CSV ÜRÜN SİHİRBAZI - TAMAMLAYICI ÜRÜN İÇE AKTAR

Yönetim panelinizde bulunan ürünlere CSV formatında tamamlayıcı ürün ekleyebilirsiniz.

CSV formatında tamamlayıcı ürün aktarımları için, uygulama marketinden "CSV Ürün Sihirbazı" uygulamasını kullanabilirsiniz.

CSV Ürün Sihirbazı uygulamasını yükleme hakkındaki makalemizi incelemek için tıklayınız.

CSV dosyasını içeri aktarma esnasında hata alıyorsanız dosyayı ve içeriğini kontrol etmelisiniz. CSV Dosya Kontrolleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

Uygulamaya erişmek için "Uygulamalarım" veya "Ürünler > Excel Ürün Sihirbazı" sayfalarını kullanabilirsiniz.

CSV uygulaması ile yönetim panelinizdeki tamamlayıcı ürünlerinizi içeri aktarmak için "Ürünler > Tamamlayıcı Ürün İçeri Aktar" seçeneğini seçiniz ve adımları takip ediniz.

Slide Adım Açıklamaları

Csv uygulamasından tamamlayıcı ürün dışa aktar seçeneği ile aldığınız örnek dosyayı düzenleyerek "Tamamlayıcı Ürün İçeri Aktarma" sayfasından içeri aktarabilirsiniz.

1. Bilmeniz Gerekenler : CSV ile ilgili önemli notlara bu alandan ulaşabilirsiniz. CSV uygulamasını kullanmaya başlamadan önce mutlaka göz atınız. 

2. Ayraç : İçeri aktaracağınız CSV dosyasının ayracını seçiniz. Yanlış ayraç seçimi yaparsanız dosya içe aktarma da hata alınacaktır. (Virgül seçili iken hata alıyorsanız noktalı virgül seçerek tekrar deneyebilirsiniz.)

3. CSV Dosyası : İçeri aktarmak istediğiniz dosyayı yüklemek için tıklayınız. Açılan pencereden dosyayı seçerek, dosya bilgisini görebilirsiniz.

4. Yükle : Seçtiğiniz dosyanın aktarımını başlatmak için "Yükle" butonuna tıklayınız.

5. Başarılı Aktarımlar : Dosyayı seçerek, içeri aktar butonuna tıkladığınızda aktarım işlemi başlar. Anlık olarak içeri aktarılan ürünlerden başarılı olanların listesi bu alanda oluşmaya başlar.

6. Hatalı Aktarımlar : Dosyayı seçerek, içeri aktar butonuna tıkladığınızda aktarım işlemi başlar. Anlık olarak içeri aktarılan ürünlerden hatalı (başarısız) olanların listesi bu alanda oluşmaya başlar. Ürün bazlı içeri aktarılmama nedenlerine ait bilgilerde listelenmektedir.

Önemli Not : CSV uygulamasını kullanmaya yeni başladıysanız öncelikle birkaç ürününüzde test aktarımları yapmanızı önermekteyiz. Yaptığınız test işlemlerinde herhangi bir sorun yaşamadıysanız tüm ürünleriniz için düzenlemeler sağlayabilirsiniz.

 

CSV Sütunları Ayırma ve Dosya İçeriği

Tamamlayıcı ürün eklerken örneğin, bir ürüne 3 tane tamamlayıcı ürün eklenecek ise 3 satır oluşturulmalı ve her tamamlayıcı ürün ayrı satırlara yazılmalıdır.

Tamamlayıcı ürün ekleme örnek dosyasında;

- Ana Ürün Web Servis Kodu : Tamamlayıcı ürünün ekleneceği ürüne ait webservis kodu yazılmalıdır.

- Ürün Web Servis Kodu : Eklenecek olan tamamlayıcı ürüne ait, web servis kodu yazılmalıdır.

- Örnek dosyada gelen "Alt Ürün Web Servis Kodu" ve "Fiyat" sütununu silebilir veya boş bırakabilirsiniz.

- Ürüne eklemek istediğiniz ürünün sadece bazı alt ürünlerini ekleyecekseniz "Alt Ürün Web Servis Kodu" sütununu kullanabilirsiniz.

- Eklenen tamamlayıcı ürüne ait indirimli fiyat belirlemek için "Fiyat" sütununu kullanabilirsiniz. Fiyat sütunu ile gönderilen veriler ürün düzenleme penceresinde "Tamamlayıcı Ürünler" sekmesi içerisinde ki "Kampanyalı Fiyat" sütununa gelir. Tamamlayıcı ürünü eklediğiniz ürünün sitede detay sayfasına gittiğinizde tamamlayıcı ürünler bloğu içerisinde kampanyalı fiyat görünür. Ürünün normal detay sayfasında yine kendi satış fiyatı görünecektir.

- Tamamlayıcı ürün dosyası içe aktarırken "Ürün Web Servis Kodu" ya da "Alt Ürün Web Servis Kodu" sütunundan sadece birisi girilmelidir.

Aşağıdaki örnek dosyada, T1269 ve T1268 ürünleri, T1270 ürününe tamamlayıcı ürün olarak eklenecektir. Bu mantık ile ürünlerine göre özelleştirerek toplu tamamlayıcı ürün ekleyebilirsiniz.