CSV ÜRÜN SİHİRBAZI - ÜRÜN DİL YÖNETİMİ

Yönetim panelinizde bulunan ürünlere ait, bilgilerin toplu olarak diğer dillerdeki çevirilerini ekleyebilirsiniz.

CSV formatında ürün dil çevirilerinin aktarımları için, uygulama marketinden "CSV Ürün Sihirbazı" uygulamasını kullanabilirsiniz.

CSV Ürün Sihirbazı uygulamasını yükleme hakkındaki makalemizi incelemek için tıklayınız.

CSV dosyasını içeri aktarma esnasında hata alıyorsanız dosyayı ve içeriğini kontrol etmelisiniz. CSV Dosya Kontrolleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

Uygulamaya erişmek için "Uygulamalarım" veya "Ürünler > Excel Ürün Sihirbazı" sayfalarını kullanabilirsiniz.

CSV uygulaması ile yönetim panelinizdeki ürünlerin çevirilerini yapmak için "Ürünler > Ürün Dili İçeri Aktar" seçeneğini seçiniz ve adımları takip ediniz.

Slide Adım Açıklamaları

1. Bilmeniz Gerekenler : CSV ile ilgili önemli notlara bu alandan ulaşabilirsiniz. CSV uygulamasını kullanmaya başlamadan önce mutlaka göz atınız. Dil düzenlemeleri için gerekli örnek dosyayı da bu alandan alabilirsiniz.

2. Ayraç : İçeri aktaracağınız CSV dosyasının ayracını seçiniz. Yanlış ayraç seçimi yaparsanız dosya içe aktarma da hata alınacaktır. (Virgül seçili iken hata alıyorsanız noktalı virgül seçerek tekrar deneyebilirsiniz.)

3. Boş Bırakılan Sütunların Ürün İçeriği Silinsin : İçeri aktardığınız CSV dosyasında boş bırakılan alanların üründe silinmesini istiyorsanız işaretleyiniz. Silinmesi istenmiyorsa işaretleme yapılmamalıdır.

4. CSV Dosyası : İçeri aktarmak istediğiniz dosyayı yüklemek için tıklayınız. Açılan pencereden dosyayı seçerek, dosya bilgisini görebilirsiniz.

5. Yükle : Seçtiğiniz dosyanın aktarımını başlatmak için "Yükle" butonuna tıklayınız.

6. Başarılı Aktarımlar : Dosyayı seçerek, içeri aktar butonuna tıkladığınızda aktarım işlemi başlar. Anlık olarak içeri aktarılan ürünlerden başarılı olanların listesi bu alanda oluşmaya başlar.

7. Hatalı Aktarımlar : Dosyayı seçerek, içeri aktar butonuna tıkladığınızda aktarım işlemi başlar. Anlık olarak içeri aktarılan ürünlerden hatalı (başarısız) olanların listesi bu alanda oluşmaya başlar. Ürün bazlı içeri aktarılmama nedenlerine ait bilgilerde listelenmektedir.

 

Dikkat Edilmesi Gerek Notlar

CSV ürün dil yönetimi aktarımlarında dikkat edilmesi gereken birkaç işlem bulunmaktadır.

- "Dil" sütununa çevirileri yaptığınız dilin kısaltmasını yazmalısınız. Dillere ait kısaltmaları "Ayarlar > Dil Yönetimi" sayfasında "Kısaltma" sütununda görebilirsiniz. Yanlış yazılması veya boş bırakılması durumunda ilgili ürün başarısız aktarımlara düşecektir.

Varsayılan olarak seçili dilinizin bilgilerini ürün dil yönetimi ile değil, ürün içe aktarma menüsü ile güncelleme yapılmaktadır. Varsayılan olarak seçili diliniz dışında kullandığınız dillerin ürün dil çevirileri için, ürün dil yönetimi menüsü kullanılabilmektedir.

- Çevirisini yapmayacağınız sütunları CSV dosyasından silebilirsiniz. Boş göndermeniz durumunda uygulamada "Boş Bırakılan Sütunların Ürün İçeriği Silinsin" seçeneğine dikkat edilmelidir.

- Dil dosyasında kullanılan dillere ait lisansınız bulunmalı ve aktif edilmelidir. Kullanılan dil yönetim panelinde aktif edilmeli ve sitede seçilebilir olmalıdır.

- CSV uygulaması ile ürün çevirilerini ilk defa kullanıyorsanız örnek birkaç üründe veya test ürün oluşturarak onun üzerinde öncelikle deneme yapmanızı tavsiye ederiz.

 

CSV Sütunları Ayırma

Dışarı aktardığınız CSV dosyasında sütunlar birleşik olarak gelmektedir. Aşağıdaki adımları takip ederek sütunları ayırabilirsiniz. İçeri aktarırken tekrar CSV olarak kaydetmelisiniz.

Slide Adım Açıklamaları

1. CSV dosyasında "A" sütununu seçiniz.

2. "Veri" sekmesini seçerek, "Metni Sütunlara Dönüştür" seçeneğine tıklayınız.

3. Açılan pencerede "Sınırlandırılmış > İleri" seçeneklerine tıklayınız.

4. Ayırıcı türünü aldığınız dosyanın ayracına göre seçiniz ve "İleri" butonuna tıklayınız. Sadece dosyaya ait ayraç seçilmelidir. Sütun isimleri arasında yer alan ayraç, dosyanın da ayracıdır.

5. Sütunların veri biçimlerini seçerek, "Son" butonuna tıklayınız. Tüm sütunlar aynı veri ise "Genel" seçebilirsiniz. Sütunlar farklı veri biçimlerinde ise penceredeki "Veri Önizleme" alanından sütunları seçerek "Veri Biçimi" seçebilirsiniz. Sütuna ait veri biçimi seçenekler arasında yok ise "Gelişmiş" butonuna tıklayarak kontrol edebilirsiniz.