arama" olarak iki arama yöntemi kullanılmaktadır. Değerde arama seçildiğinde, site ön yüzde gördüğünüz kelimeleri yazarak arama yapabilirsiniz. Değişkende arama seçildiğinde, ilgili kelimenin yönetim panelindeki değişkeni ile arama yapmanız gerekmektedir. Değişkenlere arama kelimesinin bulunduğu blok şablonundan ulaşabilirsiniz. 

dosya6.png (9 KB)

dosya7.png (9 KB)

     8.3. Ara : Arama değeri yazarak ve arama türü seçerek "Ara" butonuna tıklayabilirsiniz. Yaptığınız seçimlerle ilgili sonuçlar listelenecektir.

     8.4. Sadece Web Tarafında Ara : Değerde arama kullanırken, yazılan kelimeleri sadece web tarafında aranmasını istiyorsanız bu alanı işaretleyebilirsiniz. Hem web hem panelde arama yapmasını istiyorsanız seçimi kaldırarak arama yapabilirsiniz.

     8.5. Değişken : İlgili dil bilgilerinin yönetim panelinde şablonlar içerisinde kullanılan değişken isimleridir. Değişkende arama yaparken de bu bilgiler kullanılmaktadır.

     8.6. Değer : Filtrelenen aramaların sitede görünen bilgisidir. Bu alanda yazılan bilgiler sitede değişkenin kullanıldığı alanlara yansımaktadır.

     8.7. Bölüm : İlgili dil değişkeninin hangi dil dosyası bölümünde kullanıldığını listeler.

     8.8. İşlem : Filtrelenen seçeneklerin düzenleme sayfasına yönlendirir. "Değer" alanından yapmak istediğiniz düzenlemeleri yaparak, "Değişiklikleri Kaydet" ve "Aktifleştir" butonuna tıklayınız. 

dosya8.png (32 KB)

9. Değişken : Seçili bölümdeki içeriklerin değişken bilgilerini listeler.

10. Değer : Seçili bölümdeki içeriklerin değer bilgilerini listeler.