CSV ÜRÜN SİHİRBAZI - ALT ÜRÜN DIŞA AKTARMA

Yönetim panelinizde bulunan alt ürünlerinizi CSV formatında dışarı aktarabilirsiniz.

Ana ürünler ve alt ürünler için düzenlemeler, tek dosyada değil farklı dosyalarda yapılmaktadır.

CSV formatında alt ürün aktarımları için, uygulama marketinden "CSV Ürün Sihirbazı" uygulamasını kullanabilirsiniz.

CSV Ürün Sihirbazı uygulamasını yükleme hakkındaki makalemizi incelemek için tıklayınız.

Uygulamaya erişmek için "Uygulamalarım" veya "Ürünler > Excel Ürün Sihirbazı" sayfalarını kullanabilirsiniz.

CSV uygulaması ile yönetim panelinizdeki alt ürünlerinizi dışarı aktarmak için "Alt Ürünler > Alt Ürün Dışa Aktar" seçeneğini seçiniz ve adımları takip ediniz.

Slide Adım Açıklamaları

CSV uygulaması ile yönetim panelinizdeki alt ürünlerinizi dışarı aktarmak için "Alt Ürün Dışa Aktar" seçeneğini seçiniz.

1. Filtreler : CSV uygulamasında ürünleri çeşitli özelliklerine göre filtreleyebilirsiniz.

1.1. Satış Fiyatı : Alt ürünler içerisinden sadece belirlediğiniz fiyat aralığındaki ürünleri filtrelemek için kullanabilirsiniz.

1.2. Alt Ürün Web Servis Kodu : Sadece belirli bir alt ürünü aktarmak için web servis kodunu yazarak filtreleme yapabilirsiniz. 

1.3. Dil : Alt ürünlere eklediğiniz diğer dil çevirilerini görmek için bu alandan dil seçimi yapabilirsiniz. 

1.4. Dışarı Aktarılacak Adet : Dışarı aktarılacak toplam veri satırını sınırlandırabilirsiniz. Örnek olarak 10 yazdığınızda seçtiğiniz filtrelere uygun rastgele 10 alt ürün dışarı aktarır. 

1.5. Ayraç : CSV dosyasının farklı türleri bulunmaktadır. Dışarı aktardığınız dosyada kullanılacak CSV ayırıcısı seçebilirsiniz. Virgül, noktalı virgül ve ayrım çizgisi olarak üç ayırıcı vardır. Standart olarak virgül kullanılmaktadır.

2. Seçilebilir Sütunlar : CSV uygulamasını kullanarak düzenleme yapabileceğiniz tüm alanlar listelenmektedir. Tüm sütunları dışarı aktarmak istiyorsanız yeşil ok butonuna tıklayarak tüm alanları seçebilirsiniz. Sadece belirli sütunlarda işlem yapacaksanız her başlığın yanında bulunan artı (+) butonuna tıklayarak seçili sütunlar listesine ekleyebilirsiniz.

3. Seçili Sütunlar : Alt ürüne ait dışarı aktarılmak için seçilen sütunlar listelenir. Seçilen sütunları toplu temizlemek için kırmızı ok butonuna tıklayabilirsiniz. Tüm sütunları değilde bazı sütunları listeden çıkaracaksanız her başlığın yanında bulunan eksi (-) butonuna tıklayabilirsiniz.

4. Önizleme : Yaptığınız filtrelemeler sonucunda dışarı aktarılacak dosyanın önizlemesini görebilirsiniz.

5. İndir : Yapılan filtrelemelere uygun alt ürünleri, seçilen sütunlar ile birlikte almak için "İndir" butonuna tıklayabilirsiniz.

 

CSV Sütunları Ayırma

Dışarı aktardığınız CSV dosyasında sütunlar birleşik olarak gelmektedir. Aşağıdaki adımları takip ederek sütunları ayırabilirsiniz. İçeri aktarırken tekrar CSV olarak kaydetmelisiniz.

Slide Adım Açıklamaları

1. CSV dosyasında "A" sütununu seçiniz.

2. "Veri" sekmesini seçerek, "Metni Sütunlara Dönüştür" seçeneğine tıklayınız.

3. Açılan pencerede "Sınırlandırılmış > İleri" seçeneklerine tıklayınız.

4. Ayırıcı türünü aldığınız dosyanın ayracına göre seçiniz ve "İleri" butonuna tıklayınız. Sadece dosyaya ait ayraç seçilmelidir. Sütun isimleri arasında yer alan ayraç, dosyanın da ayracıdır.

5. Sütunların veri biçimlerini seçerek, CSV butonuna tıklayınız. Tüm sütunlar aynı veri ise "Genel" seçebilirsiniz. Sütunlar farklı veri biçimlerinde ise penceredeki "Veri Önizleme" alanından sütunları seçerek "Veri Biçimi" seçebilirsiniz. Sütuna ait veri biçimi seçenekler arasında yok ise "Gelişmiş" butonuna tıklayarak kontrol edebilirsiniz.