E-Ticaret siteleri silinen sayfaları, adresi değişen sayfaları doğru bir şekilde yönetmeli ve uygun sayfalara yönlendirerek, arka planda da bunu arama motorlarına bildirmelidir.

Bu analizi yapabilmek ve bu sayfaları yönetebilmek için "404 Hata Raporları" sayfamız bulunmaktadır.

Bu bölüm yazılımsal olarak karşılıksız sayfa  ve resimleri takip etmekte ve bu bağlantılar ile ilgili işlem yapabilmektedir.

Sayfaya ulaşmak için "Bölümler > Link Yönetimi > 404 Hata Raporları" sayfasına tıklayınız.

404-2.png (263 KB)


404 hata raporları sayfasında ulaşılamayan ve kulanılmayan tüm linkleri listeleme, yönlendirme, silme vb işlemleri yapabilirsiniz.

404.png (55 KB)

1. Link Adresine Git : Seçili linki site ön yüzde açar.

2. Filtrele : 404 linkleri listesinde filtreleme alanını aktif eder. Link, referans, ziyaret tarihleri gibi bilgiler ile filtreleme yapabilirsiniz.

3. Sil : Seçili 404 linkini siler. 

4. Yönlendirme Ekle : Seçili 404 linkine manuel 301 yönlendirmesi eklemek için kullanılmaktadır. Yönleenecek link alanını boş bırakmanız durumunda link anasayfaya yönlendirilir. Site içi bir linke yönlendirme yaparken tüm url yerine sadece ilgili linki yazmanız yeterlidir. Site dışı farklı bir linke yönlendirilecek ise, tam url yazılmalıdır. Yönlendirme ekle penceresinde yer alan açıklamaları ve örnekleri inceleyebilirsiniz.

404-3.png (58 KB)


5. Veritabanını Güncelle : 404 hata raporları sayfasına girdiğinizde liste boş veya güncel veriler görünmüyor ise "Veritabanını Güncelle" butonuna tıklayarak linkleri yenileyebilirsiniz. 404 durumunda olan tüm linkler listelenmeye başlayacaktır.

6. Diğer 404 Hataları : Listeye eklenmeyen diğer 404 linkleri için kullanılmaktadır. Tıklandığında "Link Hatası İstatistikleri" sayfasına yönlendirilmektedir.

7. Dışa Aktar : 404 linklerinizi raporlama amacı ile excel formatında dışarı aktarabilirsiniz. Toplu 301 yönlendirmesi yapmak istiyorsanız link yönetimi sayfasından örnek dosya alarak düzenledikten sonra yine link yönetiminden içeri aktarabilirsiniz. Yaptığınız yönlendirmeler 404 hata raporları sayfasında da görünecektir. 301 Yönlendirmeleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

8. Toplu Sil : Belirlediğiniz tarih öncesine ait, olan 404 linklerinizi toplu olarak silebilirsiniz. Toplu sil butonuna tıklayarak tarih belirleyebilirsiniz.

9. Ön Tanımlı Yönlendirme : Kullanılmayan veya olmayan her link için kullanıcıya 404 sayfası göstermek yerine otomatik olarak belirlediğiniz bir sayfaya yönlendirilmesini sağlayabilirsiniz. Seo açısından elverişli olmadığından dolayı tavsiye etmemekteyiz. Ön tanımlı yönlendirme penceresinde yönlenecek link bilgisini ekleyerek, ön tanımlı yönlendirmeyi aktif edebilirsiniz.

404-4.png (16 KB)


10. Link : 404'e düşen link adresini görüntüleyebilirsiniz.

11. Yönleneceği Link : Linke 301 yönlendirmesi eklediğinizde, yönlenecek link adresi bu alanda listelenmektedir. "Linke Git" seçeneğine tıkladığınızda 404'e düşen linke değil bu alanda yazan linke yönlendirilirsiniz.

12. Link Sayacı : 404 hatası veren linke toplamda kaç kere ulaşılmaya çalışmış bu alandan görüntüleyebilirsiniz.

13. Referans : İlgili linke kullanıcıların hangi adres üzerinden geldiğini görebilirsiniz. E-ticaret altyapısında link alanına yazdığınız herhangi bir harf hatasında bile 404 sayfasına yönlendirileceğiniz için tüm linklerinizi yönlendirmenize gerek yoktur. Öncelikli olarak referans alanı google, yandex vb önemli arama motorları olan linkleri yönlendirmenizi önermekteyiz. Böylece arama motorları site taramalarınızda 404 hataları ile karşılaşmamış olacaktır.

14. Referans Sayacı : İlgili referanstan linke toplamda kaç kere gelindiğini gösterir.

15. İlk Ziyaret : 404 linkine ilk ulaşılmaya çalışılan tarih bilgisini listeler.

16. Son Ziyaret : 404 linkine son ulaşılmaya çalışılan tarih bilgisini listeler.



404 Bulunamadı Sayfa İçeriği

Sitede 404'e düşen linkleriniz "404 Sayfa Bulunamadı" içeriği gösterilir.

Gelen içeriği düzenlemek için "Ayarlar > Genel Ayarlar > 404 Sayfa Bulunamadı Sayfası" ayarını tıklayınız.

İçeriğe tıkladığınızda gelişmiş editör üzerinde içerik açılacaktır. Ayar üzerinden düzenlemeler yapabilirsiniz. Gelişmiş Editör Kullanımı makalemizi incelemek için tıklayınız.

404-5.png (54 KB)


404 bulunamadı sayfasında göstermek istediğiniz farklı bloklar var ise "Tasarım > Blok Yönetimi > 404 Sayfa Bulunamadı" sayfasından eklemeler yapabilirsiniz.

404-6.png (81 KB)



Örnek 404 Sayfa Tasarımları 

404 sayfası tasarımlarını örnek sayfalardaki gibi kendiniz oluşturabilirsiniz. Standart ve özel temalara göre farklılık göstermektedir.

404-9.png (39 KB)


404-8.png (51 KB)


404-10.png (88 KB)


404-11.png (16 KB)