301 LİNK YÖNLENDİRMELERİ

Farklı altyapılardan T-Soft alt yapısına geçmek için yapılması gereken işlemler bulunmaktadır.

Bu işlemlerin tamamının yapılması durumunda siteniz için en sağlıklı geçiş sağlanmış olacaktır.

Geçiş işlemleri dışında da mevcut T-Soft altyapısında silinen veya artık kullanılmayan (404) linkleriniz var ise, bunları da 301 yönlendirmesi ile istediğiniz sayfaya yönlendirebilirsiniz.

301 yönlendirme yapılan linklerin sitede herhangi bir yerde kullanılmıyor olması gerekmektedir. Aksi takdirde "Bu link kullanılmaktadır" uyarısı ile karşılaşabilirsiniz.


Link Yönlendirmeleri

Altyapı değişikliği sırasında ve T-Soft'a geçtikten sonra en önemli konulardan birisi linklerin değişmesidir.

Her altyapının link kullanımı farklı olduğundan ve hali hazırda aktif sitenizde bu linkler Google tarafından indekslenmiş olacağı için mutlaka 301 yönlendirmesi sağlanması gerekmektedir.

301 yönlendirmesinin yapılmaması durumunda önceki sitenizdeki tüm linkler 404'e düşmeye başlayacaktır ve bu da sitenizi SEO açısından Google'da düşürecektir.

Link yönlendirmesi yapmak için geçiş sağladığınız siteden ürün, kategori, marka vb. linklerinizi manuel olarak ekleyebilirsiniz.

1. Link yönlendirme işlemleri için "Bölümler > Link Yönetimi > Link Yönetimi" sayfasına tıklayınız.



2. Link Yönetimi sayfasında "Yönlendirme Ekle" butonuna tıklayınız.


"Link" alanına yönlenecek olan linki, "Yönlendirme Linki" alanına ise yeni yönleneceği link adresini yazabilirsiniz. Yönlendirme linki alanını boş bırakırsanız ana sayfaya yönlenir.

Kendi sitenizde bir yere yönlendirme yapacaksanız yönlendirme linkine tam url girmenize gerek yoktur. Sadece sepet.xhtml, index.php, kalem-set vs... yazmanız yeterlidir.

Başka bir siteye yönlendirme yapmak istiyorsanız, tam url yazabilirsiniz. Örnek : http://wwww.example.com/example-page

Ek olarak, Google tarafında 404 linkleriniz varsa webmaster tarafından linkleri yukarıdaki yöntem ile 301 yönlendirmesi yapabilirsiniz.