ANASAYFA VE TASARIMSAL AYARLAR (GENEL AYARLAR)

Sitenizde kullanılan logo, favicon vb ayarları yönetebilirsiniz.

İlgili ayarlara ulaşmak için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Anasayfa ve Tasarımsal Ayarlar" sayfasına tıklayınız.

ana1.png (157 KB)

Kullanabileceğiniz ayarlara ait, açıklamaları aşağıda bulabilirsiniz.

1. Site Logosu : Sitenize ait, logo eklemesini bu ayar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayara tıkladığınızda açılan editör üzerinden logoyu değiştirebilirsiniz. Gelişmiş Editör Kullanımı makalemizi incelemek için tıklayınız.

2. Site Alt Kısımlarını Yönetme : V4 tema yapısında kullanılmamaktadır. V4 temalarda site alt kısım "Tasarım > Site Alt Kısım" ve "Tasarım > Blok Yönetimi" sayfalarından yönetilebilmektedir.

3. Üst Sekme Görünsün : Sitenizde görünen üst kısmın menü alanı dahil tüm sayfalarda görünmesini yönetir. Ayarı pasife almanız durumunda hiç bir sayfada üst kısım görünmez.

4. Favicon (Web Sitesi İkonu) : Sitenizin tarayıcı sekmelerinde görünecek olan favicon simgesidir. Ayara tıkladığınızda açılan editör üzerinden faviconu değiştirebilirsiniz. Yeni ekleyeceğiniz favicon boyutları örnek favicona benzer olmalıdır. Gelişmiş Editör Kullanımı makalemizi incelemek için tıklayınız.

ana3.png (2 KB)

5. Site Alt Kısmı Yeni Modül İle Yönet : Site alt kısım alanınızı v4 sistemi ile yönetmenizi sağlar. V4 temalarda site alt kısım "Tasarım > Site Alt Kısım" ve "Tasarım > Blok Yönetimi" sayfalarından yönetilebilmektedir.

6. Css Sıkıştırma : Temanızda bulunan css kod dosyalarının sıkıştırılması için kullanılmaktadır. Aktif edildiğinde sitede css uzantılarını göremezsiniz. Pasife alarak kontrol sağladıktan sonra tekrar aktif yapabilirsiniz.

7. Sipariş Alt Kısmı Yeni Modül İle Yönet : Site alt kısmın sipariş sayfalarında görünmesini aktif/pasif yapar.

8. Js Sıkıştırma : Temanızda bulunan js kod dosyalarının sıkıştırılması için kullanılmaktadır. 

9. V4 Yeni Tema Sistemi : Sitenizin v3 yapısından, v4 yapısına geçişi için kullanılmaktadır. İşlem yapılmaması önerilmektedir. Tema sistemleri arasında geçiş yapmak istiyorsanız öncelikle destek ekibimiz ile iletişime geçerek bilgi almalısınız. V3 tema sisteminden, V4 tema sistemine geçiş yapılırken ayar aktif edildikten sonra "Tasarım > Tema Yönetimi" sayfasından bir tema seçimi yapılmalıdır. 

10. Mobil Tema Sepet Sayfası Aktif : Mobil temanız var ise sepete ürün eklendiğinde sepet sayfasının popup olarak açılıp açılmama durumunu bu ayar üzerinden yönetebilirsiniz. Ayar pasif ise sepet sayfası popup olarak, aktif ise normal mobil sayfa olarak görüntülenebilecektir.

ana2.png (143 KB)